AD
AD
AD

ဖက္ထိုင္း (Phat Thai) ဆိုတာ နာမည္ေက်ာ္ ထိုင္းအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ရန္ကုန္က ထိုင္းစားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ ရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ ဆန္ေခါက္ဆြဲကို ပင္လယ္စာ (သို႔) ၾကက္သား၊ ဝက္သားနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားၿပီး ပဲပင္ေပါက္၊ သံပုရာသီး၊ အသီးအရြက္ေတြနဲ႔ ေရာၿပီးသုပ္စားရတာပါ။ ဖက္ထိုင္းေခါက္ဆြဲက ထားဝယ္ဘက္က အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ကက္ေၾကးကိုက္နဲ႔ ပံုသ႑ာန္ဆင္တူၿပီး သေဘာတရားေတာ့ ကြဲျပားပါတယ္။ ဖက္ထိုင္းေခါက္ဆြဲကို အိမ္မွာလုပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္ ဖက္ထိုင္းလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ မိနစ္ (၃၀) ဝန္းက်င္ေလာက္ပဲ ၾကာျမင့္မွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေျမပဲဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၅) ဇြန္း၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲျပား (သို႔) ညွပ္ေခါက္ဆြဲအေျခာက္ (၁၂) ေအာင္စခန္႔၊ ၾကက္ဥ (၃) လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) ေတာင့္၊ ပုစြန္ဆိတ္ အခြံြခြ်တ္ၿပီး အရြယ္ေတာ္ (၄) ေအာင္စခန္႔၊ တို႔ဟူး (၄) ေအာင္စ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) ပင္၊ ပဲပင္ေပါက္တစ္ခြက္ခန္႔၊ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ေျမပဲေလွာ္ (၁/၄) ခြက္ခန္႔၊ နံနံပင္ ေျမပဲေလွာ္ (၁/၄) ခြက္ခန္႔၊ ငရုပ္သီးစိမ္း (၂) ေတာင့္၊ သံပရာသီးတစ္လံုးတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ေရေႏြးေဖ်ာထားၿပီး အေပၚကေန အဖံုးဖံုးထားလိုက္ပါ။ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းသြားဖို႔ဆိုရင္ ေရေႏြးဆူဆူနဲ႔ (၁၅) မိနစ္ခန္႔ စိမ္ထားဖို႔ လိုအပ္ပါလိမ့္မယ္။ ပိုမိုေပ်ာ့ေျပာင္းေစခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ (၁၅) မိနစ္ေက်ာ္ရင္ ေရေႏြးေတြကို သြန္ပစ္ၿပီး ေရေအးနဲ႔ထပ္စိမ္ထားႏိုင္ပါတယ္။

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာေတာ့ medium high အပူခ်ိန္မွာ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းခန္႔ကို အပူေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥေတြကိုေဖာက္ထည့္ၿပီး တစ္မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာရင္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ကို ရရွိႏိုင္ပါၿပီ။ ရလာတဲ႔ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ေလးကို ခနအေအးခံၿပီးရင္ အသားလွီးဘုတ္ျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာတင္ၿပီး တစ္လက္မရဲ႕ ေလးပံုတစ္ပံုအရြယ္ အေျမွာင္းေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီးၿပီး ေဘးဖယ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

ဒယ္အိုးျပားထဲမွာ က်န္ေနေသးတဲ့ ဆီေတြကိုထည့္ၿပီး မီးအပူခ်ိန္ကိုေတာ့ high အထိ ျမွင့္တင္ေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပုစြန္ဆိတ္ကို ထည့္ၿပီးခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ (၂) မိနစ္ခန္႔ ၾကာရင္ေတာ့ ပုစြန္လည္း အေရာင္ေျပာင္းေလာက္ပါၿပီ။ ဒယ္အိုးျပားထဲက ပုစြန္နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို လွယ္ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။ က်န္ေနေသးတဲ့ တို႔ဟူးရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ရယ္၊ ပဲပင္ေပါက္တစ္ဝက္ရယ္ကိုေတာ့ ဒယ္အိုးျပားထဲက ဆီက်န္ေလးနဲ႔ ဆီပူထိုးလိုက္ၿပီး (၃) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္ဆိတ္ထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ျပားထဲမွာပဲ ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

ေနာက္ဆံုးအဆင့္အေနနဲ႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲရယ္၊ ၾကက္ဥရယ္၊ ငံျပာရည္ရယ္၊ မန္က်ည္သီးအႏွစ္ရယ္၊ သၾကားရယ္ကိုေတာ့ ဒယ္အိုးျပားထဲကိုထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲက်က္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ ခုနကပန္းကန္ျပားထဲမွာ ဖယ္ထားတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကိုလည္း ဒယ္အိုးျပားထဲ ျပန္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ခနေနရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးျပားထဲက ဖက္ထိုင္းေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို ျပန္ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အေပၚကေန ေျမပဲ၊ နံနံပင္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ပဲပင္ေပါက္တို႔နဲ႔ အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ သံပုရာသီးစိတ္ေလးေတြကိုေတာ့ ပန္းကန္ျပားေဘးမွာ ညွစ္စားႏိုင္ေအာင္ ရံထားေပးလိုက္ေပါ့။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ဖက္ထိုင္းေခါက္ဆြဲေလးကို ရရွိပါၿပီေနာ္။

Source: Howtocookeverything

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD