AD
AD
AD

ေခါက္ဆြဲသုပ္ဆို ျမန္မာ့နည္း ျမန္မာ့ဟန္နဲ႔ပဲ အမ်ိဳးမ်ိဳး သုပ္စားေနတာ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ အေနာက္တိုင္းဆန္ဆန္ေလး လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေလ။ ႐ိုးရိုးေခါက္ဆြဲကိုပဲ ေျမပဲေထာပတ္၊ မုန္လာဥနီတုိ႔သံုးၿပီး အရသာအဆန္းေလးနဲ႔ သုပ္စားၾကတာေပါ့။

play

 

ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ အရသာ ေလးေလးပင္ပင္လည္းရွိတယ္၊ စားရတာလည္း ျမန္မာေတြပါးစပ္နဲ႔ ခံတြင္းေတြ႕တယ္ဆုိေတာ့ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲပဲ စားၾကတာေပါ့။ အနံ႔ေလးေမႊးသြားေအာင္ ေျမပဲေထာပတ္၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ ထပ္ထည့္မယ္ေလ။ ခ်ဥ္ငန္စပ္ အရသာကေန ေမႊးခ်ိဳဆိမ့္ၿပီး ခံတြင္းလိုက္မယ့္ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလးေပါ့။

play

 

လိုအပ္တာေတြကေတာ့ - ေခါက္ဆြဲ ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ မုန္လာဥနီ၊ ဘိုစားပဲ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ သီဟိုဠ္ေစ့ေလွာ္၊ ႏွမ္း တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ႏွမ္းကိုေလွာ္ထားရပါမယ္။ သီဟိုဠ္ေစ့ကိုေတာ့ ဒီတုိင္းထားထားၿပီး မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဘိုစားပဲတုိ႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ အႏွစ္လုပ္ဖုိ႔အတြက္ကေတာ့ ေျမပဲေထာပတ္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ဆန္ဗီနီဂါ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပ်ားရည္၊ ဂ်င္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ လိုပါမယ္။

play

 

အႏွစ္ လုပ္ပါေတာ့မယ္ေနာ္။ ေျမပဲေထာပတ္နဲ႔ ႏွမ္းဆီတုိ႔ကို ခြက္တစ္လံုးထဲေရာထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ဂ်င္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆန္ဗီနီဂါနဲ႔ ပ်ားရည္တို႔ကိုေရာၿပီး ေဆာ့စ္ စပ္ရပါမယ္။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ပဲေပါက္ေပါက္နဲ႔ လွီးထားတာေတြရယ္ သီဟိုဠ္ေစ့ေလွာ္၊ ႏွမ္းေလွာ္တို႔ကိုလည္း ခြက္တစ္လံုးထဲမွာ သပ္သပ္ေရာထားပါ။ ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ၿပီးသြားရင္ ေဆာ့စ္နဲ႔ လွီးထားတာေတြကို ေရာနယ္ၿပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ လွီးထားတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲသိမ္းထားၿပီး သုပ္ခါနီးမွထုတ္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ တဂၽြပ္ဂၽြပ္နဲ႔ ဝါးေနရင္း ခံတြင္းထဲမွာ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလး ျဖစ္ေနမွာမို႔ အီတလီေခါက္ဆြဲထက္ေတာင္ ႀကိဳက္မိပါေသးတယ္။

Source : Foodie

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD