AD
AD
AD

အာလူးေၾကာ္ဟာ ကယ္လိုရီမ်ားေပမယ့္ လူႀကိဳက္အမ်ားဆံုး မုန္႔ပဲသေရစာတစ္မ်ိဳးထဲမွာ ပါဝင္ပါတယ္။ ရံုးဆင္းခ်ိန္မွာ ေကာ္ဖီေလးတစ္ခြက္ေဖ်ာ္၊ အာလူးေၾကာ္ထုပ္ေလးကိုင္ၿပီး တီဗီေရွ႕သြားထိုင္ရတာကိုက အရသာတစ္ခု မဟုတ္ပါလား။ ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ အာလူးေၾကာ္ကို ေၾကာ္ေနက်ပံုစံအတိုင္း ပါးပါးလွီးၿပီးမေၾကာ္ဘဲ တုတ္ထိုးၿပီး ေၾကာင္လိမ္ေလွကားပံုေဖာ္ၿပီး ေၾကာ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။ အိမ္မွာ Oven ရွိရင္ေတာ့ Oven ထဲ ထည့္ေၾကာ္ႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ အရြယ္ေတာ္အာလူး (၂) လံုး၊ ေထာပတ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၄) ဇြန္းခန္႔၊ ဒိန္ခဲအမႈန္႔ (၁) ခြက္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ ဇြန္းဝက္ခန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔ (၁) ဇြန္းခန္႔၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ဆား (၁) ဇြန္းခန္႔႔နဲ႕ တရုတ္နံနံအနည္းငယ္ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

မုန္႔ဖုတ္ဖိုကို (၁၆၀) ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ အပူခ်ိန္ေလာက္ျဖစ္ေအာင္ အပူႀကိဳေပးထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အာလူးတစ္လံုးကို တူတစ္ေခ်ာင္း (မိမိႏွစ္သက္ရာ တုတ္ေခ်ာင္းတစ္ေခ်ာင္း) နဲ႔ တုတ္ခ်င္းေဖာက္ထိုးလိုက္ၿပီး ဟိုဘက္ဒီဘက္ ထုတ္ခ်င္းေပါက္သြားေအာင္ ထိုးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဓားထက္ထက္တစ္လက္ကိုယူလိုက္ၿပီး ထိပ္ႏွစ္ဘက္ကို အရင္လွီးထုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဓားေလးနဲ႔ အရာေပးၿပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလး လွီးေပးလိုက္ပါ။ (ဗီဒီယိုဖိုင္တြင္ ဝင္ၾကည့္ႏိုင္ပါသည္။)

play

 

အာလူးကိုလွီးရာမွာ ေအာက္ကတူကိုလိုက္လွည့္ေပးေနရင္း ဆန္႔က်င္ဘက္ဦးတည္ခ်က္အတိုင္း ဓားရာလိုက္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ အာလူးကို တူရဲ႕အရွည္နီးပါးထိေရာက္ေအာင္ အသာေလးဆြဲဆန္႔ေပးလိုက္ပါ။ ဒီအဆင့္ၿပီးရင္ အာလူးတုတ္ထိုးေလးက စပရိန္ပံုစံျဖစ္သြားရမွာပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ ေထာပတ္ကို အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ အပူနည္းနည္းေပးၿပီး ရလာတဲ့ ေထာပတ္ရည္နဲ႔ အာလူးတစ္လံုးလံုးနဲ႔ ၾကားေတြပါမက်န္ ေသခ်ာႏွံ႔ႏွံ႔စပ္စပ္ လိုက္သုတ္ေပးပါ။ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ဒိန္ခဲမႈန္႔ရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန္႔ရယ္၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္ကို ေရာေပးလိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ေမႊေပးၿပီးရင္ေတာ့ အာလူးတုတ္ထိုးေပၚမွာ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ အာလူးေနာက္တစ္လံုးကိုလည္း အထက္ပါအဆင့္ေတြအတိုင္း လုပ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ အာလူးတုတ္ထိုးႏွစ္လံုးကို မုန္႔ဖုတ္ျပားေပၚမွာတင္ၿပီး မုန္႔ဖုတ္ဖိုထဲကို ထည့္လိုက္ပါ။ မိနစ္ (၃၀) ေလာက္ၾကာရင္ေတာ့ က်က္ေလာက္ပါၿပီ။ ၿပီးရင္အေပၚကေန ငရုပ္သီးမႈန္နဲ႔ တရုတ္နံနံကို ပါးပါးလွီးထားတာကို ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာရွိၿပီး လွပတဲ့ အာလူးတုတ္ထိုးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ဒီေနရာမွာ မုန္႔ဖုတ္ဖို (Oven) မရွိပါက ဆီနဲ႔ေၾကာ္ေပးလို႔လည္း ရပါတယ္။

Source: BuzzFeed

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD