AD
AD
AD

ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္း ရာသီဥတုမွာ အသား၊ ငါးျပဳတ္ေၾကာ္ ေျခာက္ေျခာက္ကပ္ကပ္ႀကီးေတြ စားရတာကို အာ႐ံုမလာဘဲ အရည္ေသာက္ဟင္းလ်ာေလးေတြကို ပိုၿပီးခံတြင္းေတြ႕မိတတ္ၾကပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳးေလးနဲ႔ ေသာက္ဆမ္းသေဘာမ်ိဳး စားလို႔ရတဲ့ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မယ္နဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ဝက္သံုးထပ္သား ၾကံမဆိုင္ဟင္းလ်ာပါပဲ။ ခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးကိုေတာ့ ေအာက္မွာ ဆက္ဖတ္ၾကည့္လိုက္ပါေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဝက္သံုးထပ္သား (၅၀) သားခန္႔၊ မုန္ညင္းစိမ္းၾကံမဆိုင္ခ်ဥ္ (၃၀) သားခန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ (၁၀) သားခန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၅) က်ပ္သားခန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စားပြဲတင္ဇြန္းနဲ႔ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ပဲငံျပာရည္အေနာက္ စားပြဲတင္ဇြန္းနဲ႔ (၁) ဇြန္းစာခန္႔၊ ပဲဆီ (၁၀) သားခန္႔၊ အိမ္သံုးဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၂) ဇြန္းခန္႔၊ ၾကက္သားမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၃) ဇြန္းခန္႔ လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဝက္သားကို သန္႔စင္ေအာင္ ေရေဆးၿပီးရင္ တစ္ကိုက္စာအ႐ြယ္ အတံုးေလးေတြရေအာင္လွီးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္သားတံုးေလးေတြကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္တို႔နဲ႔ ေရာနယ္ထားလိုက္ပါ။

မုန္ညင္းစိမ္းၾကံမဆိုင္ေတြကိုေတာ့ အပင္လိုက္ေရေဆးၿပီးရင္ အရိုးရဲ႕ ေအာက္ဖက္ေနရာေလးကို အနည္းငယ္လွီးထုတ္ပါ။ က်န္တဲ့အပိုင္းကိုေတာ့ (၁) လက္မခြဲအ႐ြယ္ အရွည္ေလးေတြလွီးၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီကို ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေတာ့ ဓားျပားရိုက္ထားလိုက္ပါ။

play

 

ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဝက္သားတံုး ေလးေတြကို ထည့္ၿပီး မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့နဲ႔ (၂) မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။အသားအေရာင္ေျပာင္းရင္ ၾကံမဆိုင္ဖတ္ေတြနဲ႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ကိုထည့္ၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

(၂) မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ၿပီးလို႔ ၾကံမဆိုင္နဲ႔ ဝက္သားေပါင္းစပ္သြားၿပီး ေမႊးပ်ံ႕တဲ့အနံ႔ ထြက္လာၿပီဆိုရင္ ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ေတာ့ က်န္ေနတဲ့ ဆားနဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ကို ထည့္ၿပီး ဝက္သားႏူးတဲ့အထိ ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။ အသားႏူးအိလာခ်ိန္မွာ ဟင္းအရည္ကို အရည္စပ္စပ္ေလးက်န္ေအာင္ ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၾကံမဆိုင္ရဲ႕ အခ်ဥ္အရသာေပၚမူတည္ၿပီး ဟင္းအရသာ ေျပာင္းလဲႏိုင္တာမို႔ ဆား၊ အသားမႈန္႔တို႔ကို မိမိစိတ္တိုင္းက် လိုတိုးပိုေလွ်ာ့ လုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ဝက္သံုးထပ္သားရဲ႕ အီစိမ့္တဲ့အရသာကို မအီေအာင္ ၾကံမဆိုင္ရဲ႕ အခ်ဥ္အရသာေလးနဲ႔ ေပါင္းစပ္ထားတဲ့ ဝက္သံုးထပ္သား ၾကံမဆိုင္ဟင္းေလးကုိ အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD