AD
AD
AD

ေဆာင္းရာသီနဲ႔ အလိုက္ဖက္ဆံုး အစားအေသာက္ကေတာ့ ပူပူေႏြးေႏြး ဟင္းရည္ေလးေတြပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္လည္း ေဆာင္းတြင္းမွာဆို ေဟာ့ေပါ့ဆိုင္ေတြ၊ မုန္႔တီဆိုင္ေတြ ပိုေရာင္းေကာင္းတာ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေဆာင္းရာသီလို ရာသီဥတု ေအးေအးေလးမွာ အိမ္မွာေနရင္း ဟင္းရည္ပူပူေလး ေသာက္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ ကိုရီးယားစတိုင္လ္ ဝက္ရိုးစြပ္ျပဳတ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဝက္ရိုး (၃) ေပါင္ခန္႔ (နံရိုး သို႔ ဂုတ္ရိုး)၊ ဂ်င္းေတာင့္တစ္ခုခန္႔၊ ကုိရီးယားပဲငပိအႏွစ္ (၂) ဇြန္းခန္႔၊ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ (၂) ခုခန္႔၊ အရြယ္ေတာ္ ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးခန္႔၊ ငရုပ္သီးတစ္ေတာင့္ခန္႔၊ ေဂၚဖီထုပ္တစ္ထုပ္ခန္႔၊ အရြယ္ေတာ္အာလူး (၃) လံုးခန္႔၊ ပဲပင္ေပါက္ (၈) ေအာင္စခန္႔၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၄) ပင္ခန္႔တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

အႏွစ္အတြက္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) လံုးခန္႔၊ ကိုရီးယားငရုပ္သီးမႈန္႔ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ငရုပ္သီးအႏွစ္ (၁) ဇြန္းခန္႔၊ ငံျပာရည္ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္းခန္႔၊ ေရ ခြက္ဝက္ခန္႔တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ဝက္ရိုးေတြကို အႀကိမ္အနည္းငယ္ေရေဆးၿပီး ေရေအးထဲမွာ မိနစ္ (၃၀) ခန္႔စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီရင္ အိုးႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ေရထည့္ၿပီး ေရေႏြးဆူေအာင္လုပ္လိုက္ပါ။ ေဂၚဖီထုပ္ကို ေရေႏြးထဲမွာ ထည့္ျပဳတ္လိုက္ၿပီး တစ္မိနစ္ၾကာရင္ ညွပ္နဲ႔ျပန္ဆြဲထုတ္လိုက္ပါ။ ေရေႏြးအိုးကိုေတာ့ ဆက္တည္ထားလိုက္ပါ။ ခဏေနရင္ ဒီေရေႏြးထဲမွာ ဝက္ရိုးေတြကို ျပန္ထည့္ျပဳတ္မွာပါ။ ခုနကျပဳတ္ထားတဲ့ ေဂၚဖီထုပ္ကို ေရေအးထဲမွာ ထည့္ေဆးလိုက္ၿပီး ေရျပန္စစ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေဂၚဖီဖတ္ေလးေတြကို တစ္ကိုက္စာအတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ဖဲ့ထုတ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဝက္ရိုးျပဳတ္ခ်ိန္ေရာက္ၿပီ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့ ဝက္ရိုးေတြကို ေရေႏြးထဲမွာထည့္ၿပီး အဖံုးျပန္အုပ္ေပး ထားလိုက္ပါ။ Medium High အပူခ်ိန္မွာ (၇) မိနစ္ခန္႔ၾကာေအာင္ ျပဳတ္ၿပီးရင္ေတာ့ စြပ္ျပဳတ္အေရာင္ထြက္စျပဳလာၿပီး အျမွုဳပ္ေလးေတြလည္း ပလံုစီထလာပါလိမ့္မယ္။ ၿပီးရင္ အရိုးေတြကိုဆယ္ၿပီး အရိုးတစ္ခုခ်င္းစီကို ေရေဆးနဲ႔ ျပန္ေဆးေပးလိုက္ပါ။ ဝက္ရိုးေတြမွာ ကပ္ေနတဲ့ အဆီပိုေတြကို ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ဖို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ သန္႔ရွင္းေရးလုပ္ၿပီးတဲ့ အရိုးေတြကိုေတာ့ အိုးႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ လွယ္ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဂ်င္းတက္ရယ္၊ ပဲငပိရယ္၊ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ငရုပ္သီးေျခာက္ရယ္၊ ေရ (၁၁) ခြက္ခန္႔ရယ္ကို ဝက္ရိုးအိုးထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဖံုးအုပ္ၿပီး မိနစ္ (၉၀) ခန္႔ၾကာေအာင္ အပူခ်ိန္ အလည္အလတ္ေလာက္နဲ႔ ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

အဲဒါျပဳတ္ေနတုန္းမွာ အႏွစ္ျပဳလုပ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ ငရုပ္သီးအႏွစ္၊ ငံျပာရည္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ေရတို႔ကို ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အႏွစ္ျဖစ္လာသည္အထိ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

play

 

မိနစ္ (၉၀) ျပည့္ၿပီဆိုေတာ့ အိုးကိုဖြင့္ၿပီး မႈိေျခာက္ (၂) ပြင့္ကို အသားလွီးဘုတ္ျပားေပၚမွာ တင္ထားလိုက္ပါ။ အိုးထဲကိုေတာ့ ေဂၚဖီထုပ္ရယ္၊ ပဲပင္ေပါက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ရယ္၊ အခြံခြ်တ္ၿပီးသား အာလူးရယ္ကို ထည့္လိုက္ပါ။ မႈိေတြကိုလည္း ဓားနဲ႔ပါးပါးလွီးၿပီး အိုးထဲျပန္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ခုနက အႏွစ္ကိုပါ အိုးထဲထည့္ၿပီး ေရနည္းနည္းေရာလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ အဖံုးျပန္အုပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ခ်က္ၿပီးရင္ေတာ့ အာလူးေတြလည္း က်က္ေလာက္ပါၿပီ။ က်က္မက်က္ေသခ်ာသိရဖို႔အတြက္ တူေလးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ အသာထိုးလိုက္ပါ။ တူေလးအာလူးထဲကို တုတ္ခ်င္းေပါက္ အလြယ္တကူ ဝင္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ အာလူးေကာင္းေကာင္းက်က္ၿပီျဖစ္လို႔ အေပၚက ဟင္းေမႊးရြက္အုပ္ၿပီး တျခားဟင္းလ်ာမ်ားနဲ႔အတူ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

Source: maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD