ေန႔လည္ထမင္းစားၿပီးခ်ိန္မွာ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ပူပူေလးတစ္ဖူးဝယ္ၿပီး တစ္ေစ့ခ်င္းေျခြစားရင္း အတင္းေျပာရတဲ့ အရသာကို မိန္းကေလးေတြ ပိုသိၾကမွာပါ။ ေျပာင္းဖူးဟာ သဘာဝအတိုင္း ခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာကို ေပးစြမ္းႏိုင္ၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ အစားအစာေလးပါ။

play

 

ျပဳတ္စားလို႔ရသလို၊ ဖုတ္စားလို႔လည္းရပါတယ္။ အခ်ိန္ေပးႏိုင္မယ္ဆိုရင္ ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြကို ငရုပ္ဆံုထဲထည့္ေထာင္းၿပီး အေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ ေရာေၾကာ္စားလို႔လည္း ရပါေသးတယ္။ ေျပာင္းဖူးခ်စ္သူေတြမွန္ရင္ ေျပာင္းဖူးရဲ႔ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး ေတြကိုလည္း သိထားသင့္တာေပါ့။

၁။ အစာေၾကေစတယ္

play
 

ေျပာင္းဖူးထဲမွာ ေပ်ာ္ဝင္ႏိုင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ မေပ်ာ္ဝင္ႏိုင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ဆိုၿပီး အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ေပ်ာ္ဝင္ႏိုင္တဲ့အမွ်င္ဓာတ္ေတြဟာ ဂ်ယ္လ္ပံုစံအရည္တစ္မ်ိဳးအျဖစ္ ေျပာင္းလဲျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္မွ ကိုလက္စ္ထေရာစုပ္ယူမႈကို တားဆီးေပးႏိုင္သလို မေပ်ာ္ဝင္ႏိုင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ကေတာ့ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္းတေလွ်ာက္ကို ေခ်ာေမြ႕ေစျခင္းျဖင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ေရာဂါနဲ႔ တျခားအစာအိမ္ေရာဂါေတြကို တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။ တစ္နည္းအားျဖင့္ ေျပာင္းဖူးက အစာေၾကေစလြယ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ေသြးအားေကာင္းေစတယ္

ဗိုက္တာမင္ဘီတြဲနဲ႔ ေဖာလစ္အက္ဆစ္ ေလ်ာ့နည္းျခင္းက ခႏၶာကုိယ္မွာ ေသြးအားနည္းျခင္းကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးထဲမွာ သံဓာတ္၊ ဗိုက္တာမင္ဘီတြဲနဲ႔ ေဖာလစ္အက္ဆစ္တို႔ အထူးၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ေသြးအားေကာင္းေစၿပီး ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မိန္းကေလးေတြ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္မ်ားမ်ား စားေပးသင့္ပါတယ္။

၃။ ခြန္အားတိုးေစတယ္

play
 

ေျပာင္းဖူးဟာ ကစီဓာတ္မ်ားတဲ့ သီးႏွံတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္စြမ္းအင္ တိုးေစဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္လည္း ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ေျပာင္းဖူးက ဦးေႏွာက္နဲ႔ အာရံုေၾကာစနစ္ လုပ္ေဆာင္မႈအတြက္ လိုအပ္တဲ့စြမ္းအင္ကိုလည္း ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔တစ္ခြက္မွာ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ (၂၉) ဂရမ္ပါဝင္တဲ့အတြက္ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ လိုအပ္တဲ့ အားကစားသမားေတြ စားသံုးေပးသင့္ပါတယ္။

၄။ ကိုလက္စ္ထေရာက်ေစတယ္

ကိုလက္စ္ထေရာကို အသည္းကထုတ္လုပ္တာျဖစ္ၿပီး ေကာင္းတဲ့ကိုလက္စ္ထေရာနဲ႔ ဆိုးတဲ့ ကိုလက္စ္ထေရာဆိုၿပီး ႏွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္။ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စ္ထေရာေတြဟာ အဆီမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြ စားျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္ၿပီး ႏွလံုးနဲ႔ ႏွလံုးေသြးေၾကာေတြကို ထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးအခ်ိဳမွာ ဗိုက္တာမင္စီ၊ ကာရိုတီးႏြိဳက္နဲ႔ ဘိုင္အိုဖလာဗြိဳက္တို႔ ၾကြယ္ဝၿပီး ကိုလက္စ္ထေရာ ပမာဏကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ ႏွလံုးကို က်န္းမာေစပါတယ္။

၅။ ဆီးခ်ိဳေရာဂါကာကြယ္ႏိုင္တယ္

play
 

ေျပာင္းဖူးလိုမ်ိဳး ေအာ္ဂဲနစ္သီးႏွံေတြဟာ ဆီးခ်ိဳေရာဂါလကၡဏာေတြကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးထဲမွာပါဝင္တဲ့ ဖိုက္တုိဓာတု ပစၥည္းေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ အင္ဆူလီစုပ္ယူျခင္းနဲ႔ ထုတ္လုပ္ျခင္းကို တားဆီးေပးႏိုင္ၿပီး ဆီးခ်ိဳသမားေတြ ဆီးခ်ိဳေဆာင့္တက္ျခင္း မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေျပာင္းဖူးဟာ ပန္တိုသီးနစ္အက္ဆစ္ ၾကြယ္ဝတဲ့အတြက္ ေက်ာက္ကပ္ဂလင္းေတြ အလုပ္လုပ္ေဆာင္ပံုကိုလည္း ေထာက္ကူေပးႏိုင္ပါတယ္။

Source: stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video