AD
AD
AD

ကိုရီးယားလို႔ေျပာလိုက္တာနဲ႔ ကိုရီးယားလႈိင္းရဲ႕ သက္ေရာက္မႈေၾကာင့္ ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ ဆိုဂ်ဴးကိုေတာ့ သိေနၾကမွာပါ။ အခုဆိုရင္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွာ ကင္မ္ခ်ီကို အလြယ္တကူ ဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေနပါၿပီ။ ကင္မ္ခ်ီကို ေခါက္ဆြဲျပဳတ္၊ ထမင္း အစ႐ွိတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္သလို ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္လိုမ်ိဳး ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ ထမင္းကို ေရာေၾကာ္ထားတဲ့ စားစရာေတြကလည္း ထင္ရွားပါတယ္။

play

 

ဒီေန႔မွာေတာ့ ကိုရီးယား ကင္မ္ခ်ီ ထမင္းေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေလးကို ကိုယ္တိုင္လုပ္စား ၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ထမင္းပူပူ (၃) ပန္းကန္ခန္႔၊ ကင္မ္ခ်ီ (Kimchi) (၁) ပန္းကန္၊ ကင္မ္ခ်ီအခ်ဥ္ရည္ (၁/၄) ခြက္ခန္႔၊ ေရ (၁/၄) ခြက္ခန္႔၊ ကိုရီးယား င႐ုပ္သီးအႏွစ္ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ႏွမ္းဆီ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ဟင္းခ်က္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ေတာင့္၊ ႏွမ္းေစ့ေလွာ္ (၁) ဇြန္း၊ ေရညွိေျခာက္ (၁) ခ်ပ္ တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဟင္းခ်က္ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ကင္မ္ခ်ီကိုထည့္ၿပီး (၁) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲကို ထမင္းျဖဴရယ္၊ ကင္မ္ခ်ီအခ်ဥ္ရည္ရယ္၊ ေရရယ္၊ ကိုရီးယား င႐ုပ္သီးအႏွစ္တို႔ကိုပါ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သစ္သားေယာက္မတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ (၇) မိနစ္ခန္႔ သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

(၇) မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ၿပီးရင္ေတာ့ အေပၚကေန ႏွမ္းဆီဆမ္းၿပီး မီးပိတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ကိုက္ၿပီး ရလာတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ဖတ္ေလးေတြ၊ ႏွမ္းေစ့ေလွာ္ေလးေတြ၊ ေရညွိေျခာက္မီးကင္ ဖတ္ေလးေတြကိုလည္း အေပၚက ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

ွSource: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD