AD
AD
AD

ဂ်ံဳနဲ႔ျပဳလုပ္တဲ့ ေပါင္မုန္႔ကို ဥေရာပအစားအစာတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ ေယဘုယ်အသိအမွတ္ျပဳထားၾကၿပီး ဥေရာပမွာေတာ့ လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းက ေပါင္မုန္႔ကို အဓိကအစားအစာတစ္မ်ိဳးအျဖစ္ စားသံုးလာခဲ့ၾကတာပါ။ ေပါင္မုန္႔အမ်ိဳးကြဲ မ်ားစြာ႐ွိၿပီး ဒီေန႔မွာေတာ့ ေပါင္မုန္႔အမ်ိဳးအစားေတြအေၾကာင္းနဲ႔ သူတို႔ရဲ႕ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

၁။ ေပါင္မုန္႔ညိဳ

play
 

ေပါင္မုန္႔ညိဳေတြဟာ ပံုမွန္ေပါင္မုန္႔ျဖဴေတြထက္စာရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ပိုညီညြတ္တဲ့ အစားအစာေတြျဖစ္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ညိဳကို ဂ်ံဳမႈန္႔စစ္စစ္နဲ႔ ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။ ဂ်ံဳဆန္ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြအားလံုး ေပါင္မုန္႔ညိဳထဲမွာ လံုလံုေလာက္ေလာက္ ပါဝင္ပါတယ္။

ေပါင္မုန္႔ညိဳတစ္ခ်ပ္မွာ ပ႐ိုတိန္း (၃.၉) ဂရမ္၊ ကာဘိုဟုိက္ဒရိတ္ (၂၃.၆) ဂရမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ (၂.၈) ဂရမ္၊ ကယ္လ္ဆီယမ္ (၁၅.၂) ဂရမ္၊ သံဓာတ္ (၁.၄) မီလီဂရမ္၊ မဂၢနီစီယမ္ (၃၇.၃) မီလီဂရမ္တို႔အျပင္ တျခားအာဟာရဓာတ္ေတြလည္း ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ေရာဂါ၊ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါတို႔ကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းသက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ကယ္လိုရီနည္းပါးတဲ့အတြက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုလည္း က်ဆင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးေတြ ေပါင္မုန္႔ညိဳစားမယ္ဆိုရင္ သည္းေျခေက်ာက္တည္ျခင္းကုိ ေလ်ာ့နည္းေစႏုိင္ပါတယ္။

၂။ ပ်ားရည္နဲ႔ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ေပါင္မုန္႔

play
 

ပ်ားရည္နဲ႔ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ေပါင္မုန္႔ကေတာ့ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ပ်ားရည္နဲ႔ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ေပါင္မုန္႔မွာေတာ့ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ (၄၉) ဂရမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ (၅) ဂရမ္၊ ကယ္လိုရီ (၂၆၀) ပါဝင္ပါတယ္။ ပ်ားရည္ေရာ၊ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ေရာဟာ က်န္းမာေရးအက်ိဴး ေက်းဇူးေတြ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ဒီႏွစ္ခုကိုေရာၿပီး ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႔ေလးကေတာ့ အာဟာရနဲ႔ ဗိုက္တာမင္ေတြ အထူးၾကြယ္ဝတာကို အျငင္းပြားေနဖုိ႔ေတာင္ မလိုပါဘူး။

အေနာက္ႏိုင္ငံသားေတြကေတာ့ ဒီေပါင္မုန္႔ေလးကို ေျမေအာက္ရထားစီးရင္း စားတတ္ၾကပါတယ္။ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔ ပ်ားရည္ေပါင္မုန္႔ကို ေပါင္မုန္႔အမ်ိဳးအစားေတြထဲမွာ အာဟာရအၾကြယ္ဝဆံုး ေပါင္မုန္႔လို႔ေတာင္ သတ္မွတ္ထားၾကပါတယ္။ အမ်ိဳးသမီးေတြ စားေပးမယ္ဆိုရင္ ရင္သားကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

၃။ ႐ိုင္းဂ်ံဳေပါင္မုန္႔

play
 

႐ိုင္းဂ်ံဳေပါင္မုန္႔ကေတာ့ ႐ိုင္းဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔ ႐ိုး႐ိုးဂ်ံဳမႈန္႔ကိုေရာၿပီး ျပဳလုပ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။ အစကေတာ့ ဥေရာပတိုက္မွာသာ ႐႐ွိႏိုင္ၿပီး အခုေနာက္ပိုင္းမွာေတာ့ ကမၻာ့ေနရာအႏွံ႕အျပားမွာ ရ႐ွိႏိုင္ပါၿပီ။ ႐ိုင္းဂ်ံဳေပါင္မုန္႔ဟာ ပံုသ႑ာန္အမ်ိဳးမ်ိဳး၊ အ႐ြယ္အစား အမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ လာတတ္ပါတယ္။ ႐ိုင္းဂ်ံဳေပါင္မုန္႔ကေတာ့ အမွ်င္ဓာတ္အထူးၾကြယ္ဝၿပီး အဆီဓာတ္ မဆိုစေလာက္ပဲ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကိုလက္စ္ထေရာကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ၿပီး ဝိတ္က်ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္နဲ႔ ဆက္စပ္တဲ့ ေရာဂါေတြျဖစ္တဲ့ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ေလငန္းေရာဂါတို႔ကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

၄။ သစ္သီးေပါင္မုန္႔

play
 

သစ္သီးေပါင္မုန္႔ကေတာ့ လိေမၼာ္သီးခြံ၊ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ တရုတ္ဆီးသီးေျခာက္ စတဲ့ သစ္သီးေျခာက္ေတြကို သၾကားနဲ႔ေရာၿပီး ႐ိုး႐ိုးေပါင္မုန္႔ထဲမွာ ေပါင္းစပ္ျပဳလုပ္ထားတာပါ။ သစ္သီးေပါင္မုန္႔ရဲ႕ အရသာကို ပုိမိုေကာင္းမြန္ေစဖို႔အတြက္ ၾကက္ဥ၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ စတာေတြပါ ေရာယွက္ျပဳလုပ္ေပးထားပါတယ္။

သစ္သီးေပါင္မုန္႔ကေတာ့ ပ႐ိုတိန္းနဲ႔ အမွ်င္ၾကြယ္ဝၿပီး ေသြးလည္ပတ္မႈနဲ႔ ေသြးတြင္း ဟီ႐ိုဂလိုဘင္ ထုတ္လုပ္မႈကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာ့္ ေသြးတိုးသမားေတြ၊ အရိုးေပ်ာ့ေရာဂါသည္ေတြ စားသံုးေပးဖို႔ အထူးသင့္ေတာ္ပါတယ္။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD