AD
AD
AD

႐ံုးပိတ္ရက္မွာ မနက္စာ ဘာစားရမလဲ စဥ္းစားရၾကပ္ေနၿပီလား။ ထမင္းေၾကာ္လည္း မစားခ်င္၊ မုန္႔ဟင္းခါးကလည္း ႐ိုးအီေနၿပီ။ ေပါင္မုန္႔ေထာပတ္သုပ္လည္း မစားခ်င္ဘူး ဆိုသူေတြအတြက္ လွ်ာလည္သြားေစမဲ့ မုန္႔ေလးေတြကို မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။

play

 

အဲဒါကေတာ့ ေခ်ာကလက္ မီနီပန္ကိတ္ပါပဲ။ ပန္ကိတ္ကို မုန္႔လံုးႀကီးပံုစံ ေၾကာ္ၿပီးမွ အထဲမွာ ေခ်ာကလက္ ႒ာပနာထည့္ထားတာပါ။ ခ်စ္သူမ်ားေန႔က်ရင္ ခ်စ္သူေလးကို ေကြ်းလို႔လည္း ရပါေသးတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ေခ်ာကလက္ မီနီပန္ကိတ္ကို ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ Betty Crockers တံဆိပ္ ရယ္ဒီမိတ္ ပန္ကိတ္မႈန္႔ (၂၅၀) ဂရမ္ (၁) ထုပ္၊ ႏြားႏို႔ (၃၂၅) မီလီလီတာ၊ ေခ်ာကလက္ယို (၁/၂) ခြက္၊ ေထာပတ္ရည္ (၂) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ပန္ကိတ္မႈန္႔နဲ႔ ႏြားႏို႔ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး ထူျပစ္ျပစ္ မုန္႔ႏွစ္ရေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ မုန္႔ႏွစ္ကို Piping bag လို႔ေခၚတဲ့ ထိပ္ဝမွာ အေပါက္ငယ္ေလး တစ္ေပါက္ပါ႐ွိတဲ့ ကေတာ့ပံုသ႑ာန္႐ွိတဲ့ အိတ္တစ္လံုးထဲကို ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေဘးခန ဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ေခ်ာကလက္ယိုကေတာ့ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္မီးဖိုထဲမွာ စကၠန္႔ (၃၀) ခန္႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ေခ်ာကလက္ရည္ ေႏြးေႏြးေလး ရလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ piping bag ေနာက္တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

Paniyaram ဒယ္အိုးျပား (မုန္႔လင္မယား ဒယ္အိုးအႀကီးစား) ကို မီးဖိုေပၚတင္လိုက္ၿပီး ဒယ္အိုးမ်က္ႏွာျပင္ေပၚက ခ်ိဳင့္ခြက္ေလးေတြထဲမွာ ေထာပတ္ဆီသုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္ကို ခ်ိဳင့္ခြက္ေလးေတြထဲမွာ အရင္ဆံုး လိုက္ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးေတာ့မွ ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္ရဲ႕ အလည္မွာ ေခ်ာကလက္ခရင္မ္ကို လိုက္ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။

ေခ်ာကလက္ထည့္ၿပီးရင္ အေပၚကေန ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္တစ္ထပ္ ထပ္အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာရင္ ေက်ာက္ေက်ာစားတဲ့ ခက္ရင္းအေသး တစ္ေခ်ာင္းကိုသံုးၿပီး မီနီပန္ကိတ္လံုးေလးေတြကို ထပ္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေနာက္ထပ္တစ္မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။

ႏွစ္ဖက္လံုး အက်က္ညီသြားၿပီဆိုမွ ပန္ကိတ္တစ္လံုးခ်င္းစီကို ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္ေတြ အားလံုး ကုန္သြားသည္အထိ ပန္ကိတ္ေလးေတြကို ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေကာ္ဖီေမႊးေမႊးေလး တစ္ခြက္နဲ႔သာဆိုရင္ ၿပီးျပည့္စံုတဲ့ မနက္စာျဖစ္လာေစမဲ့ ေခ်ာကလက္ မီနီပန္ကိတ္ေလးေတြကို ရ႐ွိပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD