AD
AD
AD

ဒီေန႔မွာေတာ့ ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ကေလးေတြအတြက္ ထမင္းခ်ိဳင့္ထဲမွာ ဘာဟင္းထည့္ေပးရမလဲ စိတ္ပူေနတဲ့ မိခင္ေတြအတြက္၊ ကေလးက ဟင္းပဲစားၿပီး ထမင္းမစားလို႔ အာဟာရဓာတ္ မျပည့္ဝမွာ စိတ္ပူေနတဲ့ မိဘေတြအတြက္၊ ရံုးခ်ိန္ေနာက္က်ေနလို႔ ထမင္းခ်ိဳင့္ထဲမွာ လြယ္ကူလ်င္ျမန္တဲ့ အစားအစာတစ္နပ္ကို ထည့္သြားခ်င္တဲ့ ရံုးဝန္ထမ္းေတြအတြက္ လုပ္ရတာလည္းလြယ္ကူၿပီး စားလို႔လည္းေကာင္းတဲ့ ကိုရီးယားစတိုင္လ္ဟင္းလ်ာေလးတစ္မ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ အဲဒါက တို႔ဟူးေၾကာ္အစာသြပ္ပါပဲ။

play

 

တို႔ဟူးေၾကာ္အစာသြပ္ဆိုလို႔ ေတြ႕ေနက် တို႔ဟူးေၾကာ္ထဲမွာ ေဂၚဖီတို႔၊ ငရုပ္သီးတို႔နဲ႔ အစာသြပ္ထားတာမ်ိဳးကို ေျပးမျမင္လိုက္ပါနဲ႔ဦး။ ဒီေန႔ေဖာ္ျပေပးမွာက တို႔ဟူးေၾကာ္ကို အလည္ကရင္ခြဲၿပီး အထဲမွာ ထမင္းသြပ္ထားတာပါ။ ဒီေတာ့ ထမင္းမ်ားမ်ားစားျဖစ္သလို ဒီတို႔ဟူးအစာသြပ္ေလး (၁၀) ခုေလာက္ကို ဆူရွီစားရင္တို႔စားတဲ့ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ေလး ဒါမွမဟုတ္ မိမိႏွစ္သက္ရာေဆာ့စ္ တစ္မ်ိဳးနဲ႔ တို႔စားလိုက္တာနဲ႔ ေန႔လည္စာတစ္နပ္အတြက္ စိတ္ေအးရၿပီေပါ့။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ တို႔ဟူးအနည္းငယ္၊ ႏွမ္းေစ့၊ ထမင္း (ရွမ္းဆန္ေစးေစးေလး)၊ ႏွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (သို႔) မိမိႏွစ္သက္ရာ ေဆာ့စ္တစ္မ်ိဳး တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ထမင္းအိုးတည္ရမွာပါ။ ရွမ္းဆန္ေစးေစးေလး ႏို႔ဆီဘူးတစ္လံုးစာေလာက္ဆိုရင္ တို႔ဟူးအစာသြပ္ တစ္ေယာက္စာအတြက္ ေကာင္းေကာင္းလံုေလာက္ပါတယ္။ ထမင္းအိုးတည္ထားတုန္း တို႔ဟူးေၾကာ္ ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ႏွမ္းဆီကို (၂) လက္မေလာက္ထည့္ၿပီး အပူခ်ိန္ mediumm high ေလာက္နဲ႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ တို႔ဟူးေၾကာ္ဖို႔အတြက္ တို႔ဟူးတုံးေလးေတြကို ႀတိဂံပံုစံအတံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးလိုက္ပါ။

ဒီေနရာမွာ တို႔ဟူးရဲ႕အရြယ္အစားက မထူလြန္း၊ မပါးလြန္းျဖစ္ရမွာပါ။ ေနာက္ၿပီးအသံုးျပဳမယ့္ တို႔ဟူးအသားကလည္း အရမ္းမေပ်ာ့လြန္းဘဲ မာဆတ္ဆတ္ေလး ျဖစ္ေနရမွာပါ။ တို႔ဟူးကိုမေၾကာ္ခင္ ေရစင္ေအာင္လည္း တစ္ရွဴးစေလးနဲ႔ လိုက္သုတ္ေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ တို႔ဟူးစေၾကာ္ႏိုင္ပါၿပီ။

တို႔ဟူးတံုးေလးေတြကို ဆီပူထဲမွာ တစ္တံုးခ်င္းစီအသာေလး လိုက္ခ်လိုက္ရံုပါပဲ။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာရင္ အက်က္ညီေအာင္လို႔ ထက္ေအာက္ျပန္လွန္ေပးဖို႔လည္း လိုပါေသးတယ္။ တို႔ဟူးတံုးေလးေတြ အက်က္ညီၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲက အသာေလး ဆယ္ထုတ္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဆီစစ္ရမွာပါ။ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲမွာ စကၠဴတစ္ရွဴးစေလးေတြခင္းၿပီး တို႔ဟူးေၾကာ္ကို ဆီစုပ္ေအာင္ ဆီစစ္ေပးရမွာပါ။ ဆီစစ္ၿပီးတဲ့ တို႔ဟူးေၾကာ္ေတြကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ အသာဖယ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

အစာသြပ္ဖို႔အတြက္ ႒ာပနာကို စီစဥ္ရမွာပါ။ မုန္လာဥနီရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ ပန္းေဂၚဖီရယ္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဓားနဲ႔ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးရမွာပါ။ ရလာတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ဒယ္အိုးျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ဆီပူထိုးေပးရပါမယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္ က်က္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္ကို ထမင္းရယ္၊ ရွာလကာရည္ရယ္၊ ႏွမ္းေစ့အနည္းငယ္ရယ္နဲ႔ ေရာၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ နယ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ ႒ာပနာလုပ္လို႔ၿပီးပါၿပီ။

play

 

တုိ႔ဟူးေၾကာ္ေလးေတြကိုယူၿပီး ဓားဦးခြ်န္နဲ႔ ရင္ခြဲေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ခုနကလုပ္ထားတဲ့ ႒ာပနာနဲ႔ တို႔ဟူးေၾကာ္ေလးေတြကို လိုက္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီေနရာမွာ တို႔ဟူးေၾကာ္နဲ႔ ႒ာပနာ အံဝင္ခြင္က်ျဖစ္ၿပီး အျပင္ထြက္မက်ေအာင္ ေသခ်ာလုပ္တတ္ဖို႔ လိုပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ လြယ္ကူလ်င္ျမန္တဲ့ တို႔ဟူးေၾကာ္အစာသြပ္ ေန႔လည္စာေလးကို ရရွိသြားၿပီေပါ့။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (သို႔) မိမိႏွစ္သက္ရာ ေဆာ့စ္တစ္ခုခုနဲ႔ တို႔စားႏိုင္ပါတယ္။

Source: Kfoodaddict

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD