လူဆိုတာ အစံုစားသတၱဝါျဖစ္တာနဲ႔ အားေလ်ာ္စြာ စားလို႔ရတာမွန္သမွ်ကို စားတတ္ၾကပါတယ္။ ပြင့္ပြင့္လင္းလင္းေျပာရရင္ လူေတြဆုိတာ ကမၻာေပၚမွာ အစားအေသာက္နဲ႔ပတ္သက္ရင္ ေပါက္ေပါက္႐ွာ႐ွာ အစားႏိုင္ဆံုး သတၱဝါေတြလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ မနက္မိုးလင္းလို႔ ေစ်းထဲသြားရင္ ေတြ႕ေနက် အမဲသား၊ ၾကက္သား၊ ဝက္သား၊ ငါးေတြကို စိတ္ကုန္လာရင္၊ အရသာသစ္ေလးေတြကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ခ်င္လာရင္ အရသာလည္းရွိ၊ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးေတြလည္း႐ွိတဲ့ ေတာေကာင္သားေလးေတြကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

၁။ ကြ်ဲသား

play

ကြ်ဲသားဟာ အမဲသားနဲ႔ ဆင္သလိုရိွေပမယ့္ ေသခ်ာစားၾကည့္ရင္ အရသာကြဲပါတယ္။ ကြ်ဲသားဟာ အမဲသားထက္ ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီပိုနည္းျပီး အိုမီဂါသရီး (omega-3) သံုးဆခန္႔ ပိုမိုပါဝင္ပါတယ္။ အမဲသားထက္ ပိုခ်ိဳၿပီး အရသာလည္းရိွတဲ႔ ကြ်ဲသားဟာ အမဲသားထက္လည္း ေစ်းပိုႀကီးႏိုင္ပါတယ္။ အရပ္စကားေတြအရဆိုရင္ ကြ်ဲသားက ဒူလာလည္းေပ်ာက္တယ္လို႔ ဆုိၾကပါတယ္။ တစ္ခါတေလ ေတာဘက္ကလာေရာင္းတဲ့ ေတာေကာင္သည္ေတြဆီမွာ ကြ်ဲသားကိုဝယ္စားႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ယုန္သား

play
 

ယုန္ေလးေတြလို ျဖဴစင္ၿပီး ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ သတၱဝါေလးေတြကို သတ္မစားသင့္ဘူးလို႔ ထင္တဲ့သူေတြ ရွိခ်င္ရွိပါလိမ့္မယ္။ ဒါေပမယ့္ ေတာပိုင္းမွာေတာ့ ေတာယုန္ေတြကို ေထာင္ၿပီးသတ္စားၾကတာပါပဲ။ ယုန္သားဟာ အမဲသားနဲ႔ ၾကက္သားထက္ေတာင္ အသားဓာတ္ပိုမိုပါဝင္ျပီး သံဓာတ္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြလည္း ေပါၾကြယ္ဝပါတယ္။

ႏူးညံတဲ့အရသာနဲ႔ တာရွည္ခံမႈတို႔ေၾကာင့္လည္း စာဖိုမႈးေတြအၾကား ထင္ရွားေက်ာ္ၾကားတဲ့ အသားတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ က်ိဳက္ထီးရိုး က်ီးကန္းပါးစပ္ဂူနားမွာေတာ့ ယုန္သားစစ္စစ္ရတယ္လို႔ ေျပာၾကပါတယ္။

၃။ ငွက္ကုလားအုပ္သား

ၾကက္လိုပဲ ေျခေထာက္ႏွစ္ေခ်ာင္း၊ အေမႊးနဲ႔ အေတာင္ပံပါတယ္ ဆိုေပမယ့္လည္း ငွက္ကုလားအုပ္သားဟာ ေမြးျမဴေရးၾကက္သား၊ ငွက္သားေတြနဲ႔ အရသာကြဲျပားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဝိုင္နီနဲ႔ဆို လိုက္ဖက္တဲ့ အနီေရာင္အသား အမ်ိဳးအစားတစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး အမဲသားလိုမ်ိဳး တျခားအနီေရာင္ အသားေတြထက္ ဗီတာမင္ဘီ ပိုမိုၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

၄။ သမင္သား

play
 

အမဲသားနဲ႔ အရသာဆင္သလိုရိွတဲ့ သမင္သားဟာ အမဲသားထက္ ကယ္လိုရီ၊ အဆီဓာတ္နဲ႔ ကိုလက္စ္ထေရာ ပိုနည္းပါတယ္။ သံဓာတ္နဲ႔ အသားဓာတ္လည္း မ်ားမ်ားပါဝင္တာေၾကာင့္ ဟမ္ဘာဂါျပဳလုပ္ရာမွာ ထင္ရွားတဲ့ အသားတစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီႏိုင္ငံမွာေတာ့ သိပ္စားေလ့မ႐ွိေပမယ့္ ကေနဒါႏိုင္ငံမွာေတာ့ လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ အသားဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးပါ။

၅။ ငံုးသား

play
 

ငံုးသားဟာ အသားဓာတ္၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီစီယမ္ဓာတ္တို႔ ေပါၾကြယ္ျပီး ငံုးသားကိုမ်ားေသာအားျဖင့္ ကင္စား၊ ေၾကာ္စားၾကပါတယ္။ သာမန္ၾကက္၊ ငွက္အသားေတြထက္ ပိုမိုစူးရွတဲ့အရသာရိွေပမယ့္ ဟင္းပြဲထဲမွာ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြ ေရာေႏွာလိုက္ခ်ိန္ မွာေတာ့ ၾကက္သားအရသာနဲ႔ ခြဲျခားရခက္ေစပါတယ္။ ငံုးသားတင္မက ငံုးဥကိုပါ လူအမ်ားက ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ စားသံုးၾကတာကို ဆယ့္ႏွစ္ပြဲ ပြဲေစ်းတန္းေတြမွာ အထင္အရွား ေတြ႕ျမင္ရမွာပါ။

၆။ မိေခ်ာင္းေခါင္းတိုသား

ေရခ်ိဳေဒသေတြရဲ႕ ျမစ္ေခ်ာင္းအင္းအိုင္ေတြမွာ ေရမုဆိုးတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ ထင္ရွားတဲ့ မိေခ်ာင္းဟာ ၾကက္၊ ဘဲ၊ ဆိတ္တို႔လို အိမ္ေမြး တိရစၦာန္ေတြကို ေခ်ာင္းေျမာင္းစားေသာက္တတ္ရံုသာမက လူသားေတြကိုလည္း အႏၱရာယ္ျပဳတတ္ပါတယ္။ လူေတြဟာ မိေက်ာင္းကို ဖမ္းၾကရင္လည္း အသားကိုစားဖို႔ထက္ အေရခြံကို လက္ကိုင္အိတ္တို႔၊ ဖိနပ္တို႔မွာ အသံုးျပဳဖို႔အတြက္ပဲ ဖမ္းဆီးၾကတာပါ။

ဒါေပမယ့္ အခ်ိန္ေပးၿပီး ႏူးေအာင္ျပဳတ္မယ္ဆိုရင္ မိေက်ာင္းသားကိုလည္း စားလို႔ရပါတယ္။ မိေခ်ာင္းေခါင္းတိုသားဟာ အဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈနည္းျပီး အသားဓာတ္ပါဝင္မႈ မ်ားျပားပါတယ္။ ၾကက္၊ဝက္တို႔လို အျဖဴေရာင္အသားမ်ိဳးလည္းျဖစ္ပါတယ္။ အျမီးပိုင္းဟာ ႏူးညံျပီး ႏြားကေလးသားနဲ႔ အရသာဆင္တူပါတယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ ေရခဲစိမ္အသားကိုသာ ဝယ္ယူႏိုင္ေပမယ့္ မိေခ်ာင္းေခါင္းတိုသားဟာ လတ္ဆတ္တဲ့အသားမ်ိဳးဘဲ ျဖစ္ပါတယ္။

Source : greatest

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video