တစ္ခါတေလက်ရင္ ကြ်န္ေတာ္တို႔ေတြ က်န္းမာတဲ့ေနထိုင္မႈပံုစံနဲ႔ ေနထိုင္တာေတာင္မွ အစာမေၾကျခင္း၊ ရင္ျပည့္ရင္ကယ္ျဖစ္ျခင္း၊ ဝိတ္တက္ျခင္းစတဲ့ က်န္းမာေရးျပႆနာေတြကို ရင္ဆိုင္ရတတ္ပါတယ္။ Gym ေဆာ့ေနတဲ့သူေတြဆိုရင္လည္း Gym လည္းဆိုပါရက္၊ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ၿပီး ကယ္လိုရီလည္းနည္းတဲ့ အစားအစာေတြကို စားပါရက္နဲ႔ ဝိတ္တက္မလာတာမ်ိဳး၊ ဝိတ္က်မလာတာမ်ိဳး ျဖစ္တတ္ပါတယ္။

ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုေတာ့ လူတုိင္းလူတိုင္းမွာ ေသြးအုပ္စုအလိုက္ စားသင့္တဲ့အစားအေသာက္ေတြ႐ွိၿပီး စားေသာက္ပံုမမွန္ကန္ရင္ ထိေရာက္မႈ မ႐ွိတာမ်ိဳး ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အာဟာရေဗဒ ကြ်မ္းက်င္သူတစ္ဦးျဖစ္တဲ့ Dr. Peter J.D' Adamo ကေတာ့ ေသြးအမ်ိဳးအစားအလိုက္ စားသင့္တဲ့အစားအစာေတြကို ေ႐ြးခ်ယ္ေပးထားပါတယ္။

၁။ အိုေသြး

play
 

အိုေသြးကေတာ့ ေ႐ွးအက်ဆံုးနဲ႔ လူသားေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ အေတြ႕ရအမ်ားဆံုး ေသြးအမ်ိဳးအစားတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ အိုေသြးပိုင္႐ွင္ေတြကေတာ့ အာ႐ံုစူးစိုက္မႈအားေကာင္းတယ္။ အျမဲလိုလို လန္းဆန္းတက္ၾကြေနတတ္တယ္။ ေနာက္ၿပီးေတာ့ ေခါင္းေဆာင္မႈစြမ္းရည္ ျပည့္ဝတယ္။ သူတို႔ေတြက ဝိတ္တက္ခ်င္ရင္ ပဲမ်ိဳးစံု၊ အေစ့အဆန္၊ ေျပာင္းဖူး၊ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ကန္စြန္းဥ၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ပဲပင္ေပါက္တို႔ကို စားေပးသင့္ပါတယ္။ ဝိတ္က်ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ လက္ဖက္စိမ္းေရေႏြးၾကမ္း၊ ပန္းပြင့္၊ ကိုက္လန္၊ အမဲသား၊ ေရညွိ၊ ေရေမွာ္၊ ပင္လယ္ငါးနဲ႔ ေရငန္ငါးတို႔ကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

အိုေသြးပိုင္႐ွင္ေတြဟာ အသားစားက်ဴးသူေတြျဖစ္ၿပီး စိတ္ဖိစီးမႈကို ကာယေလ့က်င့္ခန္းေတြလုပ္ၿပီး ေျဖေလွ်ာ့ႏိုင္ပါတယ္။ အစာအိမ္ထဲက အက္ဆစ္ဓာတ္ေတြကို အလြန္အကြ်ံ ထုတ္လုပ္တတ္သူေတြ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အက္ဆစ္ဓာတ္မ်ားတဲ့ အစာေတြကို ေ႐ွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။ ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္မ်ားတဲ့ အစားအစာေတြကလည္း အိုေသြးပိုင္႐ွင္ေတြနဲ႔ တည့္ပါတယ္။

၂။ ေအေသြး

play
 

စိတ္ဝင္စားစရာေကာင္းတဲ့ သီအိုရီတစ္ခုက ဆိုထားတာကေတာ့ ေအေသြးပိုင္႐ွင္ေတြဟာ လူသားေတြ စိုက္ပ်ိဳးေရး၊ ေမြးျမဴေရးေတြ လုပ္တတ္လာၿပီးေနာက္မွ ေပၚေပါက္လာပါသတဲ့။ ေအေသြးပိုင္႐ွင္ေတြဟာ ယွဥ္ၿပိဳင္လိုစိတ္ျပင္းထန္ၿပီး လူအမ်ားၾကားမွာ သက္ေတာင့္သက္သာ သြားလာဆက္ဆံရဲၾကပါတယ္။ ေအေသြးပိုင္႐ွင္ေတြဟာ ေသြးေအး၊ တည္ၿငိမ္ၿပီး အလုပ္ႀကိဳးစားတယ္လို႔ လူသိမ်ားၾကပါတယ္။

ေအေသြးပိုင္႐ွင္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ႏြားႏို႔နဲ႔ဓာတ္မတည့္တဲ့ေရာဂါ ႐ွိတတ္ၾကပါတယ္။ ေအေသြးပိုင္႐ွင္ေတြရဲ႕ ခႏၶာကိုယ္က ကာဘိုဟိုက္ဒရိတ္ေတြကိုလည္း လြယ္ကူစြာ ေခ်ဖ်က္ႏိုင္ၾကပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေအေသြးပိုင္႐ွင္ေတြဟာ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ ႏွံစားေျပာင္းေတြ၊ အသီးအ႐ြက္ေတြကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

ေအေသြးပိုင္႐ွင္ေတြ ဝိတ္တင္ခ်င္ရင္ အသား၊ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား၊ ဂ်ံဳနဲ႔ႏွံစားေျပာင္း၊ ပဲႀကီး၊ ပဲလြန္းတို႔ကို စားေပးသင့္ၿပီး ဝိတ္ခ်ခ်င္ရင္ေတာ့ အသီးအရြက္မွာပါဝင္တဲ့ အဆီဓာတ္၊ အစာေျချခင္းကို ကူညီလုပ္ေဆာင္ေပးႏိုင္တဲ့ ပဲပုပ္၊ အစာလမ္းေၾကာင္း တေလွ်ာက္ ႐ွင္းလင္းေစႏိုင္တဲ့ နာနတ္သီးနဲ႔ တျခားဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ စတာေတြကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

၃။ ဘီေသြး

play
 

ဘီေသြးအုပ္စုကေတာ့ သာမန္အမ်ိဳးအစားထဲမွာပါဝင္ၿပီး ႏြား၊ ဆိတ္စတဲ့ တိရစၦာန္ေတြကို ႏို႔ညွစ္ဖို႔၊ အသားစားဖို႔ စတင္ေမြးျမဴတဲ့ လူမ်ိဳးစုမွာ စတင္ေတြ႕႐ွိရတယ္လို႔ အဆိုရွိၾကပါတယ္။ ဘီေသြးအုပ္စုဝင္ေတြက ရာသီဥတုအေျပာင္းအလဲကို ေကာင္းေကာင္းခံႏိုင္ ၾကပါတယ္။ က်န္းမာေနေစဖို႔အတြက္ သူတို႔ဟာ ႐ုပ္ပိုင္းဆိုင္ရာနဲ႔ စိတ္ပိုင္းဆိုင္ရာ လုပ္ငန္းစဥ္ေတြကို မွ်မွ်တတ လုပ္ေဆာင္ရေလ့ ႐ွိပါတယ္။

ဘီေသြးပိုင္႐ွင္ေတြ ဝိတ္တင္ခ်င္ရင္ေတာ့ ႏွမ္းေစ့၊ ပဲနီေလး၊ ေျပာင္းဖူး၊ ေျမပဲ၊ ဂ်ံဳတို႔ကို စားရမွာျဖစ္ၿပီးေတာ့ ဝိတ္ခ်ခ်င္ရင္ေတာ့ အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္းကို ေကာင္းမြန္ေစမဲ့ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြ၊ ဇီဝကမၼလုပ္ေဆာင္မႈေတြကို ပိုမိုျမန္ဆန္ေစမဲ့ ဆိတ္သား၊ အမဲသား၊ သိုးသားတို႔ကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

၄။ ေအဘီေသြး

play
 

ေအဘီေသြးကေတာ့ ေသြးအုပ္စုအားလံုးထဲမွာ အ႐ွားပါးဆံုး ေသြးအုပ္စုျဖစ္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရဆိုရင္ ကမၻာ့လူဦးေရရဲ႕ (၅) ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္မွာပဲ ဒီေသြးအမ်ိဳးအစား ႐ွိပါသတဲ့။ ေအဘီေသြး ပုိင္႐ွင္ေတြကေတာ့ ခန္႔မွန္းရခက္ခဲတဲ့သူေတြျဖစ္ပါတယ္။ ခံစားခ်က္ကို မ်က္ႏွာမွာ ထုတ္မျပတတ္ေပမဲ့ သဘာဝအေလ်ာက္ ယံုၾကည္ရေလာက္သူေတြလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ေအဘီေသြးပိုင္႐ွင္ ေတြကေတာ့ အစာအိမ္၊ အူလမ္းေၾကာင္း သိပ္မေကာင္းၾကပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ အစာအိမ္ထဲက အက္ဆစ္ထုတ္လုပ္မႈကေတာ့ နည္းပါးပါတယ္။

ေအဘီေသြးပိုင္႐ွင္ေတြ ဝိတ္တင္ခ်င္ရင္ေတာ့ ဂ်ံဳ၊ ႏွမ္းေစ့၊ ေျပာင္းဖူး၊ ပဲေထာပတ္၊ ပဲႀကီးနဲ႔ အမဲသားလို အနီေရာင္အသားေတြကို စားေပးသင့္ပါတယ္။ ဝိတ္ခ်ခ်င္ရင္ေတာ့ ဇီဝကမၼလုပ္ေဆာင္မႈေတြကို ပိုမိုျမန္ဆန္ေစတဲ့ ေရညွိနဲ႔ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းေတြ၊ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြ၊ တို႔ဟူးေတြ စတာေတြကို စားေပးသင့္ပါတယ္။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video