AD
AD
AD

မနက္စာကို ပဲျပဳတ္ထမင္း၊ မုန္႔ဟင္းခါး၊ ထမင္းေၾကာ္၊ ႐ွမ္းေခါက္ဆြဲ.... ဒါေတြခ်ည္းပဲ စားေနရတာ မ႐ိုးလြန္းဘူးလား။ အိမ္မွာ အလြယ္တကူ လုပ္လို႔ရမဲ့ အစားအစာ အဆန္းေလးေတြ ဆိုရင္ေကာ စိတ္ဝင္စားၾကလား။ ဒီေန႔ျပေပးခ်င္တဲ့ အစားအစာေလးကေတာ့ ကိုရီးယား အာလူးပန္ကိတ္ပါပဲ။

play

 

ပံုမွန္အတိုင္းဆိုရင္ ပန္ကိတ္ကို ဂ်ံဳနဲ႔ျပဳလုပ္ၿပီး ပ်ားရည္ဆမ္းစားတတ္ၾကေပမဲ့ ကိုရီးယားပန္ကိတ္ကိုေတာ့ အာလူးမႈန္႔နဲ႔ ျပဳလုပ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္နဲ႔ င႐ုပ္သီး တြဲဖက္ထားတဲ့ ေဆာ့စ္ဆမ္းစားၾကပါတယ္။ ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္ကလည္း ႐ိုး႐ွင္းၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းေတြကလည္း နည္းေတာ့ လုပ္လိုက္ရတာ လြယ္ကူေစမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

အာလူးပန္ကိတ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ အာလူးအႀကီး (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီလွီးၿပီးသား (၁/၄) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အာလူးကစီမႈန္႔ (၁/၄) ခြက္၊ ဟင္းခ်က္ဆီ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ေဆာ့စ္အတြက္ကေတာ့ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (၂) ဇြန္း၊ ႐ွာလကာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ပင္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ (၁/၄) ခြက္၊ င႐ုတ္ပြသီး (၁) လံုး၊ သၾကား (၁/၂) ဇြန္း တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play

အရင္ဆံုး ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ႐ွာလကာရည္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ပါးပါးလွီးထားတာ၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာ၊ င႐ုပ္ပြသီး ပါးပါးလွီးထားတာနဲ႔ သၾကားတို႔ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

play

အာလူးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ အခြံခြာၿပီး ျခစ္နဲ႔ အမႈန္႔ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ထုတ္လိုက္ပါ။ ရလာတဲ့ အာလူးမႈန္႔ေလးေတြနဲ႔ ၾကက္သြန္နီအမႈန္႔ေတြကို ဇလံုတစ္လံုးထဲေပါင္းထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆားနဲ႔အာလူးကစီမႈန္႔ကိုလည္း ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။

play

 

Nonstick pan လို႔ေခၚတဲ့ ေအာက္ေျခမွာ အစားအစာေတြ မကပ္ေအာင္ စီမံထားတဲ့ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ဟင္းခ်က္ဆီ (၂) ဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အာလူးအႏွစ္ကို ထည့္ၿပီး သံေယာက္မေလးနဲ႔ ညီေအာင္ လိုက္ညွိေပးလိုက္ပါ။

မိနစ္အနည္းငယ္ေလာက္ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္ကိတ္ေလး ပံုေပၚလာပါလိမ့္မယ္။ ပန္ကိတ္ရဲ႕ ေအာက္ေျခမွာ ၾကြပ္႐ြၿပီး ေရႊေရာင္သမ္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ သံေယာက္မေလးနဲ႔ထိုးလွန္ၿပီး ပန္ကိတ္ကို ထက္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါဦး။

play

 

ပန္ကိတ္ကို သံေယာက္မေလးနဲ႔ မလိုက္ၿပီး  ဟင္းခ်က္ဆီနည္းနည္းလည္း ထပ္ထည့္ခ်င္ ထည့္လိုက္ပါဦး။ ႏွစ္ဖက္စလံုး ေရႊအိုေရာင္သမ္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးဖို႔ဆိုရင္ အခ်ိန္ (၈) မိနစ္ကေန (၁၀) မိနစ္ၾကား ၾကာႏိုင္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ အာလူးပန္ကိတ္ေလးကို ပန္းကန္ျပားထဲ ေျပာင္းထည့္ၿပီး ေဆာ့စ္နဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD