AD
AD
AD

ပုစြန္ကို ဒီတိုင္းခ်က္စားရတာ၊ တန္ပူရာလုပ္စားရတာ ရိုးအီလာသလိုပဲ။ ပံုမွန္အတိုင္း အစပ္ခ်က္၊ အခ်ိဳခ်က္ျပီး အသီးအရြက္ေတြထဲ ေရာျပီး ခ်က္စားရတာလည္း မစားခ်င္ေတာ့ဘူး။ တန္ပူရာေၾကာ္ကလည္း စားရတာ အီသြားျပီ။ ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးျဖစ္သြားေအာင္ကို ပုစြန္ကို အုန္းသီးနဲ႔ ေၾကာ္စားၾကည့္ၾကမယ္ေလ။  ပုစြန္တန္ပူရာလုပ္သလိုပဲ လုပ္ရတာျဖစ္ျပီး အုန္းသီးအပိုပါလာတာေလးပဲ ကြာသြားတယ္။ အစားတလိုင္းသြား ေဘာ္ေဘာ္တို႔အတြက္ ပုစြန္အုန္းသီးေၾကာ္နည္းေလး ေျပာလိုက္တယ္ေနာ္။ အားလပ္ရက္မွာ ကိုယ္တုိင္ျပဳလုပ္ျပီး စားၾကည့္ပါဦး။

play

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပုစြန္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး (၁၂)ေကာင္ခန္႕

အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - အနည္းငယ္

ၾကက္ဥ - ၁လံုး

အရသာမႈန္႕

ဆီ - အနည္းငယ္

အေၾက္ာမႈန္႕ - အနည္းငယ္

 

ျပဳလုပ္နည္း

ပထမဦးဆံုးအေနနဲ႕ ပုစြန္ကို ေရစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးပါ။ ေရေဆးေၾကာေပးျပီးရင္ေတာ့ အရသာမႈန္႔နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ေပးထားရပါမယ္။ ပုစြန္ႏွပ္ျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ေတာ့ အေၾကာ္မႈန္႔ (သို႔) မုန္႔ၾကြပ္မႈန္႔ကို ပန္းကန္လြတ္တစ္ခုထဲ ထည့္ျပီး ပုစြန္ကို အေၾကာ္မႈန္႔ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ။

play

 

ျပီးရင္ ၾကက္ဥကို ခေလာက္ေပးပါ။ ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြ ေပ်ာက္သည္အထိကို ေက်ညက္ေနေအာင္ ခေလာက္ေပးပါ။ အရမ္းၾကီး ပ်စ္မသြားေအာင္ ေရေလးနည္းနည္းေရာေပးရင္လည္း ရပါတယ္။ အမ်ားၾကီးေရာရင္လည္း က်ဲသြားတတ္တာမို႔ ေရေရာမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဂရုစိုက္ဖို႔ လို္ပါတယ္။

play

 

ျပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္ကို ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္ျပီး စိမ္ေပးရပါမယ္။ စိမ္ေပးျပီးတဲ့အခါမွာ အုန္းသီးျခစ္ထားတာကို ယူျပီးေတာ့ ပုစြန္ကို  အုန္းသီးနဲ႔ လူးေပးျပီး ဗန္းတစ္ခုထဲမွာ စီထားေပးရပါမယ္။ ပုစြန္ (၁၂)ေကာင္လံုး ျပဳလုပ္ျပီးတဲ့အခါမွာ ပုစြန္ကို စေၾကာ္လို႔ရပါျပီ။

play

 

ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ မီးကို အလယ္အလတ္ေလာက္ပဲ ထားပါ။ ပုစြန္က အက်က္ျမန္တဲ့အတြက္ အခ်ိန္ၾကာရင္ တူးသြားတတ္ပါတယ္။ အဲဒါေတာ့ ဂရုစိုက္ေပးရပါမယ္။

play

 

အက်က္ညီဖို႔အတြက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေလွာေပးျပီး ေရႊေရာင္သမ္းလာျပီဆိုရင္ ပုစြန္အုန္းသီးေၾကာ္ရပါျပီ။ မိမိ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႔ ပုစြန္အုန္းသီးေၾကာ္ကို တြဲဖက္စားသံုးလို႔ ရပါျပီ။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD