AD
AD
AD

ကင္ခ်ီဆိုရင္ေတာ့ ကိုရီးယားအစားအစာၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ ေဘာ္ေဘာ္တို႕အားလံုး သိျပီးသားပဲေလ။ တခ်ိဳ႕ဆိုရင္ ဒီတိုင္းေတာင္မွ စားတဲ့အထိ ႏွစ္သက္ၾကတယ္။ ကိုရီးယားအစားအစာဆိုတာကလည္း အခုဆိုရင္ ကမၻာတ၀ွမ္းလံုးမွာ ႏွစ္ျခိဳက္စြာစားသံုးေနရတဲ့အထိ ထိုးေဖာက္အားေကာင္းေနတာပါ။

play

 

အခုေဖာ္ျပေပးမွာကေတာ့ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္ရတာ လြယ္ကူျပီးေတာ့ ရိုးရွင္းလြန္းတာမို႕လို႕ အခ်ိန္ကုန္သက္သာျပီး လူလည္း မပင္ပန္းေတာ့ဘူးေလ။ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ တစ္ေန႕တစ္ေန႕ ဘာစားရမလဲ ေခါင္းေျခာက္ေအာင္စဥ္းစားေနရတဲ့ အစားတလိုင္းသြား ေဘာ္ဒါတို႕အတြက္ လြယ္ကူရိုးရွင္းတဲ့ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္နည္းေလး ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

play

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ႏွမ္းဆီ  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲခန္႕

ၾကက္ဥ - ၂လံုး

ၾကက္သြန္ျမိတ္ - လွီးျဖတ္ျပီးသား အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီးထား)

ကင္ခ်ီ - အေနေတာ္ ပန္းကန္လံုး (၁)လံုး

ထမင္း - ပန္းကန္လံုး (၁)လံုး

ဟင္းႏုနယ္ရြက္ - ၈ ေအာင္စခန္႕

ပဲစိမ္းေစ့ -  အနည္းငယ္

ကင္ခ်ီေဖ်ာ္ရည္ - ၁/၄ ခြက္

ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။ မီးအား မျပင္းမေလ်ာ့တြင္ ႏွမ္းဆီကို ထည့္ျပီး အပူေပးထားပါ။ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္ဥ (၂)ဦးကို ေဖာက္ထည့္ျပီး စကၠန္႕သံုးဆယ္ခန္႕ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ေပးထားရပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့  ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ထည့္ျပီးေတာ့ တစ္မိနစ္ခန္႕ ဆီပူပူမွာ ေမႊေပးရပါမယ္။ ဒီေနရာမွာ ေစာနက ၾကက္ဥေၾကာ္ျပီးသား ႏွမ္းဆီကို ျပန္အသံုးျပဳလို႕ရသလို ေနာက္ထပ္ ႏွမ္းဆီကိုထည့္ျပီးေတာ့လည္း အသံုးျပဳလို႕ရပါတယ္။ တခ်ိဳ႕က ေၾကာ္ျပီးသား ဆီဆိုရင္ မၾကိဳက္တတ္လို႕ပါ။

play

 

၂။ ကင္ခ်ီ နဲ႕ ထမင္းကို ေရာနယ္ျပီးေတာ့ ဆီပူပူေလးမွာ (၄)မိနစ္ခန္႕ ေမႊျပီး ဆီပူထိုးရပါမယ္။  (၄) မိနစ္ခန္႕ၾကာျမင့္သြားျပီဆိုရင္ ဟင္းႏုနယ္ရြက္ေတြကို လွီးျဖတ္ထည့္ျပီးေတာ့ ဟင္းႏုနယ္ရြက္ေတြ ညိဳးႏြမ္းရံုေလာက္ ထပ္ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ကင္ခ်ီေဖ်ာ္ရည္၊ ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး ေၾကာ္ျပီးသား ၾကက္ဥကို အေပၚကေန ျဖဴးေပးရံုပါပဲ။ ဒါဆိုရင္ ၾကက္ဥအႏွစ္ေလးေတြ မက်က္တက်က္၊ ပဲစိမ္းေစ့၊ ဟင္းႏုနယ္ရြက္အစိမ္းေလးေတြနဲ႕ စားခ်င့္စဖြယ္ ကင္ခ်ီထမင္းကို ရပါျပီ။

ွSource : Health

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD