AD
AD
AD

ေဆာင္းတြင္းေအးေအးေလးမွာ ရာသီစာေလးလည္းျဖစ္၊ ပန္႔ခ်္ကိုမွ ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ရာသီဥတုနဲ႔ကိုက္ညီတဲ့ ပန္းသီးနဲ႔လိေမၼာ္သီးပန္႔ခ်္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ ေႏြးေႏြးေလးျဖစ္ေနတဲ့ ပန္႔ခ်္ေၾကာင့္ ေႏြးေထြးမႈကို ခံစားရမွလည္းျဖစ္သလို အရသာကလည္း အံ့ၾသဖို႔ေကာင္းေလာက္ေအာင္ကို ေကာင္းမြန္တာကိုလည္း ခံစားရမွာ ေသခ်ာပါတယ္။ ပန္႔ခ်္ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ၾကည့္ၾကည့္ပါဦး။

play

 

သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ပစၥည္းအနည္းငယ္ပဲ လိုအပ္တာေၾကာင့္ ကရိကထမ်ားျခင္းမရွိပဲ ျပဳလုပ္ရ လြယ္ကူသက္သာတာေၾကာင့္ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ျပီးေတာ့ ေသာက္သံုးသင့္တဲ့ ပန္႔ခ်္ေလးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေလးညွင္းပြင့္ (၈) ခု

ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ (၆) ခြက္

 သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၁)ေခ်ာင္း

ဇာတိပၹဳိလ္သီး (၁/၄ ဇြန္း)

ပ်ားရည္ (၁/၄ ဇြန္း)

လိေမၼာ္ရည္ (၃)ဇြန္း

နာနတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (၁ ၁/၄ ခြက္) တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

 

ျပဳလုပ္နည္း

ပထမဦးဆံုးအေနနဲ႔ Oven ကို ၃၅၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ အပူခ်ိန္မွာ ထားျပီးေတာ့ လိေမၼာ္ရည္ နဲ႔ ေလးညွင္းပြင့္တို႔ကို ေရာစပ္ျပီး မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ ထားေပးရပါမယ္။ မိနစ္(၃၀)ခန္႔ ထားေပးေနတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ အနည္းငယ္က်ယ္တဲ့ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ နဲ႔ သစ္ၾကံပိုးေခါက္တို႔ကို ေပါင္းစပ္ျပီးေတာ့ ဆူပြက္လာသည္အထိ က်ိဳေပးပါ။ မီးအားကို အလယ္အလတ္ေလာက္မွာပဲထားေပးဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔။

play

 

ဆူပြက္သြားတဲ့အခါမွာေတာ့ အပူခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ခ်ပစ္လိုက္ျပီး ဇာတိပၹိဳလ္သီး၊ ပ်ားရည္၊ လိေမၼာ္ရည္၊ နာနာရည္တို႔ကို ထည့္ျပီးေတာ့ အားလံုးကို သမသြားေအာင္ ေရာေမႊ ေပးပါ။

play

 

 ျပီးရင္ေတာ့ အပူခ်ိန္အနည္းငယ္နဲ႔ က်ိဳေပးျပီး ေလးညွင့္ပြင့္ေလးေတြ အေပၚကို တက္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ေႏြးေႏြးေလးနဲ႔ Winter Punch ေလးကိုရပါျပီ။

Source : food.ndtv

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD