AD
AD
AD

ကိုရီးယားငါးအသားေခ်ာင္းေၾကာ္ကို မႀကိဳက္တဲ႔သူ ဘယ္သူရွိမလဲ။ အနည္းဆံုးေတာ႔ Junction City ဘက္ေရာက္ရင္ ငါးအသား ေခ်ာင္းေလးကို ေဆာ႔စ္ေလးနဲ႔ တို႔ၿပီးေတာ႔ စားဖူးၾကတယ္မလား။ အရသာရွိတဲ႔ ငါးအသားေခ်ာင္းေၾကာ္ ပူပူေႏြးေႏြးေလးကို အိမ္မွာပဲ ကိုယ္တိုင္ေၾကာ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

အရိုးထြင္ၿပီးသား အျဖဴေရာင္ငါးအသား ေပါင္ဝက္ခန္႔၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးသား ျပည္ႀကီးငါးအသား ေလးေအာင္စခန္႔၊ အခြံခြ်တ္ အေမႊးႏႈတ္ၿပီးသား ပုဇြန္ ေလးေအာင္စခန္႔၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ႏွစ္ပင္ခန္႔၊ အရြယ္ေတာ္ ၾကက္သြန္နီတစ္ျခမ္းခန္႔၊ ဆား အနည္းငယ္၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (အျဖဴ) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁/၄) ဇြန္းခန္႔၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ (၃) ခြက္ခန္႔၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ ခြက္ဝက္ခန္႔၊ အာလူးမႈန္႔ ခြက္ဝက္ခန္႔၊ ၾကက္ဥအႀကီးတစ္လံုးခန္႔ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ုျပဳလုပ္နည္း

 

ငါးအသားလႊာကို အရိုးတစ္ေခ်ာင္းမွ မက်န္ေအာင္ အရင္စစ္ေဆးပါ။ ၿပီးရင္ ငါးအသားလႊာကို အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးၿပီး အသားႀကိတ္စက္ထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါ။ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီးသား ျပည္ႀကီးငါးရယ္၊ ပုဇြန္ရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ဆားရယ္၊ သၾကားရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (အျဖဴ) တို႔ကိုလည္း အသားႀကိတ္စက္ထဲ ေရာထည္႔ေပးပါ။

 

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီရယ္၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ရယ္၊ အာလူးမႈန္႔ရယ္၊ ၾကက္ဥ (အကာ) ရယ္ကိုလည္း အသားႀကိတ္စက္ထဲကိုပဲ ေရာထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ ႀကိတ္စက္နဲ႔ေမႊေပးႏိုင္ပါၿပီ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး သမသည္အထိ ေမႊေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ဇလံုတစ္လံုထဲကို ေျပာင္းထည္႔ေပးႏိုင္ပါၿပီ။

play

 

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ သံုးခြက္ကိုေတာ႔ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ over medium အပူခ်ိန္နဲ႔ ငါးမိနစ္ခန္႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ငါးမိနစ္ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ အပူခ်ိန္ကို medium ထိ ျပန္ေလွ်ာ႔ခ်လိုက္ပါ။ ျပင္က်ယ္တဲ႔ ေယာက္မတစ္ေခ်ာင္းေပၚမွာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီကို သုတ္လိမ္းၿပီး ငါးအသားအႏွစ္ကိုလည္း ေယာက္မေပၚမွာ ဓားတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ ဓားကိုပဲသံုးၿပီး ေယာက္မေပၚက ငါးအသားအႏွစ္ကို ဆလင္ဒါပံုျဖစ္ေအာင္ အသာေလးလိပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ဆီပူထဲကို ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ ဇလံုထဲမွာက်န္တဲ႔ ငါးအသားအႏွစ္ေတြကိုလည္း အထက္ပါ ပံုစံအတိုင္းလိပ္ၿပီး ဆီပူထဲ ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ တစ္ခုနဲ႔တစ္ခု ကပ္မသြားေအာင္ေတာ႔ သတိထားေပးပါ။ အက်က္ညီေအာင္လည္း ထက္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

(၅) မိနစ္ကေန (၇) မိနစ္ၾကား ေၾကာ္ေပးလိုက္မယ္ဆိုရင္ ငါးအသားေခ်ာင္းေလးေတြက ေရႊအိုေရာင္သမ္းၿပီး က်က္သြားပါၿပီ။ ၿပီးရင္ ဇကာတစ္လံုးထဲထည္႔ၿပီး ဆီစစ္ေပးလိုက္ပါဦး။ ဆီစစ္ၿပီးရင္ေတာ႔ အရသာရွိတဲ႔ ငါးအသားေခ်ာင္းေၾကာ္ ပူပူေႏြးေႏြးကို မိမိႏွစ္သက္ရာ ေဆာ႔စ္တစ္ခုခုနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ ေနာက္မွစားမယ္ စဥ္းစားထားရင္ေတာ႔ ပလတ္စတစ္အိတ္ တစ္လံုးထဲမွာ ေသခ်ာလံုေအာင္ထားၿပီး သိမ္းထားႏိုင္ပါတယ္။

Source: maangchi

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD