AD
AD
AD

တ႐ုတ္တန္းဘက္ေရာက္ရင္ မျဖစ္မေန သြားစားျဖစ္တဲ့ အစားအစာက ဘဲေပါင္းေခါက္ဆြဲပါ။ သံေစ်းနားက ဦးေငြသိန္း ဘဲေပါင္းေခါက္ဆြဲတို႔၊ ေရႊငါးစားေတာ္ဆက္က ဘဲေပါင္းေခါက္ဆြဲတို႔က ကြ်န္ေတာ္တို႔ ငယ္ဘဝရဲ႕ အေကာင္းဆံုး အစားအစာေတြထဲက တစ္ခုအပါအဝင္ပါ။ ႏူးညံ့ၿပီး ခ်ိဳရဲေနတဲ့ ဘဲသားေပါင္းကို ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး စားသံုးခ်င္ရင္ေတာ့ ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဘဲေပါင္းျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ဘဲေပါင္ရင္းသား (၄၀) က်ပ္သားခန္႔၊ တ႐ုတ္မဆလာ စားပြဲတင္ဇြန္းနဲ႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ႐ွာလကာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁/၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) မႊာ၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႔၊ ဆန္ဝိုင္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲ (၁၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) စည္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) မႊာ၊ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ဘဲသားကိုထည့္ၿပီး ေနရာအႏွံ႔ ခက္ရင္းနဲ႔ လိုက္ထိုးေပးလိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔ အဲဒီလို လုပ္ေပးရလဲဆိုေတာ့ ဘဲသားႏွပ္ရာမွာ အသားထဲကို အရသာေတြ အလြယ္တကူ စိမ့္ဝင္ေစႏိုင္ဖို႔အတြက္ ျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ တ႐ုတ္မဆလာ စားပြဲတင္ဇြန္းနဲ႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ႐ွာလကာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁/၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄) မႊာ၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႔၊ ဆန္ဝိုင္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၁) ဇြန္းတို႔ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး ဘဲသားေပၚကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဘဲသားကို ေႏြးေထြးတဲ့ တစ္ေနရာမွာ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ႏွပ္ၿပီးရင္ေတာ့ ဘဲသားကို ေရ (၃) ခြက္နဲ႔အတူ Pressure Cooker (ေပါင္းအိုး) ထဲကိုထည့္ၿပီး အဖံုးပိတ္ၿပီး မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ ေပါင္းေပးလိုက္ပါ။ ဘဲသားႏူးအိၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ တစ္ပြဲစာ အရင္ျပင္ၾကည့္ၾကပါမယ္။

ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲကို ေခါက္ဆြဲဖတ္ (တစ္ေယာက္စာ)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ဆီသတ္၊ ဆီခ်က္ (စားပြဲတင္ဇြန္း (၂) ဇြန္း)၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ဇြန္းဝက္) တို႔ထည့္ၿပီး ျပင္ဆင္လိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို တူနဲ႔ပဲ သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးမွ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ အေပၚကေန ဘဲေပါင္းနဲ႔ အႏွစ္နည္းနည္း ခပ္ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဘဲေပါင္းေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲကို အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: CiCiLi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD