AD
AD
AD

ၾကက္သားကို ဆီျပန္ဟင္းခ်ည္းပဲ ခ်က္စားလိုက္၊ အာလူးနဲ႔ေခ်ာၿပီး ခ်က္စားလိုက္၊ ျပဳတ္ေၾကာ္လုပ္စားလိုက္ပဲ စားေနရတာ ပ်င္းဖို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဗမာၾကက္တစ္ေကာင္ေလာက္ ဝယ္ၿပီး ကိုရီးယားၾကက္ေကာင္လံုးကင္ လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္။ ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္ကို ႐ွင္း႐ွင္းလင္းလင္း ေဖာ္ျပေပးထားတဲ့အတြက္ လိုက္လုပ္ရတာ လြယ္ကူမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ၾကက္တစ္ေကာင္၊ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္း၊ ဆား (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) ေတာင့္၊ ဟင္းခ်က္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ေထာပတ္ (၂) ဇြြန္း၊ ခရင္မ္ေဆာ့စ္အတြက္ အေစ့လြတ္ သခြားသီး (၂) ေအာင္စ၊ ဆား (၁/၂) ဇြန္း၊ ခ်ိစ္ခရင္မ္ (၄) ေအာင္စ၊ မ႐ိုးနိစ္ (၁/၃) ခြက္၊ ပ်ားရည္ (၁) ဇြန္း၊ သံပ႐ိုသီး (၁) ျခမ္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အူတြင္းကလီစာနဲ႔ အညစ္အေၾကး ထုတ္ၿပီးသား ၾကက္တစ္ေကာင္ကုိ ေရေႏြးနဲ႔ အတြင္းေရာ၊ အျပင္ပါေဆးေၾကာေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ေရေအးနဲ႔ တစ္ထပ္ ထပ္ေဆးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သစ္သားဘုတ္ျပားေပၚတင္ၿပီး မလိုအပ္တဲ့ အဆီေတြကို ျဖတ္ထုတ္လိုက္ပါ။

သံလြင္ဆီ၊ ဆား၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတို႔ကို ပန္းကန္လံုးအေသး တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

Oven မီးဖိုကို (၃၅၀) ဒီဂရီ ဖာရင္ဟိုက္ အပူခ်ိန္ခန္႔နဲ႔ ႀကိဳတင္အပူေပးထားလိုက္ပါ။ ဟင္းခ်က္ဆီကိုေတာ့ အကင္ဒယ္အိုးေပၚမွာ တင္မဲ့ rack ေပၚမွာ သုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ဒါမွသာ ၾကက္ကင္တဲ့အခ်ိန္မွာ ၾကက္သားက ဒယ္အိုးနဲ႔ ကပ္မေနမွာပါ။

ခုနက ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ သံလြင္ဆီအေရာကို ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးရဲ႕ အတြင္းေရာ၊ အျပင္ပါ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ သုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို ပိုးႀကိဳးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ခ်ည္ေႏွာင္ၿပီး ၾကက္ေကာင္လံုးကိုေတာ့ ဆီသုတ္ထားတဲ့ rack ေပၚမွာ တင္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ oven မီးဖိုထဲထည့္ၿပီး (၁) နာရီခန္႔ ကင္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

တစ္နာရီျပည့္ရင္ေတာ့ ၾကက္ေကာင္လံုးကင္ကို oven ထဲကထုတ္ၿပီး ေထာပတ္ဆီနည္းနည္း လိမ္းက်ံေပးလိုက္ပါ။ ေထာပတ္ဆီ လိမ္းက်ံရာမွာ ၾကက္ေကာင္လံုးကင္ကို ထက္ေအာက္လွန္ၿပီး ေသခ်ာသုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ ျပန္ကင္ေပးလိုက္ပါဦး။

play

 

ၿပီးရင္ Oven ထဲက ျပန္ထုတ္ၿပီး ေထာပတ္ဆီ ေနာက္တစ္ႀကိမ္ သုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္ထပ္ မိနစ္ (၃၀) မီးကင္ေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးမွ က်န္ေနေသးတဲ့ ေထာပတ္ေတြ အကုန္သုတ္ၿပီး (၂) မိနစ္ခန္႔ အၿပီးသတ္ မီးကင္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ လွယ္ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ၾကက္ကင္နဲ႔ တို႔စားဖို႔အတြက္ ခရင္မ္ေဆာ့စ္ လုပ္နည္းကေတာ့ - အေစ့လြတ္သခြားသီးကို ပါးပါးလွီးၿပီး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆားနည္းနည္းနဲ႔ေရာၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ သခြားသီးပန္းကန္ထဲကို ခရင္မ္ခ်ိစ္ရယ္၊ မ႐ိုးနိစ္ရယ္၊ ပ်ားရည္ရယ္၊ သံပ႐ိုရည္ရယ္ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ခနအေအးခံၿပီး ၾကက္ေကာင္လံုးကင္နဲ႔ တို႔စားႏုိင္ပါၿပီ။

Source: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD