AD
AD
AD

ၾကက္ဥဟာ အာဟာရအလြန္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥမွာ ဗိုက္တာမင္နဲ႔ သတၳဳဓာတ္ေတြမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့အျပင္ ၾကက္ဥထဲမွာပါဝင္တဲ့ ခိုလင္း (Choline) ဆိုတဲ့ အာဟာရဓာတ္က ဦးေႏွာက္ဆဲလ္နဲ႔ တျခားအေရးႀကီး ကိုယ္အဂၤါ အစိတ္အပိုင္းေတြ လုပ္ေဆာင္မႈအတြက္ အလြန္အေရးပါပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ၾကက္ဥထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ လူတိန္းနဲ႔ ဇီဇန္သင္းဆိုတဲ့ antioxidant ေလးေတြဟာ မ်က္စိက်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳႏိုင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ေလးေတြပါပဲ။

play

 

ဆလတ္ရြက္ကေတာ့ အားလံုးသိထားၾကၿပီးသား လတ္ဆတ္တဲ့ က်န္းမာေရးဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ တစ္မ်ိဳးပါ။ အေၾကာ္စားရင္ ဆလတ္ရြက္ပန္းကန္ပါ ခ်ေပးတယ္ဆိုတာ ဆီေၾကာ္မုန္႔ေတြစားရင္ ကိုလက္စ္ထေရာ တက္မွာစိုးလို႔ ဆလတ္ရြက္နဲ႔ ျပန္ထိန္းတဲ့သေဘာပါ။ တစ္နည္းအားျဖင့္ ဆလတ္႐ြက္ဟာ ကိုလက္စထေရာ မတက္ေအာင္ ထိန္းထားႏိုင္တဲ့ ေနရာမွာ ထင္႐ွားပါတယ္။

play

 

ဆလတ္ရြက္ရဲ႕ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြကေတာ့ ကိုလက္စ္ထေရာပါဝင္မႈနည္းျခင္း၊ ကင္ဆာကာကြယ္ႏိုင္ျခင္း၊ အာ႐ံုေၾကာဒဏ္ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ျခင္း၊ အိပ္ေပ်ာ္စားဝင္ေစျခင္းနဲ႔ antioxidant ၾကြယ္ဝျခင္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ၾကက္ဥစားရင္ ကိုလက္စ္ထေရာတက္တယ္ဆိုတဲ့ အျမင္ေတြကို ေဘးဖယ္ထားလိုက္လို႔ရပါၿပီ။ ၾကက္ဥဆလတ္ထုပ္ ဟင္းပြဲေလးဟာ ၾကက္ဥေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ကိုုလက္စ္ထေရာေတြကို ဆလတ္႐ြက္ စားေပးျခင္းနဲ႔ ျပန္ထိန္းေပးမွာျဖစ္ၿပီး ခရစၥမတ္ကာလမွာ မိသားစုဝင္ေတြအတြက္ ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ဟင္းပြဲေလးတစ္ပြဲကို ဖန္တီးေပးႏိုင္မွာပါ။ စားလို႔လည္းေကာင္း၊ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း အဆင္ေျပေစမယ့္ ဟင္းပြဲေလးပဲေပါ့။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ၾကက္ဥဆလတ္ထုပ္ကို ဖန္တီးဖို႔အတြက္ ၾကက္ဥ (၄) လံုး၊ မ႐ိုးနိစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၁) ဇြန္း၊ ဟင္းေမႊးမဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁/၄) ဇြန္း၊ ဆလတ္ရြက္ (၁၂) ရြက္တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရေအးနဲ႔ ၾကက္ဥကို အတူေရာၿပီးထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ (၄) မိနစ္ခန္႔ၾကာေအာင္ အပူေပးၿပီး ၾကက္ဥျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥျပဳတ္က်က္ရင္ေတာ့ မီးဖိုေပၚကခ်ၿပီး ေရေအးထဲမွာ ခနေလာက္ ျပန္စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာရင္ေတာ့ ၾကက္ဥကို အခြံခြာၿပီး ပန္းကန္လံုး (အႀကီး) တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥအားလံုးကို အခြြံခြာၿပီးၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ၾကက္ဥျပဳတ္ေတြကို ေျခေပးရပါမယ္။

ၾကက္ဥအားလံုးကို သမေအာင္ေျခၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္ဥထဲမွာ မ႐ိုးနိစ္နဲ႔ မဆလာမႈန္႔ကို ေရာထည့္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္ဥျပဳတ္၊ မ႐ိုးနိစ္နဲ႔ မဆလာမႈန္႔တို႔ကို သမေအာင္နယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဆလတ္႐ြက္ေလးေတြကုိ ေအာက္ကခံၿပီး ဆလတ္ရြက္တစ္ရြက္ခ်င္းစီမွာ ၾကက္ဥအႏွစ္ေလးေတြကို လိုက္ထည့္ၿပီး ထုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာလည္း႐ွိ၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္တဲ့ ၾကက္ဥဆလတ္ထုပ္ေလးကို ရရွိပါၿပီ။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD