AD
AD
AD

ေအးျမတဲ့ေဆာင္းရာသီရဲ႕ ညခ်မ္းအခ်ိန္ေတြမွာ မိသားစုုဝင္ေတြ ဒါမွမဟုတ္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ဝရန္တာဘက္ထြက္ၿပီး ေကာ္ဖီပူပူေလးတစ္ခြက္၊ ကြတ္ကီးပန္းကန္ေလးတစ္ခ်ပ္နဲ႔ ေတာ္ကီထိုင္ထုရတာလည္း အရသာရွိပါတယ္။ လတ္ဆတ္ၾကြပ္ရြတဲ့ ကြတ္ကီးေလးေတြက စကားဝိုင္းရဲ႕ ေႏြးေထြးမႈကို ပိုမိုေႏြးေထြးေစမွာ အမွန္ပါပဲ။

play

 

ဒီေနရာမွာ စူပါမားကက္က အသင့္ဝယ္ထားတဲ့ ကြတ္ကီးမုန္႔ေတြအစား ကိုယ္တိုင္ဖုတ္ထားတဲ့ ကြတ္ကီးမုန္႔ ပူပူေႏြးေႏြးေလးကို စားရရင္ပိုေကာင္းတာေပါ့။ လတ္ဆတ္တဲ့ ကြတ္ကီးမုန္႔ေလးကို ကိုယ္တိုင္ဖုတ္စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ့ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ကြတ္ကီး ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဂ်ံဳမႈန္႔ (၃) ဇြန္း၊ ဘာမွမေရာထားတဲ့ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ (oat) (၃) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔အနည္းငယ္၊ ေထာပတ္တစ္ဇြန္း၊ သၾကားအညိဳ (၂) ဇြန္း၊ သၾကားျဖဴ (၂) ဇြန္း၊ ဗင္နီလာအရည္ (၁/၈) ဇြန္း၊ ၾကက္ဥအႏွစ္တစ္လံုး၊ ခရင္ဘယ္ရီသီးေျခာက္ (သို႔) စပ်စ္သီးေျခာက္ (၁) ဇြန္းခြဲတို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ဂ်ံဳမႈန္႔ရယ္၊ ဘာမွမေရာရေသးတဲ့ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး သစ္သားေယာက္မတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္ထပ္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ေထာပတ္၊ သၾကားညိဳ၊ သၾကားျဖဴတို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ဇြန္းအေသးေလးနဲ႔ သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ ေရႊအိုေရာင္ေထာပတ္အႏွစ္ကို အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔အေရာထဲမွာ ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီပန္းကန္ထဲမွာပဲ ဗနီလာအႏွစ္ရယ္၊ ၾကက္ဥရယ္ကိုလည္း ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ (အဲဒီေနရာမွာ ၾကက္ဥအကာကိုဖယ္ရွားၿပီး ၾကက္ဥအႏွစ္ကိုပဲ သံုးရမွာပါ။) ေနာက္ၿပီး ကြတ္ကီးရဲ႕အရသာကို တမူထူးျခားေစခ်င္ရင္ေတာ့ ခရင္ဘယ္ရီသီးေျခာက္ (သို႔) စပ်စ္သီးေျခာက္ (၁) ဇြန္းခန္႔ကုိ မုန္႔ႏွစ္ထဲ ေရာထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ စစခ်င္းေတာ့ အရာရာတိုင္းက ေျခာက္ကပ္ေနသေယာင္ ရွိေနပါလိမ့္မယ္။ ဒါေပမယ့္ မရပ္မနားဘဲ ဆက္သာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းေတြ အားလံုးသမသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ကြတ္ကီးဖုတ္ဖို႔အတြက္ မုန္႔ဖုတ္လုပ္ျခင္းလုပ္ငန္းစဥ္ ၿပီးစီးသြားပါၿပီ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ မုန္႔ႏွစ္ကို အလံုးေလးျဖစ္ေအာင္လံုးၿပီး မုန္႔ဖုတ္ရင္သံုးတဲ့ စကၠဴေပၚမွာတင္လိုက္ပါ။ အဲဒီမုန္႔ႏွစ္လံုးေလးကိုေတာ့ ပံုမွန္ကြတ္ကီးပံုစံျဖစ္ေအာင္ ပံုသြင္းယူလိုက္ပါ။ (ဒါမွမဟုတ္ အသဲပံု၊ ႀတိဂံပံု မိမိႏွစ္သက္ရာပံုသ႑ာန္ျဖစ္ေအာင္လည္း ပံုသြင္းယူလို႔ရပါေသးတယ္။ အေကာင္းဆံုးကေတာ့ အဝိုင္းပံုစံပါပဲ။) ၿပီးရင္ ကြတ္ကီးထဲမွာပါဝင္တဲ့ ေထာပတ္နဲ႔အဆီဓာတ္ ခဲသြားေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ၿပီး (၁၀) မိနစ္၊ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားလိုက္ပါ။ မဟုတ္ရင္ ကြတ္ကီးကပြထၿပီး ပံုပ်က္သြားႏိုင္ပါတယ္။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ Oven (မုန္႔ဖုတ္မီးဖို) ထဲထည္႔ၿပီး (၁၅) မိနစ္ကေန (၁၇) မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ခဏၾကာရင္ မီးဖိုေခ်ာင္တစ္ခုလံုး ကြတ္ကီးနံ႕ေလးေတြ သင္းပ်ံ႕လာၿပီး ကိုယ္တိုင္မုန္႔ဖုတ္ရတဲ့ အရသာနဲ႔ ေပ်ာ္ရႊင္မႈကို ခံစားရပါလိမ့္မယ္။ မုန္႔ဖုတ္တာၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ (၁၀) မိနစ္ခန္႔အေအးခံေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ မိမိႏွစ္သက္ရာ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္ခ်ိဳ၊ ႏြားႏို႔တို႔နဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး အရသာရွိတဲ႔ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ကြတ္ကီးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Bustle

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD