AD
AD
AD

တစ္ခါတေလမွာ ညစာစားခါနီးမွ ဟင္းေတြက ေျခာက္ကပ္ကပ္ႀကီး ျဖစ္ေနလို႔ ထမင္းစားလို႔မဝင္ ျဖစ္ဖူးမွာပါ။ တကယ္ေတာ့ ဟင္းခ်ိဳေလးတစ္မ်ိဳးေလာက္ပါမွ စားရေသာက္ရတာ စိုစိုေျပေျပ ႐ွိတာပါ။ က်န္းမာေရး ႐ႈေထာင့္က ၾကည့္မယ္ဆိုရင္လည္း ဟင္းခ်ိဳေသာက္ေပးျခင္းက အစာေျခလမ္းေၾကာင္းတေလွ်ာက္မွာ ေခ်ာဆီလိုမ်ိဳး လုပ္ေဆာင္ေပးႏိုင္တဲ့အတြက္ အစာေၾကလြယ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

play

 

မိမိတို႔ရဲ႕ညစာမွာ ထည့္သြင္းႏိုင္ဖို႔ ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ကို အရသာ႐ွိ႐ွိနဲ႔ လြယ္လြယ္ကူကူ ခ်က္ျပဳတ္ခ်င္ရင္ လြယ္လြယ္ေလးပါ။ ေအာက္မွာ ဆက္ဖတ္ၾကည့္ေပးပါဦးေနာ္။ လြယ္ကူလ်င္ျမန္တဲ့ ဝက္သားေဂၚဖီထုပ္ဟင္းခ်ိဳ လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးထားလို႔ပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဝက္သား (၁၅၀) ဂရမ္၊ ေဂၚဖီထုပ္ (၁) ျခမ္း၊ တ႐ုတ္မုန္လာ (၁) လံုး၊ မုန္လာဥနီ (၁) လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ (၁) လံုး၊ Sour cream (၁) ဇြန္း၊ ေထာပတ္ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ေလးညွင္းပြင့္အနည္းငယ္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ မုန္လာဥနီကို အေျမွာင္းအေသးေလးေတြ လွီးထားတာရယ္၊ တ႐ုတ္မုန္လာရယ္၊ ၾကက္သြန္နီရယ္ကို ဆီပူထိုးၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ လွယ္ထည့္ၿပီး ေဘးခနဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ပန္းကန္အႀကီး တစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ဝက္သားတံုးေလးေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး ရလာတဲ့ ဝက္သားျပားေလးေတြကို ေရမွာစိမ္ေပးလိုက္ပါ။ ေဂၚဖီထုပ္ကိုလည္း အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးတစ္ၿပီး ဝက္သားျပားေတြနဲ႔အတူ ေရမွာေရာစိမ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဒယ္အိုးျပားထဲမွာ ဝက္သားျပားရယ္၊ ေဂၚဖီထုပ္ရယ္၊ မုန္လာဥနီေၾကာ္ရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဝက္သားစိမ္ထားတဲ့ စိမ္ရည္ကိုပါ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ အေပါ့၊ အငန္ခ်ိန္ဆၿပီး ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ ဆားကိုလည္း စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အထဲမွာပါဝင္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုး က်က္သြားသည္အထိ ေသခ်ာခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ အရသာအတြက္ အေပၚကေန ေလးညွင္းပြင့္ အုပ္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ လွယ္ထည့္ၿပီး ဟင္းခ်ိဳအျဖစ္ တျခားဟင္းေတြနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Sidechef

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD