အခုလို ႐ံုးပိတ္ရက္႐ွည္မ်ိဳးဆိုတာ ကိုယ္ေတြလို အိပ္ပုတ္ႀကီးသူေတြအတြက္ေတာ့ အတိုးခ်အိပ္ရမယ့္ ေန႔မ်ိဳးပါပဲ။ ညတုန္းကလည္း ႐ံုးမွာခိုးေဒါင္းထားတဲ့ ႐ုပ္႐ွင္ကားေတြကို ဉာဥ့္နက္သန္းေခါင္ထိ ၾကည့္ထားေတာ့ ေနျမင့္မွ (ေနဖင္ထိုးမွ) အိပ္ယာႏိုးတယ္ေလ။ ေစ်းသြားဖို႔ကလည္းမမီေတာ့၊ စူပါမားကက္သြားဖို႔ကလည္း ပ်င္း၊ ေရခဲေသတၱာထဲမွာလည္း ဘာမွမက်န္ေတာ့ ေပါင္မုန္႔တို႔၊ ေခါက္ဆြဲေျခာက္တို႔နဲ႔ ႏွစ္ပါးသြားရေတာ့မလို ျဖစ္ေနပါတယ္။

ဒါနဲ႔ လိုလွ်င္ၾကံဆ နည္းလမ္းရဆိုတဲ့အတိုင္း ဟိုလွန္ဒီေလွာ္လုပ္လိုက္ေတာ့ ငပိေထာင္းတစ္ဘူး၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း ေလးငါးေတာင့္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးငါးလံုး ထြက္လာပါတယ္။ အဲဒီမွာ ငယ္ငယ္တုန္းက နယ္မွာေနတုန္းက အဘြားသင္ေပးခဲ့တဲ့ နည္းေလးကို သြားသတိရပါတယ္။

play

 

ငယ္ငယ္တုန္းက နယ္မွာေနေတာ့ မနက္အရုဏ္တက္ၿပီဆိုတာနဲ႔ လယ္ထဲဆင္းၾကပါတယ္။ အိမ္ကအဘြားက စာရင္းငွား (ေန႔စားလယ္စိုက္သမ) ေတြအတြက္ ေန႔လည္စာေကြ်းဖို႔ တာဝန္ယူထားေတာ့ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူ၊ စားလုိ႔လည္း ျမိန္ေအာင္ဆိုၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းနဲ႔ ပဲႀကီးသုပ္ကို စီမံေလ့႐ွိပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ေရာနယ္ၿပီး လယ္ကန္သင္းေဘာင္မွာ ေပါက္ေနတဲ့ ဆူး႐ြက္ပုတ္ေလး ေရေႏြးေဖ်ာထားတာနဲ႔ ျမွဳပ္စားလိုက္ရလို႔ကေတာ့ ဗိုက္ကားေအာင္ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ငယ္ငယ္က အဘြားနဲ႔ကပ္ေနဖူးေတာ့ တျခားဟာေတြ မတတ္ခဲ့ေပမယ့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းနည္းေလးေတာ့ တတ္ခဲ့တယ္ေလ။ ဒါနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းပဲ လုပ္စားဖို႔ ဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္။

ဒါနဲ႔ ဆန္ ႏို႔ဆီဘူးတစ္ဘူးစာေလာက္ကို ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ၿပီး ထမင္းအရင္တည္ထားလိုက္ပါတယ္။ ထမင္းအိုးတည္ထားတုန္း ဒယ္ပိုင္းတစ္လံုးထဲမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၅) လံုးကို ထည့္ျပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းရဲ႕ နည္းလမ္းအစစ္အမွန္ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ျပဳတ္တာထက္ ထင္းမီးပံုမွာ မီးဖုတ္တာက အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ရန္ကုန္မွာက မီးေသြးမီးဖိုတို႔၊ ထင္းမီးဖိုတို႔ မီးေမႊးဖို႔ဆိုတာ ကရိကထလည္းမ်ား၊ အလုပ္လည္းပိုလို႔ လွ်ပ္စစ္မီးဖိုနဲ႔ပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ျပဳတ္လိုက္ပါေတာ့တယ္။

play

 

ခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳတ္ေနတုန္း ငါးပိေထာင္းဘူးထဲက ငါးပိေထာင္းနည္းနည္းကို ေကာ္ယူၿပီး Food processor ထဲမွာ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) လံုးကို အခြံခြာထည့္လိုက္သလို င႐ုတ္သီးစိမ္း နည္းနည္းကိုလည္း အညွာခ်ိဳးၿပီး ထည့္လိုက္ပါတယ္။ (ဒီေနရာမွာ food processor မ႐ွိရင္ ငရုပ္ဆံုထဲထည့္ေထာင္းလည္း ရပါတယ္။)

ခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳတ္ထားတာ က်က္ၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳတ္ကိုပါဆယ္ၿပီး food processor ထဲ ပစ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးကို ေရာသမေမႊလိုက္ေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းေလး တစ္ပြဲရသြားပါၿပီ။ တို႔စရာအေနနဲ႔ ႐ုံးပတီသီးေလးျပဳတ္တို႔တာတို႔၊ သခြားသီးေလး ပါးပါးလွီးၿပီး တို႔စားတာတို႔ဆိုရင္လည္း လိုက္ဖက္ပါတယ္။

play

 

ကိုယ္ကေတာ့ တို႔စရာမ႐ွိလို႔ ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ထမင္းပူပူေလး ခူးထည့္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္းသီးေထာင္းေလးနဲ႔ပဲ စမ္းစားလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းလည္းအကုန္၊ တစ္ေန႔စာဆိုၿပီး ခ်က္ထားတဲ့ ႏို႔ဆီဘူးတစ္လံုးစာ ထမင္းအိုးလည္း အေျပာင္ပါပဲ။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video