AD
AD
AD

ဒီခ်က္နည္းေလးကေတာ့ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္လို႔ရတာကို အဓိကထားထားပါတယ္။ အိမ္ကို အမွတ္မထင္ပဲ ဧည့္သည္ေရာက္လာတာမ်ိဳး၊ ဧည့္ခံစရာအတြက္ ေခါင္းခဲေနရတာမ်ိဳးဆိုရင္ေတာ့ ဒီဟင္းေလးခ်က္ျပီးေတာ့သာ ဧည့္ခံလိုက္ပါ။ လြယ္လည္းလြယ္၊ ျမန္လည္းျမန္တာမို႔ အခက္ေတြ႕စရာ မလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ သူ႔ခ်ည္းပဲ စားလို႔လည္းရသလို ထမင္းနဲ႔လည္း တြဲဖက္သံုးေဆာင္လို႔ရေတာ့ ပိုျပီးအဆင္ေျပတာေပါ့။ ကဲ. ကိုရီးယားစတိုင္လ္ အမဲသားဟင္းေလးကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ရေအာင္လား။

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

အမဲသား - ၁ ေပါင္

ပဲငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္း

သၾကားအညိဳ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ပ်ားရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ႏွမ္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ ပင္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ (လွီးေပးထားပါ)

ငရုတ္သီးအနက္ -  ၄ ေတာင့္

 

ျပဳလုပ္နည္း

 

အမဲသားကို ေရစင္ေနေအာင္ ေဆးေၾကာေပးျပီးေတာ့ အတံုးေလးေတြကို မထူမပါးေလး လွီးေပးပါ။ အေကာင္းဆံုးကေတာ့ တစ္ခါစား တစ္တံုးအရြယ္ေလးေတြဆို ပိုျပီးအဆင္ေျပပါတယ္။ စားတဲ့အခါမွာ ပလုပ္ပေလာင္းၾကီးျဖစ္ေနတာမ်ိဳးမရွိသလို အားပါးတရစားရတဲ့ အေနအထားမ်ိဳးျဖစ္တာေပါ့။

play

 

အမဲသားကို တံုးျပီးတဲ့အခါမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ အားလံုးကို ေရာေႏွာျပီးေတာ့ ေဖ်ာ္စပ္ေပးရပါမယ္။ ေရ (၃) ဇြန္းေလာက္ထည့္ေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔။ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ ႏွမ္းေစ့ေလးေတြေတာ့ မပါဘူးေနာ္။ ခ်န္ေပးထားရပါမယ္။

play

 

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို ေဖ်ာ္စပ္ျပီးတဲ့အခါမွာ ဇလံုအၾကီးတစ္ခုထဲ ေဖ်ာ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ျပီး အမဲသားကိုလည္း အဲဒီထဲ ထည့္ေပးပါ။ ထည့္ေပးျပီးရင္ေတာ့ နာရီ၀က္ခန္႔ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္မွာ ထည့္ထားျပီး ႏွပ္ေပးပါ။ ဒီလို ႏွပ္ေပးျခင္းက အမဲသားအတြင္းကို အရသာမ်ား စိမ့္၀င္ေစျပီးေတာ့ ေမႊးပ်ံတဲ့ရနံ႕၊ ပိုျပီးေကာင္းမြန္တဲ့ အရသာကိုလည္း ရရွိေစမွာပါ။

play

 

မိနစ္(၃၀) ျပည့္သြားရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ။ အမဲသားေတြ ခဲေနတာမ်ိဳး ျဖစ္ေနတယ္ဆုိရင္ေတာ့ အခ်ိန္အနည္းငယ္ေစာင့္ေပးပါ။ ခဲေနတာေတြ ေပ်ာ္သြားျပီဆုိေတာ့မွ ႏွပ္ထားတဲ့ အမဲသားေတြကို အိုးထဲ ထည့္ျပီးေတာ့ ခ်က္ျပဳတ္ရံုပါပဲ။ ေရထည့္ေပးစရာမလိုေတာ့ပါဘူး။ အိုးကင္းပူတိုက္တဲ့ ပံုစံမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးရမွာပါ။ ဒါမွ BBQ ျဖစ္မွာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ အမဲသားႏူးေလာက္ျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ နဲ႔ ႏွမ္းေစ့ေလးေတြ အေပၚကေန ျဖဴးေပးျပီးေတာ့ သံုးေဆာင္ လို႔ရပါျပီ။ ဒယ္အိုးကို အသံုးမျပဳပဲနဲ႔ အကင္စက္ကို အသံုးျပီးေတာ့လည္း ကင္ေပးရင္လည္း ရပါတယ္။ အသားကင္ပံုစံ ပိုျပီးေတာ့ စနစ္က်တာေပါ့။ အကင္စက္မရွိရင္ေတာ့ အေပၚက နည္းလမ္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ေပးပါ။

play

 

 ျပီးတဲ့အခါ ဆလတ္ရြက္၊ မုန္လာဥနီတို႔နဲ႔ တြဲဖက္ျပီးေတာ့ စားသံုးလို႔လည္းရပါေသးတယ္။

Source : Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD