AD
AD
AD

ဗယ္လင္တိုင္းေဒး (ခ်စ္သူမ်ားေန႔) မွာ ခ်စ္သူကို ေကြ်းခ်င္လို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေခ်ာကလက္ေပးမဲ့သူ မ႐ွိလို႔ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားခ်င္ရင္ ပဲျဖစ္ျဖစ္ အဆင္ေျပႏိုင္မဲ့ ေက်ာက္ေက်ာပူတင္းေလးတစ္မ်ိဳးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္ရ အလြန္လြယ္ကူၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့အတြက္ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကည့္သင့္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္၊ ခရင္မ္ (၃/၄) ခြက္၊ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ သၾကားမႈန္႔ (၁/၂) ခြက္၊ ဗနီလာအရည္ (၁) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ေရေႏြး (၂) ဇြန္း၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး အလံုး (၂၀) တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ႏြားႏို႔ (၁) ခြက္နဲ႔ ခရင္မ္ (၃/၄) ခြက္ကိုေရာၿပီး ၾကက္ဥခေလာက္တံနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ႏြားႏို႔ေႏြးလာသည္အထိ္ အပူေပးလိုက္ပါ။ (ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ေတာ့ မက်ိဳပါနဲ႔။) ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၁) ဇြန္းကို ႏြားႏို႔ထဲထည့္ၿပီး ၾကက္ဥခေလာက္တံနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ (၃) မိနစ္ခန္႔ ဆက္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။

play

 

သၾကားမႈန္႔ (၁/၂) ခြက္ကိုလည္း ေက်ာက္ေက်ာရည္ထဲကို ထည့္ၿပီး ေရာေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ခနၾကာရင္ေတာ့ ဗနီလာအရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ရယ္ကိုလည္း ေက်ာက္ေက်ာရည္ထဲမွာ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ မီးပိတ္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ အေအးခံေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ဖန္ခြက္တစ္လံုး (ပံုမွန္အဝက်ယ္ ေရခြက္) ကို ပန္းကန္လံုးအေသး တစ္လံုးထဲကို ေစာင္းၿပီးထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။ ခြက္ကိုေစာင္းထားတဲ့အတြက္ ဖန္ခြက္ႏႈတ္ခမ္းနားထိ အရည္ျဖည့္ၿပီးရင္ ရပ္တန္႔ႏိုင္ပါတယ္။ ပံုစံတူ ေနာက္တစ္ခြက္ထဲကို ေက်ာက္ေက်ာရည္ေတြကို ေျပာင္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ေက်ာက္ေက်ာရည္ခြက္ေလးကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ (၂) နာရီခန္႔ အေအးခံေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေရေႏြး လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ (၁) ဇြန္းထည့္ၿပီး သမေအာင္ေရာေမႊ ေပးလိုက္ပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီသီး အလံုး (၂၀) ခန္႔ကို Blender (သစ္သီးေမႊစက္) ထဲထည့္ၿပီး ရလာတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီးအႏွစ္ကို ေက်ာက္ေက်ာရည္ထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။

ခုနက ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးခံထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာပူတင္းခြက္ေလးကို ယူထုတ္လိုက္ၿပီး ေစာင္းထားလို႔ လြတ္ေနတဲ့ဘက္မွာ စေတာ္ဘယ္ရီ ေက်ာက္ေက်ာအႏွစ္ေလးကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဖန္ခြက္ႏႈတ္ခမ္းကို ထိတဲ့အထိ ျပည့္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ပိုေနေသးတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီအရည္ေတြကို ေနာက္တစ္ခြက္စာအတြက္ ဖယ္ထားလိုက္ပါ။ သူ႔ကိုလည္း ေရခဲေသတၱာထဲမွာ (၂) နာရီခန္႔ အေအးခံေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဗယ္လင္တိုင္းေဒး စပယ္႐ွယ္ စေတာ္ဘယ္ရီ ေက်ာက္ေက်ာပူတင္းေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Hebbars Kitchen

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD