AD
AD
AD

ဒီေဆာင္းပါး ဖတ္ေနတဲ့သူထဲမွာ အသီးအႏွံေတြကို ႏွစ္သက္သူေတြမ်ား ပါပါသလား။ ပါတယ္ဆိုရင္ေတာ့ အားလံုးအတြက္ အစားအစာ အဆန္းေလးတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ သီးစံုပီဇာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဖရဲသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ ကီဝီသီး အစ႐ွိတဲ့ သစ္သီးေတြကို အုန္းႏို႔ခရင္မ္နဲ႔ေရာၿပီး ပီဇာပံုစံ ပံုေဖာ္ထားတာပါ။ အထူးသျဖင့္ ပါတီပြဲေတြ၊ ဧည့္ခံပြဲေတြမွာ တည္ခင္းဧည့္ခံရန္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။

play

 

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play

ပါဝင္ပစၥည္းအျဖစ္ ဖရဲသီး (၁) လံုး၊ အုန္းႏို႔ခရင္မ္ (၈) ေအာင္စ၊ စေတာ္ဘယ္ရီ (၄) လံုး၊ ကီဝီသီး (၃) လံုး၊ တ႐ုတ္ဆီးသီး (၃) လံုး၊ ဘလူးဘယ္ရီသီး (၁၀) လံုးခန္႔၊ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြ၊ ပူစီနံ႐ြက္ အနည္းငယ္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ဖရဲသီးမွည့္တစ္လံုးကို (၁) လက္မအ႐ြယ္ အဝိုင္းျပားပံုစံေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးျဖတ္ေပးလိုက္ပါ။ အုန္းႏို႔ခရင္မ္ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲကို ေကာ္ထည့္လိုက္ပါ။ ၾကက္ဥခေလာက္တံကိုသံုးၿပီး အုန္းႏို႔ခရင္မ္ ေပ်ာ့ေျပာင္းသြားသည္အထိ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါဦး။

စေတာ္ဘယ္ရီသီး (၄) လံုးခန္႔ကိုေတာ့ အျပားပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီး ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ကီဝီသီး (၂) လံုး၊ (၃) လံုးခန္႔ကိုလည္း အခြံခြာၿပီး အျပားေလးေတြ လွီးေပးလိုက္ပါ။

တ႐ုတ္ဆီးသီးကိုေတာ့ အေစ့ထုတ္၊ ႐ိုးတံထုတ္ၿပီး အျပားေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးေပးလိုက္ပါဦး။ ဒီသစ္သီးေတြကိုလည္း ပန္းကန္လံုးေလးေတြထဲမွာ ထည့္ထားလိုက္ပါ။

play

 

ဖရဲသီးအဝိုင္းျပား တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ အုန္းႏို႔ခရင္မ္ေလးေတြကို သုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန စေတာ္ဘယ္ရီသီးစိတ္ေလးေတြ၊ ကီဝီသီးစိတ္ေလးေတြ၊ တ႐ုတ္ဆီးသီးစိတ္ေလးေတြကို လိုက္တင္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ဘလူးဘယ္ရီသီး၊ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြကိုလည္း ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။

ၿပီးမွ ပူစီနံ႐ြက္ေလးေတြကို အဆံုးသတ္အျဖစ္ ဖံုးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပီဇာလိုမ်ိဳး ဓားနဲ႔စိတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Tasty

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD