AD
AD
AD

ၾကက္ဥေတြကို အေမ့လက္စြဲေတာ္လို႔ေတာင္ ေခၚဆိုႏိုင္ပါတယ္။ အိမ္မွာစီးပြားေရးက်လို႔ပဲျဖစ္ျစဖ္၊ ဘာဟင္းခ်က္မရလဲ စဥ္းစားမရတဲ့အခ်ိန္မ်ိဳးမွာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ၾကက္ဥကို အမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္လိုက္၊ ေၾကာ္လိုက္၊ ပဲကုလားဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္လိုက္နဲ႔ အမ်ိဳးမ်ိဳး လုပ္စားၾကတာပါ။ ဒီေန႔မွာေတာ့ အေမ့လက္စြဲေတာ္ၾကက္ဥကို ရိုးရိုးတန္းတန္းမစားဘဲ ကိုရီးယားစတုိင္လ္ေလး ခ်က္စားၾကရေအာင္္။

play

 

ၾကက္ဥဟာ ပရိုတိန္းဓာတ္ၾကြယ္ဝၿပီး ဗိုက္တာမင္ဒီ၊ ဗိုက္တာမင္ ဘီစစ္၊ ဗုိက္တာမင္ဘီတြဲတို႔လည္း အထူးၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ၾကက္ဥတစ္လံုး စားလိုက္ရံုနဲ႔ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ကို လံုလံုေလာက္ေလာက္ ျဖည့္ဆည္းေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပံုမွန္စားေနက် ပံုစံေတြက ရိုးသြားၿပီဆိုေတာ့ ၾကက္ဥကုိ ကိုရီယားစတိုင္လ္ ေျမအိုးၾကက္ဥေပါင္းေလး လုပ္စားၾကရေအာင္...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္ေပါင္းရည္၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ ႏွမ္းဆီတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ၾကက္ေပါင္းရည္ (၁) ခြက္ခြဲစာခန္႔ကို (၃) ခြက္စာဆန္႔တဲ့ ေျမအိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေျပာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ဒီေနရာမွာ ၾကက္သားကိုမိမိဖာသာ ေပါင္းရည္ႏိုင္သလို ဘရန္းစ္ၾကက္ေပါင္းရည္ကို

သံုးခ်င္သံုးႏိုင္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေျမအိုးကို medium high အပူခ်ိန္မွာ အပူေပးထားလိုက္ပါ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္ဥ သံုးလံုးခန္႔ကိုေဖာက္ၿပီး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ သမေအာင္ ခေလာက္ထားလိုက္ပါ။

play

 

ငံျပာရည္တစ္ဇြန္းနဲ႔ ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးသား ၾကက္သြန္ၿမိိတ္တို႔ကို ၾကက္ဥထဲကိုေရာထည့္လိုက္ၿပီး ေရာသမေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္ေပါင္းရည္လည္း ဆူပြက္စျပဳေနၿပီျဖစ္လို႔ အပူခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္ေပါင္းရည္ပူပူေလးထဲကို ခုနက ၾကက္ဥအေရာကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခက္ရင္းရွည္ေလးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ အသာေလးေမႊေပးေနလိုက္ပါ။ အဖံုးပိတ္ထားၿပီး ေနာက္ထပ္ငါးမိနစ္ေလာက္ အပူေပးထားလိုက္ရင္ေတာ့ အထဲက ၾကက္ဥနဲ႔ ၾကက္ေပါင္းရည္အေရာဟာ တို႔ဟူးေပ်ာ့ပံုစံ ၾကက္ဥေပါင္းေလး ျဖစ္သြားပါၿပီ။

ဒါဆိုရင္ အဖံုးကိုလွပ္ၿပီး မီးပိတ္ႏိုင္ပါၿပီ။ အေပၚကေန ႏွမ္းဆီႏွစ္ဇြန္းေလာက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ရယ္ ျဖဳဴးေပးလိုက္ရင္ေတာ့ ကိုရီးယားစတိုင္လ္ ေျမအိုးၾကက္ဥေပါင္းေလးကို အသင့္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

Source: maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD