AD
AD
AD

ကစီဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္တစ္မ်ိဳးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့အာလူးဟာ ဘီစီ ၈၀၀၀ နဲ႔ ၅၀၀၀ ၾကားေလာက္ကတည္းက ပီ႐ူးႏိုင္ငံနဲ႔ ဘိုလီးဗီးယားႏိုင္ငံ အေနာက္ေျမာက္ဘက္မွာ ေပါက္ေရာက္ခဲ့တဲ့ သီးႏွံတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ အာလူးကို ခ်က္၊ ေၾကာ္၊ ျပဳတ္ ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ၾကပါတယ္။ အရသာ႐ွိသလို က်န္းမာေရးနဲ႔ အလွအပဆိုင္ရာ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကိုလည္း ေပးစြမ္းႏိုင္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္တစ္မ်ိဳးပါ။ အာလူးရဲ႕က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကေတာ့...

၁။ ေသြးဖိအားကို က်ဆင္းေစတယ္

play
 

သုေတသီေတြရဲ႕ ထုတ္ျပန္ခ်က္အရ အာလူးရဲ႕အခြံထဲမွာ ေသြးဖိအားကို က်ဆင္းေစၿပီး ေသြးတိုးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ အထူးၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ပါတယ္။ အေနေတာ္ အာလူးမီးဖုတ္တစ္မ်ိဳးမွာ ပိုတက္စီယမ္ (၅၃၅) မီလီဂရမ္နဲ႔ ဆိုဒီယမ္ (၁၇.၃) မီလီဂရမ္ပါဝင္ၿပီး ဒီပမာဏဟာ ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ ပိုတက္စီယမ္ပမာဏ (၁၅) ရာခိုင္ႏႈန္းကို ျဖည့္ဆည္းေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေသြးထဲမွာ ပိုတက္စီယမ္ ပမာဏမ်ားမယ္ဆိုရင္ ေက်ာက္ကပ္ထဲမွာ ဆားနဲ႔ေရစစ္ထုတ္ႏိုင္စြမ္းကို ပိုမိုျမင့္မားေစသလို ေသြးဖိအားေလ်ာ့နည္းေအာင္လည္း လုပ္ေဆာင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ႏွလံုးအားေကာင္းေစတယ္

play
 

ဝမ္းသာစရာသတင္းတစ္ခုက အာလူးထဲမွာ ကိုလက္စ္ထေရာမပါဝင္ပါဘူး။ အာလူးထဲမွာ အမွ်င္ဓာတ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ဗိုက္တာမင္စီ၊ ဗိုက္တာမင္ဘီစစ္တို႔ေတာ့ ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ပါတယ္။ အဲဒါေတြအားလံုးက ႏွလံုးက်န္းမာေရးအတြက္ မ႐ွိမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြပါ။

အမွ်င္ဓာတ္ဟာ ေသြးထဲမွာ ကိုလက္စ္ထေရာပမာဏ ေလ်ာ့နည္းေအာင္ ကူညီေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေဆးသုေတသန တစ္ခုရဲ႕ အဆိုအရဆိုရင္ တစ္ေန႔ကို ပိုတက္စီယမ္ (၄၀၆၉) မီလီဂရမ္ မွီဝဲေပးမယ္ဆိုရင္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခကို (၄၉) ရာခိုင္ႏႈန္းထိ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္တဲ့။ အာလူးပိုစားေပးသင့္တဲ့ အေၾကာင္းျပခ်က္ ေနာက္တစ္ခုေပါ့။

၃။ ကင္ဆာကာကြယ္ေပးတယ္

play
 

ေလ့လာမႈေတြအရ အာလူးကို ဆီေတြနဲ႔ေၾကာ္မစားဘဲ ျပဳတ္စားတာတို႔၊ မီးဖုတ္စားတာတို႔ လုပ္ေပးမယ္ဆိုရင္ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္တဲ့။ ဒီလိုမဟုတ္ဘဲ အာလူးကို အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္တို႔၊ အာလူးအျပားေၾကာ္တို႔အျဖစ္ ဆီနဲ႔ေၾကာ္စားမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ acrylamide ဆိုတဲ့ ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ိဳးကို ထြက္လာေစၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ အာဟာရေဗဒပညာ႐ွင္ေတြက တစ္ေန႔ကို အာလူး (၂) လံုး (ဗိုက္တာမင္စီ (၅၀) မီလီဂရမ္) စားေပးျခင္းက အစာအိမ္ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခကို (၈) ရာခိုင္ႏႈန္းထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတယ္လို႔ ဆုိရျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

၄။ အ႐ိုးေတြကို သန္မာေစတယ္

play
 

ေမရီလန္း ေဆးကုသေရး႒ာနရဲ႕ ေလ့လာမႈတစ္ခုအရေတာ့ အာလူးထဲမွာပါဝင္တဲ့ မဂၢနီစီယမ္နဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ဟာ အ႐ိုးက်န္းမာေရးကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစၿပီး အ႐ိုးပြေရာဂါ အႏၱရာယ္ကို တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒီသတၳဳဓာတ္ႏွစ္မ်ိဳးဟာ အမ်ိဳးသားေတြမွာေကာ၊ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာပါ အ႐ိုးသန္မာၾက့ံခိုင္မႈ အားနည္းျခင္းကို ကုစားေပးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေစတယ္

play
 

ကိုယ္ခံအားစနစ္ဆိုတာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အလြန္အေရးပါတဲ့ အရာတစ္ခုပါ။ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေနမွ ကြ်န္ေတာ္တို႔ရဲ႕ ပတ္ဝန္းက်င္မွာ အျမဲ႐ွိေနတဲ့ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ ဗုိင္းရပ္စ္ပိုးမႊားေတြ ကူးစက္ျခင္း အႏၱရာယ္ကို ကာကြယ္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ သုေတသနေတြအရေတာ့ အာလူးစားေပးျခင္းဟာ လူတစ္ေယာက္ဖ်ားနာေနခ်ိန္မွာ ေရာင္ရမ္းျခင္းေၾကာင့္ ထြက္ေပၚလာတဲ့ leucocyte ဆိုတဲ့ ဓာတုပစၥည္း တစ္မ်ိဳးကို တိုက္ဖ်က္ေပးႏိုင္တယ္လို႔လည္း ဆိုပါတယ္။

ွSource: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD