AD
AD
AD

ေပ်ာ္႐ႊင္ဖြယ္ ခရစၥမတ္အားလပ္ရက္ေလး ျဖစ္ပါေစေနာ္။ ဒီႏွစ္ခရစၥမတ္ အားလပ္ရက္မွာ ခရီးမသြားဘဲ အိမ္တြင္းေအာင္းမယ္ ဆိုသူမ်ားအတြက္ ဥေရာပစတိုင္လ္ အစားအစာတစ္မ်ိဳးကို စမ္းသပ္တီထြင္ထားတဲ့ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးကို မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ ပါတယ္ေနာ္။ အဲဒါကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ခ်ိစ္ပန္ကိတ္ပါပဲ။

ပန္ကိတ္ကို ပံုမွန္စားေနက်လို ပ်ားရည္ေလးဆမ္းၿပီး မစားေတာ့ဘဲ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းနဲ႔ ခ်ိစ္ကို ေရာစပ္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေဆာ့စ္နဲ႔ ဆမ္းစားရမွာပါ။ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူသလို ခရစၥမတ္မနက္စာအတြက္ မိသားစုတစ္ခုလံုးကို ေပ်ာ္႐ႊင္ေစမယ့္ ပန္ကိတ္ေလးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

Double Cream (၁၅၀) မီလီလီတာ၊ Parmesan cheese (အီတလီဒိန္ခဲအမာ) (၁၀၀) ဂရမ္၊ Cheddar cheese (ဒိန္ခဲအမာ) (၁၀၀) ဂရမ္၊ မ႐ိုးနိစ္ (၁၀၀) မီလီ လီတာ၊ ႏြားႏို႔ (၃၀၀) မီလီလီတာ၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုး၊ ေထာင္းၿပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းနဲ႔ ဂ်ံဳမႈန္႔အလြတ္ (၂) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးျပားအႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ double cream ကိုထည့္ၿပီး ညင္သာစြာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အမႈန္႔ႀကိတ္ထားတဲ့ cheddar cheese (ဒိန္ခဲအမာ) နဲ႔ parmesan cheese (အီတလီဒိန္ခဲ) တို႔ကိုပါ ဒယ္အိုးထဲေရာထည့္ၿပီး သမသြားသည္အထိ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆားနည္းနည္းထပ္ေရာၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး ထူထဲေစးပ်စ္တဲ့ ခရင္မ္ေဆာ့စ္အႏွစ္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္လာသည္အထိ ေသခ်ာေမႊေပးလိုက္ပါ။

အဲဒီလိုလုပ္ေနခ်ိန္မွာ ပန္းေဂၚဖီဖတ္ေလးေတြကိုေတာ့ ေရေႏြးပူပူထဲမွာ (၂) မိနစ္ခန္႔ ေရေႏြးေဖ်ာထား ေပးရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးျပားေနာက္တစ္လံုးထဲမွာ ပန္းေဂၚဖီျပဳတ္ဖတ္ေလးေတြရယ္၊ ေရေအးနည္းနည္းရယ္ကို ေရာၿပီး တည္ထားေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာရင္ေတာ့ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ မ႐ိုးနိစ္ကိုပါ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ခြက္တစ္ခြက္ထဲကို ေျပာင္းလွယ္ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးကိုယူၿပီး ၾကက္ဥရယ္၊ ဒိန္ခဲမႈန္႔ရယ္၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္ကိုေရာၿပီး အႏွစ္ေလးျဖစ္ေအာင္ ဖန္တီးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏြားႏို႔နည္းနည္းကို ညင္သာစြာ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္ၿပီးရင္ သေဘၤာေဆးလို ပ်စ္သြားသည္အထိ ေယာက္ခ်ိဳဇြန္းေလး တစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးေနလိုက္ပါ။ မီးဖိုေပၚမွာေတာ့ ဒယ္အိုးျပားကုိ မီးအပူေပးလိုက္ၿပီး ေထာပတ္နည္းနည္းထည့္ထားလိုက္ပါ။

ေထာပတ္ဆီ အရည္ေပ်ာ္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ခုနက ေယာက္ခ်ိဳဇြန္းနဲ႔ေမႊေနတဲ့ မုန္႔ႏွစ္ေလးကို ဒယ္အိုးျပားထဲေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္အေပၚက သံေယာက္မေလးနဲ႔ လိုက္ဖိၿပီး ပန္ကိတ္ေလးျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ တစ္မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ ထက္ေအာက္လွန္ေပးၿပီး ႏွစ္ဖက္စလံုး အညိဳေရာင္ႏုႏုေလး သမ္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။

ပန္ကိတ္က်က္ၿပီဆိုရင္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ၿပီး ခုနကျပဳလုပ္ထားတဲ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းနဲ႔ ဒိန္ခဲေဆာ့စ္အႏွစ္ကို အေပၚက ေလာင္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပန္ကိတ္ကို အလည္ကေန ေခါက္ခ်ိဳးခ်ိဳးခ်လိုက္ပါ။ အဲဒီအေပၚကေနမွ မ႐ိုးနိစ္ေလး နည္းနည္းသုတ္ၿပီးရင္ အရသာ႐ွိတဲ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ခ်ိစ္ပန္ကိတ္ေလးကို အားလပ္ရက္မွာ မိသားစုနဲ႔အတူ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD