AD
AD
AD

ေႏြရာသီသီးႏွံတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီးဟာ ခ်ံဳပုတ္ပင္တစ္မ်ိဳးမွာ အေလ့က်ေပါက္တတ္တဲ့ သီးႏွံတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာ၊ ေမႊးႀကိဳင္တဲ့ရနံ႔တို႔ေၾကာင့္ လူႀကိဳက္မ်ားပါတယ္။ ေႏြရာသီ ေနပူပူ၊ ေလပူပူမွာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ထဲထည္႔ႀကိတ္၊ ၿပီးရင္ ဒိန္ခ်ဥ္နည္းနည္းရယ္၊ ေရခဲတံုးေလး (၂) တံုးေလာက္ရယ္ထည့္ၿပီး ေသာက္လိုက္ရရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ့သြားမွာပါ။

play

 

လူတိုင္းနီးပါး ႏွစ္သက္ၾကတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ မွတ္သားဖြယ္အခ်က္ေလးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

၁။ အျပင္ဘက္မွာ အေစ့ပါတဲ့ တစ္ခုတည္းေသာအသီးျဖစ္တယ္

play
 

ခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာပိုင္႐ွင္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေလးေတြဟာ အျပင္ဘက္မွာ အေစ့ပါတဲ့ အသီးေတြျဖစ္ပါတယ္။ အရြယ္ေတာ္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးတစ္လံုးမွာ အေစ့ (၂၀၀) ခန္႔ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္လည္း စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ေဖ်ာ္မေသာက္ဘဲ ေရေလးေဆးၿပီး ဝါးစားတဲ့အခါ သြားၾကားမွာ အေစ့ေလးေတြ ကပ္က်န္ေနခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။

၂။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးက ဘယ္ရီသီးမ်ိဳးႏြယ္ဝင္မဟုတ္ပါဘူး

play
 

နာမည္ကသာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးဆိုေပမယ့္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးက ဘယ္ရီသီးမ်ိဳးႏြယ္ဝင္ မဟုတ္ပါဘူး။ ခ်က္က်လက္က်ေျပာရရင္ ဘယ္ရီသီးဆိုတာက အထဲမွာအေစ့ပါတဲ့ သီးႏွံတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါတင္မကေသးပါဘူး။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးတစ္လံုးမွာ ပါဝင္တဲ့ အေစ့တစ္ေစ့ခ်င္းစီဟာ ရုကၡေဗဒသေဘာတရားအရ စေတာ္ဘယ္ရီပင္ ျဖစ္လာႏိုင္ေျခ အမ်ားႀကီးရွိပါသတဲ့။

၃။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြက ႏွင္းဆီပန္းနဲဲ႔ အမ်ိဳးေတာ္ပါတယ္

play
 

ခ်ံဳပုတ္မွာသီးတဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳး ျဖစ္တာ တစ္ခုတည္းေၾကာင့္ မဟုတ္ပါဘူး။ ႏွင္းဆီနံံ႔ေမႊးသလိုပဲ စေတာ္ဘယ္ရီသီးမွာလည္း သင္းပ်ံ႕တဲ့ရနံ႕ေလးတစ္မ်ိဳး ရွိပါတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီရနံ႕ေလးဟာ သစ္သီးအရသာလိုပဲ ခ်ိဳၿမိန္တဲ့ခံစားခ်က္ကို ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။

၄။ ႏွစ္ရွည္ခံပင္ျဖစ္တယ္

play
 

စေတာ္ဘယ္ရီပင္ရဲ႕ အရြယ္အစားကိုၾကည့္ၿပီး အထင္ေသးခ်င္စရာ ရွိႏိုင္ေပမယ့္ စေတာ္ဘယ္ရီပင္ဟာ ႏွစ္ရွည္ပင္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဒီႏွစ္မွာ အပင္စစိုက္လိုက္တာနဲ႔ ေနာက္ႏွစ္မွာ အသီးစားရပါၿပီ။ ေနာက္ႏွစ္ရဲ႕ ေနာက္ႏွစ္၊ ေနာက္ႏွစ္ေတြမွာလည္း ရာသီခ်ိန္ေရာက္တိုင္း အသီးသီးမွာပါ။ ခ်က္ခ်င္းအသီးသီးတတ္တဲ့ အပင္မ်ိဳးမဟုတ္ေပမယ့္ သီးၿပီဆုိရင္လည္း အနည္းဆံုး (၅) ႏွစ္ဆက္တိုက္ေတာ့ သီးမွာပါ။

၅။ ဘယ္လ္ဂ်ီယမ္ႏိုင္ငံမွာ စေတာ္ဘယ္ရီျပတိုက္ရွိတယ္

play
 

ဘယ္လ္ဂ်ီယမ္ႏိုင္ငံသားေတြဟာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ဘယ္ေလာက္ႀကိဳက္လဲဆိုေတာ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီးျပတိုက္ေတာင္ ေဆာက္လုပ္ထားရွိပါတယ္။ Le Musee de la Fraise ဆိုတဲ့ ျပတိုက္ဟာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးျပတိုက္ျဖစ္ၿပီး အဲဒီကလက္ေဆာင္ဆိုင္မွာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးယိုတို႔၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီးနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ဘီယာတို႔ကို ဝယ္ယူရရွိႏိုင္ပါတယ္။

၆။ ေရွးေဟာင္းေရာမလူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ေဆးၿမီးတိုျဖစ္တယ္

ေရာမအင္ပါယာႀကီးကို ထူေထာင္ခဲ့တဲ့ ေရွးေဟာင္းေရာမလူမ်ိဳးေတြဟာ စေတာ္ဘယ္ရီသီးမွာ ေရာဂါကုသႏိုင္စြမ္း ျမင့္မားတယ္လို႔ ဆိုၾကၿပီး စိတ္က်ေရာဂါ၊ အဖ်ားေရာဂါ၊ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ၊ ခံတြင္းနံ႔ဆိုးျခင္းနဲ႔ လည္ေခ်ာင္းနာျခင္းတို႔ကို ကုသေပးႏိုင္တယ္လို႔ ယံုၾကည္ၾကပါတယ္။ တကယ္လည္း သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။

၇။ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးတယ္

play
 

စေတာ္ဘယ္ရီသီးမွာ ကယ္လိုရီနည္းပါးၿပီး ဗိုက္တာမင္စီ၊ ဘီစစ္၊ ေက၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဖိုလစ္အက္ဆစ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ အမိုင္ႏို အက္ဆစ္တို႔ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ပါတယ္။ ႏွလံုးေရာဂါရွိတဲ့သူေတြလည္း ဓာတ္စာတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ စားသံုးသင့္ပါတယ္။

Source: Foodrepublic

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD