AD
AD
AD

အားလပ္ရက္မွာ အိမ္မွာတစ္ခုခု လုပ္စားရတာကို ႏွစ္သက္ပါသလား။ ဒါဆိုရင္ လုပ္ရလည္းလြယ္ကူ၊ စားလို႔လည္းေကာင္း၊ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြနဲ႔လည္း ရင္းႏွီးၿပီးသားျဖစ္တဲ့ အိႏၵိယ အစားအစာတစ္မ်ိဳးကို မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အဲဒါကေတာ့ တို႐ွည္လို႔ေခၚတဲ့ အိႏၵိယအစားအစာပါပဲ။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေအာက္မွာဆက္ၾကည့္လိုက္ရေအာင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ တို႐ွည္လုပ္ဖို႔အတြက္ ဆန္မႈန္႔ (၂) ခြက္၊ မတ္ပဲ (၃/၄) ခြက္၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ေရနဲ႔ဆီတို႔ကိုလိုအပ္ၿပီး တို႐ွည္နဲ႔တို႔စားဖို႔ အာလူးဟင္းရည္အတြက္ကေတာ့ အ႐ြယ္ေတာ္အာလူး (၄) လံုးရယ္၊ ၾကက္သြန္နီ အႀကီးတစ္လံုးရယ္၊ ဂ်င္း တစ္လက္မခြဲတစ္ေတာင့္ရယ္၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း (၃) ေတာင့္ရယ္၊ နႏြင္းမႈန္႔လက္တစ္ေကာ္စာရယ္၊ ဆားနည္းနည္းရယ္၊ နံနံပင္ရယ္၊ ဆီ (၂) ဇြန္းရယ္၊ မုန္ညင္းေစ့ (၁/၄) ဇြန္းရယ္၊ ဇီရာေစ့(၁/၄) ဇြန္းရယ္၊ သီဟို႒္ေစ့ရယ္၊ ကုလားပဲ (၁) ဇြန္း၊ မတ္ပဲ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးေျခာက္ (၂) ေတာင့္၊ ဟင္းေမႊးရြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း (တို႐ွည္)

play

မတ္ပဲကိုေရထဲမွာ (၃) နာရီေလာက္ၾကာေအာင္ အရင္စိမ္ထားလိုက္ပါ။ (၃) နာရီေက်ာ္ၿပီဆိုေတာ့မွ မတ္ပဲေစ့ေလးေတြကို ေရထပ္ထည့္ၿပီး ပ်စ္ႏွစ္တဲ့အႏွစ္တစ္မ်ိဳးရေအာင္ ႀကိတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မတ္ပဲအႏွစ္ကိုဖယ္ထုတ္ၿပီး ဆန္မႈန္႔ကို ျပန္ႀကိတ္ေပးလိုက္ပါ။ ရလာတဲ့ဆန္မႈန္႔ရယ္၊ မတ္ပဲမႈန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္ကို ေရာနယ္ၿပီး မုန္႔ႏွစ္တစ္မ်ိဳးရေအာင္နယ္ပါ။ အေျခအေနေပၚ မူတည္ၿပီး ေရထပ္ထည့္သင့္ရင္ ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ မုန္႔ႏွစ္အခ်ဥ္ေပါက္ေအာင္ ဒီတိုင္းပဲတစ္ညသိပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ေနာက္ေန႔မနက္က်ရင္ ဒယ္ျပားတစ္ခုထဲမွာ ဆီနည္းနည္းစြတ္ၿပီး မီးအပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မုန္႔ႏွစ္တစ္ေကာ္စာေလာက္ထည့္ၿပီး ပါးလႊာၾကြပ္႐ြတဲ့ တို႐ွည္မုန္႔ခ်ပ္ေလးေတြရေအာင္ သံေယာက္မတစ္ခ်ပ္နဲ႔ ဖိေပး၊ ျဖန္႔ေပးလိုက္ပါ။ အနားသားေတြ ၾကြပ္႐ြလာၿပီဆိုရင္ (၃-၄ မိႏွစ္ေလာက္ ၾကာၿပီဆိုရင္) ေျပာင္းျပန္လွန္ၿပီး (၂) မိနစ္ေလာက္ ဆက္ထားေပးလိုက္ပါ။

ျပဳလုပ္နည္း (အာလူးဟင္း)

play

မီးဖိုေပၚမွာ အိုးတစ္လံုးတင္ၿပီး အာလူးတံုးေလးေတြလွီးျဖတ္ၿပီး ေရ (၂) ခြက္ရယ္၊ ဆားရည္နဲ႔အတူ ေပ်ာ့ေျပာင္းလာသည္အထိ ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အာလူးျပဳတ္ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ဇြန္းအႀကီးတစ္ေခ်ာင္းရဲ႕ အျပားဘက္နဲ႔ဖိေခ်ၿပီး ေဘးမွာဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။ တျခားဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာေတာ့ မုန္ညင္းေစ့ရယ္၊ ဇီရာေစ့ရယ္ကိုထည့္ၿပီး ဆီပူထိုးေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ အဲဒီထဲကို င႐ုပ္သီးေျခာက္ရယ္၊ ကုလားပဲရယ္၊ မတ္ပဲရယ္ကိုထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာရင္ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး နီညိဳေရာင္သမ္းသြားပါလိမ့္မယ္။ ဒါဆိုရင္ သီဟုိ႒္ေစ့ေတြကိုပါထည့္ၿပီး အညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒယ္အိုးထဲကို ဟင္းေမႊး႐ြက္၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဂ်င္းေထာင္းထားတာနဲ႔ င႐ုပ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထားတာတို႔ကိုထည့္ၿပီး မိနစ္ဝက္ခန္႔ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

အဲဒီဒယ္အိုးျပားထဲကို ၾကက္သြန္နီေလးေတြထည့္ၿပီး ၾကြပ္႐ြလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါဦး။ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ခုနကအာလူးျပဳတ္ထားတာကို ထည့္ႏိုင္ပါၿပီ။ ဆားနဲ႔ေရကို လိုသေလာက္ထပ္ထည့္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္လိုက္ရင္ေတာ့ ရပါၿပီ။ က်က္ၿပီဆိုရင္ အေပၚကနံနံပင္ေလးအုပ္ၿပီး ခုနကေၾကာ္ထားတဲ့ တို႐ွည္မုန္႔ေလးေတြနဲ႔ တို႔စားႏုိင္ပါၿပီေနာ္။ ခ်တၱနီအႏွစ္တို႔၊ ကုလားပဲဟင္းတို႔ကိုလည္း ထည့္သြင္းႏိုင္ပါတယ္။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD