AD
AD
AD

အသီးအရြက္တန္ပူရာေၾကာ္ စားဖူးၾကလား။ ပုစြန္တန္ပူရာေၾကာ္ေတာ့ စားဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ ပုစြန္တန္ပူရာေၾကာ္သလိုပဲ အသီးအရြက္ကိုလည္း တန္ပူရာေၾကာ္ ေၾကာ္စားၾကည့္ပါလား။ မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ေရာျပီး အေၾကာ္ေၾကာ္တာထက္ ပိုျပီးေတာ့ စားေကာင္းတယ္ဆိုတာ သိလာပါလိမ့္မယ္။ အျမဲတမ္းၾကီးမဟုတ္ရင္ေတာင္မွ တခါတေလ စားၾကည့္သင့္ပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္မို႔ အသီးအရြက္တန္ပူရာေၾကာ္နည္းကို ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း (၄) ဇြန္း

မိႈ၊ ခရမ္းသီး၊ ကန္စြန္းဥ၊ ေရႊဖရံုသီး

ဂ်ံဳမႈန္႔ - အနည္းငယ္

ၾကက္ဥ - ၃လံုး

ဆား- အနည္းငယ္

သၾကား - အနည္းငယ္

 

ျပဳလုပ္နည္း

အသီးအရြက္ကေတာ့ မိမိႏွစ္သက္ရာကို ေရြးခ်ယ္လို႔ရပါတယ္။ အေပၚမွာ ေဖာ္ျပထားတဲ့ အသီးေတြက ေၾကာ္စားလို႔ေကာင္းတာေလးေတြကို ေဖာ္ျပေပးထားတာပါ။ တျခားအသီးအႏွံေတြကိုေတာ့ မိမိႏွစ္သက္ရာ ေရြးလည္း ရပါတယ္။ အသီးအႏွံေတြကို ေရစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးပါ။ အနည္းဆံုး (၃) ေခါက္ေလာက္ေတာ့ ေဆးေပးသင့္ပါတယ္။

play

 

 ျပီးရင္ေတာ့ မထူမပါးေလး လွီးေပးပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္ဥ၊ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ဆား၊ သၾကား အားလံုးကို ေရာစပ္ျပီးေတာ့ ခေလာက္ေပးပါ။ ေရနည္းနည္း ေရာေပးဖို႕လည္း မေမ့ပါနဲ႔။ ေက်ညက္ေနေအာင္ခေလာက္ျပီးရင္ေတာ့ ရပါျပီ။

play

 

အားလံုးအသင့္ျဖစ္သြားျပီဆိုရင္ေတာ့ မီးအား အလယ္အလတ္ထားျပီး ဆီပူေအာင္ထားပါ။ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ခေလာက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥထဲ အသီးေတြကို စိမ္ျပီး ေၾကာ္ေပးရံုပါပဲ။ အက်က္ညီလာေအာင္ စီမံေပးပါ။ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ မိႈဆိုရင္ မိႈတစ္ခုတည္းကိုပဲ အားလံုးကုန္ေအာင္ ေၾကာ္ျပီးမွ တျခားတစ္ခုကို ေနာက္ထပ္ ေၾကာ္တာ ပိုေကာင္းပါတယ္။ အမ်ိဳးအစားမတူညီတာကို ေၾကာ္တဲ့အခါက်ရင္ က်က္တဲ့အခ်ိန္ခ်င္း မတူညီတဲ့အတြက္ နည္းနည္းအခက္ေတြ႕ႏိုင္တာမို႔လို႕ပါ။

play

 

အားလံုးျပီးရင္ေတာ့ အသီးအရြက္တန္ပူရာေၾကာ္ရပါျပီ။ အသီးအရြက္တန္ပူရာေၾကာ္လို႔ ေျပာေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ အသီးေတြကို ေၾကာ္စားရတာပဲ ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။

play

 

 အရြက္ေၾကာ္တဲ့အခါမွာဆို တန္ပူရာနည္းနည္းပိုသံုးရျပီးေတာ့ လုပ္ရတာလည္း နည္းနည္းရႈပ္လို႔ပါ။ အရြက္ေၾကာ္ၾကိဳက္တယ္ဆိုရင္လည္း ေဖာ္ျပပါနည္းအတိုင္းပဲ ေၾကာ္လို႔ရပါတယ္။

Source : .Justonecookbook

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD