AD
AD
AD

သံပ႐ိုသီးကို ခ်က္ျပဳတ္၊ အသုပ္သုပ္တဲ့ ေနရာမွာ ထည့္သံုးတာက သံပရာသီးထက္ ပိုသေဘာက်မိတယ္။ သံပုရာသီးကို ဟင္းထဲထည့္ခ်က္ရင္ အခန္႔မသင့္ရင္ ခါးသြားတတ္တယ္ေလ။ သံပ႐ိုသီးက မခါးဘူး။ လိုတဲ့အခ်ိန္ သံုးလို႔ရေအာင္ သံပ႐ိုသီးေတြကို ဆားရည္စိမ္ထားရင္လည္း ရတာပဲ။

play

 

ဒီတိုင္းထားရင္ ၾကာၾကာမခံဘူး ပုပ္ကုန္မယ့္အတူတူေတာ့ ဆားရည္စိမ္ၿပီး သိမ္းထားရင္ အၾကာႀကီးခံပါတယ္။ သံပ႐ိုသီး ဆားရည္စိမ္ခ်င္ရင္ေတာ့ မပုပ္တဲ့အလံုးကိုပဲ ေရြးၿပီးစိမ္ရမွာပါ။ ပုပ္စျပဳေနတဲ့အလံုးကို စိမ္လိုက္ရင္ တျခားအလံုးေတြပါ ပုပ္သြားႏိုင္တာကိုလည္း သတိထားဦးေနာ္။

 

သံပ႐ိုသီးေတြကို ပထမဆံုး ေရေႏြးနဲ႔ေဆးပါ။ စိမ္ၿပီး မေဆးရပါဘူး။ ေလာင္းခ်ၿပီးေဆးရပါမယ္။ ၿပီးသြားရင္ သံပ႐ိုသီးတစ္လံုးကို ေဒါင္လုိက္ ေလးစိတ္ စိတ္ရပါမယ္။ အရင္းကို လွီးထုတ္ၿပီးမွ ေလးစိတ္ စိတ္ပါ။ အစိတ္ေတြကြဲသြားတဲ့ထိေတာ့ မစိတ္ရဘူး။ ပံုထဲကေလာက္ပဲစိတ္ရမယ္။

play

 

သံပ႐ိုသီးတစ္လံုးကို ဆား ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔ သိပ္ေပးရပါမယ္။ စိတ္ထားတဲ့ အရာေတြကို လက္ေလးနဲ႔ၿဖဲၿပီး ဆားသိပ္ပါ။ ဆားသိပ္ထားတဲ့ သံပ႐ိုသီးေတြကို ပုလင္းထဲမွာ က်ပ္ေနေအာင္ ဖိသိပ္ၿပီးရင္ သံပ႐ိုသီးေတြဖံုးတဲ့အထိ သံပ႐ိုရည္ ေလာင္းခ်ၿပီးရင္ေတာ့ အဖံုးကို ေလလံုေအာင္ပိတ္ထားလိုက္႐ံုပါပဲ။

play

 

ပလတ္စတစ္ဘူး၊ အဖံုးေတြကို သံုးတာထက္ အပူဒဏ္ခံမယ့္ ပုလင္းနဲ႔ သံအဖံုးတုိ႔ကို သံုးတာက အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ ဘူးကို အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ သိမ္းထားပါ။ ေနရာင္နဲ႔မထိေအာင္ ၁၀ ရက္မွ ၁၂ ရက္အထိ ထားၿပီးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိမ္းထားလုိ႔ ရပါၿပီ။ လအေတာ္ၾကာ အသံုးျပဳႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သံပရာရည္/သံပ႐ိုရည္ သံုးဖုိ႔ လိုလာတိုင္း ပုလင္းထဲကအရည္ေလးကို ယူသံုး႐ံုေပါ့။

Source : Healthy Foodie

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD