ဘယ္သြားတုိက္ေဆးသံုးသံုး သြားေတြက ျဖဴမလာဘူး။ ဝါေနတဲ့ သြားေတြေၾကာင့္ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ယံုၾကည္မႈ ေလ်ာ့က်တာေတာ့ အမွန္ပဲ။ သြားဝါေစတဲ့ အေၾကာင္းရင္းေတြထဲမွာ ကိုယ္စားေနတဲ့ အစားအေသာက္ေတြက အဓိကက႑ကေန ပါဝင္ေနေလ့ရွိပါတယ္။ ဒါေတြကို ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ သြားေတြက ဝါေနဦးမွာပါပဲ။

၁။ သံပရာသီး

play
 

သံပရာသီး/သံပ႐ိုသီးကို အကြင္းလိုက္ေလးလွီးၿပီး ေရထဲစိမ္ေသာက္ေနတာလား။ အသီးမွာပါတဲ့ citrus ေၾကာင့္ သြားေၾကြလႊာကို ပ်က္စီးေစပါတယ္။ အေပၚယံေၾကြလႊာကို အက္ဆစ္ဓာတ္က တုိက္စားၿပီး ေအာက္က အဝါေရာင္တစ္ရႈးေတြေပၚလာၿပီး သြားဝါပါတယ္။

 

၂။ ဝိုင္နီ

play
 

ဝိုင္နီမွာပါဝင္တဲ့ tannin က သြားေတြကို စြန္းထင္းေစပါတယ္။ ဝိုင္နီႀကိဳက္တဲ့လူေတြရဲ႕ သြားေတြက ျဖဴေနတာ ရွားတယ္။

၃။ လက္ဖက္ရည္

play
 

လက္ဖက္ရည္ဆုိ ဆိုင္ေဖ်ာ္ပဲေသာက္ေသာက္ ၊ အသင့္ေဖ်ာ္အထုပ္ပဲေသာက္ေသာက္ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးက သြားဝါေစပါတယ္။ ေကာ္ဖီေသာက္ရင္ သြားဝါတာထက္ လက္ဖက္ရည္ေၾကာင့္က ပိုၿပီးေတာ့ဝါတယ္။ Tannin ေၾကာင့္ပါပဲ။ လက္ဖက္ရည္ က်ေလေလ သြားဝါတာ ျမန္ေလေလပါပဲ။

၄။ ခ်ယ္ရီ

play
 

သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္တစ္ခြက္ေၾကာင့္ သြားေတြ အေရာင္ေျပာင္းရတယ္ဆုိတာ ျဖစ္သင့္သလား။ ဟုတ္တယ္။ တကယ္ပဲ ျဖစ္သြားႏုိင္ပါတယ္။ ခ်ယ္ရီသီးက ေရာင္ျခယ္ပစၥည္းမ်ားမ်ားပါဝင္လို႔ သြားကိုဝါသြားေစပါလိမ့္မယ္။ ခ်ယ္ရီသီးႀကိဳက္ရင္ ေလွ်ာ့စားပါ။

Source : Cosmo

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video