AD
AD
AD

ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းဆိုတာ ယခုအခ်ိန္မွာ အလြယ္တကူ ဝယ္စားလို႔ရတဲ႔ အစားအစာတစ္ခုပါ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ႔ မိန္းကေလးတိုင္း ႏွစ္သက္ၾကတဲ႔ ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းကို အားလပ္ရက္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကရင္ေကာ မေကာင္းဖူးလား။ ဒါဆိုရင္ ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း လုပ္နည္းေလးကို ဆက္ဖတ္ၾကည္႔ၾကပါဦး။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္း ႏွစ္ေယာက္စာျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ႔... သေဘၤာသီးအစိမ္း အရြယ္ေတာ္ တစ္လံုးခန္႔၊ ေျမပဲေလွာ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းခန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္ေတာင္႔၊ ငရုပ္သီးစိမ္း (၃) (၄) ေတာင္႔ခန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ သၾကား ဇြန္းဝက္ခန္႔၊ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး (၇) လံုး၊ သံပုရာရည္ဇြန္းဝက္ခန္႔၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္းခြဲဲခန္႔၊ ပဲေတာင္႔ရွည္အနည္းငယ္ရယ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ေျမပဲေလွာ္လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ကို ငရုပ္ဆံုထဲထည္႔ၿပီး ငရုပ္က်ည္ေပြ႕နဲ႔ ေထာင္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ရလာတဲ႔ ေျမပဲမႈန္႔ကို ခြက္တစ္ခြက္ထဲ လွယ္ထည္႔ထားလိုက္ၿပီး ငရုပ္က်ည္ေပြ႔နဲ႔ ငရုပ္ဆံုကို သန္႔ရွင္းေပးလိုက္ပါ။

သၾကားအနည္းငယ္ကို ေရ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းစာနဲ႔ေရာၿပီး ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးမွာ medium အပူခ်ိန္နဲ႔ ႀကိဳထားေပးလိုက္ပါ။ ခဏၾကာရင္ သၾကားေတြအရည္ေပ်ာ္ၿပီး ထူထဲခြ်ဲပ်စ္တဲ႔ သၾကားရည္ကို ရရွိပါလိမ္႔မယ္။ အဲဒါကိုလည္း ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ဖယ္ထားလိုက္ပါ။

 

ၿပီးရင္ေတာ႔ အဓိကပါဝင္ပစၥည္းျဖစ္တဲ႔ သေဘၤာသီးကို အခြံခြာၿပီး ျခစ္နဲ႔ ျခစ္ရပါမယ္။ အေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြ ျဖစ္သည္အထိ ျခစ္နဲ႔ ျခစ္ၿပီးရင္ေတာ႔ ေရေအးထဲမွာ စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ဒီလို ေရေအးထဲမွာ စိမ္ထားျခင္းျဖင္႔ သေဘၤာသီးဖတ္ေလးေတြကို ပိုမိုၾကြပ္ရြၿပီး စားေကာင္းေစပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပဲသီးေတာင္႔ရွည္ေလးကိုလည္း တစ္လက္မအရြယ္ အစိတ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးျဖတ္လိုက္ပါ။

play

 

ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ အခြံခြာၿပီးသားကို ငရုပ္ဆံုထဲမွာ ညင္ညင္သာသာေလး ေထာင္းေပးလိုက္ပါ။ အရမ္းႀကီး ညက္ညက္ေၾကေအာင္ ေထာင္းဖို႔မလိုဘဲ တစ္ဝက္ေလာက္ပဲ ေၾကေအာင္ေထာင္းေပးပါ။ ခဏၾကာရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ပါထည္႔ၿပီး ေရာေထာင္းေပးလိုက္ပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္ညက္မွ ေျမပဲမႈန္႔ကိုပါ ေရာထည္႔ေပးလိုက္ပါ။

ခဏၾကာရင္ ငရုပ္ဆံုထဲကို သေဘၤာသီးဖတ္ေတြပါထည္႔ၿပီး ညင္ညင္သာသာေလး ေထာင္းေပးလိုက္ပါဦး။ အရမ္းႀကီး အားထည္႔လိုက္ရင္ အရသာပ်က္သြားမွာ စိုးရတဲ႔အတြက္ အဲဒီေနရာမွာ အခ်ိန္အဆက အေရးႀကီးပါတယ္။ ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းကိုပါ ေဘးပါအရန္သင္႔ေဆာင္ထားၿပီး သေဘၤာသီးေထာင္းေနခ်ိန္မွာ ေဘးကိုလွ်ံထြက္မလာေအာင္ ထိန္းထားေပးသင္႔ပါတယ္။

play

 

ခဏေနရင္ေတာ႔ သၾကားရည္ရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္၊ ပဲသီးရယ္၊ သံပုရာရည္ရယ္၊ ငံျပာရည္ရယ္ကိုပါ ေရာထည္႔လိုက္ၿပီး ထပ္ေထာင္းေပးလိုက္ပါဦး။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး သမသြားျခင္းက ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းရဲ႕ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ပါပဲ။ သမသြားၿပီးဆိုရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို ေျပာင္းလွယ္ထည္႔ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ အေပၚကေန ေျမပဲေလွာ္ေလးနည္းနည္း ျဖဴးလိုက္ရင္ေတာ႔ အရသာရွိတဲ႔ ယိုးဒယားသေဘၤာသီးေထာင္းေလးကို ရရွိပါၿပီ။

Source: maangchi

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD