AD
AD
AD

အမဲသားဟာ အသားနီအမ်ိဳးအစားထဲမွာပါၿပီး ႏို႔တိုက္သတၱဝါတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ႔ ႏြားရဲ႕အသားကို ေခၚတာျဖစ္ပါတယ္။ အမဲသားဟာ ၾကက္သားနဲ႔ငါးထက္ သံဓာတ္ပိုုမို ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ေသြးအားနည္းတတ္သူေတြနဲ႔ အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ အထူးသင္႔ေလ်ာ္ပါတယ္။

play

 

အမဲသားကို ေယဘုယ်အားျဖင္႔ ကင္စား၊ ေၾကာ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ ဒီတစ္ခါမွာေတာ႔ အမဲသားကို မုန္လာဥနဲ႔ေရာၿပီး စြပ္ျပဳတ္ေလး လုပ္စားၾကရေအာင္။ အမဲသားက သံဓာတ္အားျဖည္႔ေပးခ်ိန္မွာ မုန္လာဥအျဖဴက အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဗိုက္တာမင္ ဓာတ္ေတြကို ျဖည္႔ဆည္းေပးမွာ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ျပည္႔စံုၾကြယ္ဝတဲ႔ ဟင္းလ်ာေလးကို ရရွိႏိုင္ၿပီေပါ႔။

play

 

ကိုရီးယားမွာေတာ႔ အမဲသားမုန္လာဥစြပ္ျပဳတ္ဟာ အလြန္ထင္ရွားပါတယ္။ စြပ္ျပဳတ္ခ်ိဳေလး ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ကေလးေပါက္စေလးေတြ၊ သက္ႀကီးရြယ္အိုေတြအတြက္လည္း အထူးသင္႔ေလ်ာ္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အိမ္ကို ညႀကီးအခ်ိန္မေတာ္ ဧည္႔သည္ေရာက္လာလို႔ အျမန္ခ်က္ေကြ်းရမယ္ဆိုရင္လည္း အဆင္ေျပတဲ႔ ဟင္းခ်ိဳေလးပါ။ ထမင္းျဖဴေလး တစ္ပန္းကန္ေလာက္ ရွိရံုနဲ႔ လြယ္ကူလ်င္ျမန္တဲ႔ ညစာတစ္နပ္ျဖစ္သြားၿပီေပါ႔။

 

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

အတံုးေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားတဲ႔ အမဲရင္အံုသား ေပါင္ဝက္ခန္႔၊ မုန္လာဥအျဖဴ ေပါင္ဝက္ခန္႔၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) ပင္ခန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) လံုးခန္႔၊ ငံျပာရည္တစ္ဇြန္း၊ စားပြဲတင္ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔၊ ေရ (၇) ခြက္ခန္႔တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး မုန္လာဥအျဖဴကို တစ္လက္မခြဲပတ္လည္ တစ္ကိုက္စာအရြယ္ အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ပါးပါးလွီးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မုန္လာဥအျဖဴကို အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရေႏြးနဲ႔ ထည္႔ျပဳတ္လိုက္ပါ။ အပူခ်ိန္ကိုုေတာ႔ medium high မွာထားၿပီး (၁၅) မိနစ္ခန္႔ အဖံုးအုပ္ၿပီး ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

(၁၅) မိနစ္ျပည္႔ရင္ေတာ႔ မုန္လာဥဟင္းခ်ိဳထဲဲကို အမဲသားနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည္႔လိုက္ပါ။ အပူခ်ိန္ကိုေတာ႔ medium ထိ ထပ္မံေလွ်ာ႔ခ်လိုက္ၿပီး (၂၅) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ငံျပာရည္၊ ဆားနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာကိုလည္း ေရာထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္ထပ္ (၅) မိနစ္ၾကာရင္ေတာ႔ မီးပိတ္ႏိုင္ပါၿပီ။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ အမဲသားမုန္လာဥ ဟင္းခ်ိဳေလး က်က္သြားၿပီဆိုေတာ႔ ဇလံု (ပန္းကန္ႀကီး) တစ္လံုးထဲမွာထည္႔ၿပီး ထမင္းျဖဴ၊ ကင္ခ်ီတို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

Source: Maangchi

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD