AD
AD
AD

ဂ်ပန္႐ုပ္႐ွင္ဇာတ္ကားေတြ၊ ကိုရီးယားဇာတ္ကားေတြ ၾကည့္ရင္ မိမိခ်စ္သူ၊ ခင္သူေတြအတြက္ ေန႔လည္စာအျဖစ္ ၾကက္ဥလိပ္ေလးေတြ လုပ္လာတာကို ေတြ႕ဖူးၾကတာေပါ့။ ဂ်ပန္ၾကက္ဥလိပ္ဟာ အာဟာရဓာတ္ ၾကြယ္ဝၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ေန႔လည္စာေလးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ထမင္းျဖဴနဲ႔တြဲဖက္ စားသံုးႏိုင္သလို ဒီတိုင္းလည္းစားလို႔ရပါတယ္။ ဂ်ပန္ၾကက္ဥလိပ္ေလးကို အိမ္မွာကိုယ္တိုင္ လုပ္စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေအာက္ကျပဳလုပ္နည္းကိုၾကည့္ၿပီး လုိက္လုပ္ၾကည့္လို႔ရပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဂ်ပန္ၾကက္ဥလိပ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္ဥ (၄) လံုး၊ ပဲငံျပာရည္ (၁/၄) ဇြန္း၊ ဂ်ပန္ဆန္အရက္ (၁) ဇြန္း၊ ဆား (၁/၄) ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ (၁) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး အ႐ြယ္ေတာ္ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ပဲငံျပာရည္၊ ဂ်ပန္ဆန္အရက္ (mirin) ၊ ဆားတို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီအရည္ထဲကို ၾကက္ဥေတြေဖာက္ထည့္ၿပီး ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥနဲ႔ တျခားပါဝင္ပစၥည္းေတြ ေကာင္းေကာင္းသမသြားၿပီဆိုေတာ့မွ ပန္းကန္လံုးကို ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

မီးဖိုကို medium high အပူခ်ိန္ေလာက္တင္ထားၿပီး စတုဂံပံုသ႑ာန္ ေလးေထာင့္ဒယ္အိုးျပား (ဂ်ပန္ဆိုင္ေတြမွာ ေတြ႕ရတတ္ၿပီး ၾကက္ဥေၾကာ္ေၾကာ္ရာမွာ အဓိကအသံုးျပဳတဲဲ့ ဒယ္အိုးျပား) တစ္လံုးကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏွမ္းဆီနည္းနည္းပါ ထည့္ၿပီး ဆီပူေပးထားလိုက္ပါ။ ခုနက ၾကက္ဥအႏွစ္ကို ေျခာက္ပံုပံုၿပီး ပန္းကန္လံုးငယ္ေလးေတြထဲမွာ ခြဲထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးမွ  တစ္ပံုကိုယူၿပီး ဒယ္အိုးထဲကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ဒယ္အိုးေအာက္ေျခမွာ ၾကက္ဥအလႊာပါးပါးေလးပဲ ျဖစ္ေနေအာင္ကိုေတာ့ ဂရုစိုက္ရမွာပါေနာ္။ ၾကက္ဥေၾကာ္က်က္ၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥေၾကာ္ကို သစ္လံုးပံု (ဖက္ေခါင္းအံုးပံု) အလိပ္ေလးျဖစ္ေအာင္လိပ္ၿပီး ဒယ္အိုးရဲ႕တစ္ဖက္ျခမ္းမွာ ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးရဲ႕လြတ္ေနတဲ့ေနရာမွာ ၾကက္ဥအႏွစ္ ေနာက္တစ္ပံုကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ။

အဲဒီၾကက္ဥေၾကာ္ က်က္ၿပီဆိုရင္ ခုနက ဒယ္အိုးေထာင့္မွာကပ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥလိပ္ေပၚမွာပဲ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းလိပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြအားလံုး ကုန္သြားသည္အထိ အထက္ပါလုပ္ေဆာင္ပံုအတိုင္း ဆက္ေၾကာ္ၿပီး လိပ္ေပးလိုက္ပါ။ (ဒီေနရာမွာ ၾကက္ဥလိပ္တဲ့ေနရာက ပညာသားပါတဲ့အတြက္ မလုပ္တတ္ရင္ ယွဥ္တြဲေဖာ္ျပထားတဲဲ့ ဗီဒီယိုကိုၾကည့္ၿပီး လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။)

play

ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြ အားလံုးကုန္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္ဥလိပ္ေလးက ႐ုပ္လံုးေပၚေနေလာက္ပါၿပီ။ ၾကက္ဥလိပ္ေလးကို တစ္ကိုက္စာအ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ အသားလွီး သစ္သားဘုတ္ျပားေပၚမွာ တင္လွီးေပးလိုက္ပါ။ တကယ္လို႔ ၾကက္ဥလိပ္ေလးကို ေသခ်ာအလွဆင္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ စတုရန္းပံုျဖစ္ေအာင္ ထက္ျခမ္းထပ္ျခမ္းၿပီး စတုရန္းပံုႏွစ္ခုကို ဆက္လိုက္မယ္ဆိုရင္ အသည္းႏွလံုးပံု ၾကက္ဥလိပ္ေလး ပံုေပၚလာမွာပါ။ မိမိႏွစ္သက္ရာ ေဆာ့စ္နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္သလို ခ်စ္သူ၊ ခင္သူေတြကိုလည္း တည္းခံဧည့္ခံႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD