AD
AD
AD

မဆာလာနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ကီးမားပလာတာကို မႏွစ္သက္တဲ့သူ ႐ွိမယ္မထင္ပါဘူး။ ကီးမားပလာတာက နာမည္ေက်ာ္ လမ္းေဘးအစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး တကယ္ေရာင္းေကာင္းတဲ့ဆိုင္ဆိုရင္ တန္းစီၿပီးကို ေစာင့္ဝယ္ရတာပါ။ ကီးမားပလာတာေလးကို ကိုယ္တိုင္လုပ္စားခ်င္သူေတြအတြက္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဂ်ံဳမႈန္႔ (၁) ခြက္၊ ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ေဂၚဖီထုပ္ (၁) ျခမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ (၁/၂) ခြက္၊ အာလူး (၂) လံုး၊ နံနံပင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးသား (၂) ဇြန္း၊ စမုံစပါး (၁/၂) ဇြန္း၊ မဆလာမႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ ဇီရာေစ့ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆီ (၂) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဂ်ံဳမႈန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္၊ စမံုစပါးရယ္၊ ေရရယ္ကို ေရာၿပီး မုန္႔ႏွစ္ေလးျဖစ္ေအာင္ လံုးလိုက္ပါ။ မုန္႔ႏွစ္ေလးရၿပီဆိုရင္ အေပၚမွာ ဆီေလးနည္းနည္းစြတ္ၿပီး ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ဟင္းခ်က္ဆီနည္းနည္းထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ဇီရာေစ့ေလးေတြကိုပါထည့္ၿပီး ဆီပူထိုးေပးလိုက္ပါဦး။ ဇီရာေစ့ ဆီပူထိုးေနခ်ိန္မွာ အာလူး (၂) လံုးကိုျပဳတ္ၿပီး ခက္ရင္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ mashed potato (အာလူးေထာင္း) လုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ေဂၚဖီထုပ္ကို တစ္ကိုက္စာ အတံုးေလးေတြ တံုးတစ္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္၊ အာလူးေထာင္းရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

(၂) မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ အရသာအေပါ့၊ အေလးေပၚမူတည္ၿပီး ဆားနည္းနည္း၊ နံနံပင္နဲ႔ တျခားဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဒယ္အုိးကို အဖံုးမပိတ္ဘဲ ေရခမ္းသြားသည္အထိ ဆက္ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။ ေရခမ္းၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ လွယ္ထည့္ၿပီး အေအးခံေပးလိုက္ပါ။

မုန္႔ႏွစ္လံုးေလးေတြကိုေတာ့ အလံုးေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ အညီအမွ် ခြဲထုတ္လိုက္ပါ။ အလံုးေသး တစ္လံုးကို သစ္သားဘုတ္ျပားေပၚ တင္လိုက္ၿပီး ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ လွိမ့္ေပးလိုက္ပါ။ စက္ဝိုင္းပံု မုန္႔ျပားေလးျဖစ္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ အေအးခံထားတဲ့ အာလူးေဂၚဖီဟင္း နည္းနည္းကို မုန္႔ႏွစ္ျပားေပၚမွာ ျဖန္႔ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အေပၚကေန ဂ်ံဳမႈန္႔နည္းနည္း ျဖဴးေပးလိုက္ၿပီး ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ ျပန္လွိမ့္ေပးလိုက္ပါ။ ပလာတာမုန္႔ႏွစ္ရဲ႕ အျပင္ဘက္ကို ဟင္းေတြထြက္မသြားေအာင္ မုန္႔အနားသားမွာ ေရေလးနည္းနည္း လိုက္စြတ္ေပးထားႏုိင္ပါတယ္။

play

 

မီးဖိုေပၚမွာေတာ့ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးကို အပူေပးလိုက္ၿပီး ဟင္းခ်က္ဆီနည္းနည္းကို အစက္ခ်ေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူရင္ ပလာတာမုန္႔ႏွစ္ကို ဒယ္အိုးျပားေပၚမွာ သံေယာက္မေလးနဲ႔ တင္ေပးလိုက္ၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ႏွစ္ဖက္လံုး အက်က္ညီေအာင္ ထက္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါဦး။ က်န္တဲ့မုန္႔ႏွစ္ေလးေတြကိုလည္း ပံုပါအတိုင္း ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါဦး။

ၿပီးရင္ေတာ့ ပလာတာေလးေတြကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ၿပီး စားေတာ္ပဲျပဳတ္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Food.Ndtv

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD