AD
AD
AD

ခ်ိဳၿမိန္ၿပီး စားလို႔လည္းေကာင္းတဲ့ ေထာပတ္သီးေလးေတြကို မႏွစ္သက္သူ ႐ွိမယ္မထင္ပါဘူးေနာ္။ ဒါေပမယ့္ ေထာပတ္သီးေလးေတြက တာ႐ွည္ေတာ့ မခံပါဘူး။ စားမယ္ဆိုၿပီး ဝယ္ထားၿပီးကာမွ ညိဳမဲသြားတဲ့ ေထာပတ္သီးေတြကို လူတိုင္းၾကံဳဖူးၾကမွာပါ။

play

 

ဒါကလည္း ေထာပတ္သီးကို တစ္ျခမ္းပဲစားၿပီး တစ္ျခမ္းသိမ္းထားတာတို႔၊ ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး ထမင္းစား စားပြဲေပၚမွာ တင္ထားခဲ့မိတာတို႔ဆို ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ စားခ်င္လို႔ ဝယ္ထားတဲ့ အစားအစာတစ္ခုကို မစားလိုက္ရဘဲ လႊင့္ပစ္လိုက္ရတာ ဘယ္ေလာက္ဆိုးလဲဆိုတာကို အစားအေသာက္ခ်စ္သူဆိုရင္ နားလည္ၾကမွာပါ။

play

 

ဒါေပမယ့္ ေထာပတ္သီးကို ေျခာက္လခန္႔ တာ႐ွည္ခံေအာင္ ထားလို႔ရတဲ့ နည္းလမ္းေလးတစ္ခု ႐ွိပါေသးတယ္။ ေထာပတ္သီးကို လတ္ဆတ္ၿပီး စားလို႔ေကာင္းေအာင္ ဖန္တီးေပးႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းေလးပါ။ ေနာက္ၿပီး ဒီနည္းလမ္းေလးက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္ရသလိုပဲ ႐ိုး႐ွင္းလြယ္ကူပါတယ္။

တကယ္လို႔ ေထာပတ္သီးက မွည့္ေနၿပီး ေနာက္တစ္ပတ္က်မွ စားခ်င္လို႔ သိုေလွာင္ထားခ်င္တယ္ဆိုရင္ အရင္ဆံုး ေထာပတ္သီးကို အခြံမခြာဘဲ ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အလည္ကေန ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး အခြံခြာလိုက္ပါ။ အခြံခြာၿပီးရင္ အလည္က အေစ့ကိုထုတ္ၿပီး တစ္ျခမ္းခ်င္းစီကို ပလတ္စတစ္အိတ္ (သို႔) အလူမီနီယမ္ စကၠဴနဲ႔ထုပ္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေလလံု ပလတ္စတစ္အိတ္ထဲမွာ ထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ အေပၚမွာေတာ့ သိုေလွာင္တဲ့ေန႔ရဲ႕ ေန႔စြဲကို ေရးထားလိုက္ပါ။

play

 

ေထာပတ္သီးကို အႏွစ္ထုတ္ၿပီးရင္လည္း သိုေလွာင္လို႔ရပါေသးတယ္။ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ထဲကို သံပုရာရည္ (သို႔) ေ႐ွာက္ရည္ညွစ္ထည့္ၿပီး ပလတ္စတစ္အိတ္တစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ သိုေလွာင္ေပးထားလိုက္ပါ။

play

 

ေထာပတ္သီးေတြကို အခ်ိန္အၾကာႀကီး သိုေလွာင္လို႔ရတယ္ဆိုေပမယ့္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အသီးေလာက္ေတာ့ မလတ္ဆတ္ႏိုင္ဘူးေပါ့။ ဒါေၾကာင့္ ေထာပတ္သီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္လို ထုတ္ထုတ္ ထုတ္ထုတ္နဲ႔ေတာ့ ဝါးလို႔ေကာင္းမွာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ေသာက္ခ်င္တာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ လုပ္ခ်င္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ လုပ္ရင္ေတာ့ အဆင္ေျပပါေသးတယ္။

Source: Reader's Digest

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD