AD
AD
AD

တ႐ုတ္လို Wonton လို႔ေခၚတဲ့ ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ဟာ တ႐ုတ္ျပည္မႀကီးမွာေတာ့ လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ လမ္းေဘးစာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေန႔မွာေတာ့ ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ကို ပူပူစပ္စပ္ေလး ျပဳလုပ္ဖန္တီးထားတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။ ဖက္ထုပ္ခ်စ္သူေတြ ကုိုယ္တိုင္လုပ္စားႏိုင္ေအာင္ လိုက္ဖတ္ၾကည့္ေပးပါဦး။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ရယ္ဒီမိတ္ ဖက္ထုပ္ဂ်ံဳျပား (၂၄) ခ်ပ္၊ ဝက္သား (၈) ေအာင္စ၊ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) (၂) ဇြန္း+ (၆) ဇြန္း၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ႏွမ္းဆီ၊ နံနံပင္၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ပင္၊ ဆား၊ သၾကား၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးအဆီ (၂) ဇြန္း၊ ႐ွာလကာရည္အမဲ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၁) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဝက္သား (၈) ေအာင္စကို အသားလွီးဓားနဲ႔ ႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီး ပန္းကန္လံုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ အသားပန္းကန္ထဲကို ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) (၂) ဇြန္းရယ္၊

ဆားနည္းနည္းရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္းရယ္၊ သၾကားနည္းနည္းရယ္ကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔ (၁) ဇြန္းကို ေရဆတူေရာၿပီး ရလာတဲ့ ေကာ္ရည္ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥ (၁) လံုးကို ဇြန္းနဲ႔ခေလာက္ၿပီး အသားပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ။ အသားမနယ္ခင္မွာ ႏွမ္းဆီ (၁) ဇြန္း၊ နံနံပင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာ (၁) ဇြန္းနဲ႔ မုန္လာဥနီ ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားတာ (၁) ဇြန္းတို႔ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ လက္နဲ႔ပဲ သမေအာင္ေရာနယ္ၿပီး ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

play

ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ပဲငံျပာရည္ (၆) ဇြန္းရယ္၊ င႐ုပ္သီးအဆီ (၂) ဇြန္းရယ္၊ ႐ွာလကာရည္အမဲ (၁) ဇြန္းရယ္၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္းရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၁) ဇြန္းရယ္၊ သၾကား ဇြန္းဝက္ရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ နည္းနည္းရယ္ကို ေနာက္ထပ္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးလိုက္ပါ။ သူ႔ကိုလည္း ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ဖက္ထုပ္ထုပ္ဖို႔ အခ်ိန္က်ပါၿပီ။ ရယ္ဒီမိတ္ ဖက္ထုပ္ဂ်ံဳျပားေလးေတြနဲ႔ အသားပန္းကန္ကို သစ္သားဘုတ္ျပားတစ္ခ်ပ္နားကို ယူလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဖက္ထုပ္ဂ်ံဳျပား အလည္မွာ အသားလိုသေလာက္ထည့္ၿပီး ဖက္ထုပ္ထုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ရယ္ဒီမိတ္ဂ်ံဳျပားေလးေတြ ကုန္သည္အထိ ဖက္ထုပ္ထုပ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ အရင္တည္လိုက္ပါ။ ေရေႏြးဆူရင္ အိုးထဲကို ႏွမ္းဆီနည္းနည္းနဲ႔ ဆားနည္းနည္းကို ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဖက္ထုပ္ေတြကို ထည့္ျပဳတ္ႏိုင္ပါၿပီ။ (၅) မိနစ္ တစ္ခါေလာက္ ေရေရာေပးတာမ်ိဳး (၃) ႀကိမ္ေလာက္ လုပ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဖက္ထုပ္က်က္ေလာက္ၿပီထင္ရင္ ဆယ္ထုတ္ၿပီး ဇကာတစ္လံုးထဲမွာ ေရစစ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ဖက္ထုပ္ေလးေတြကို ပန္းကန္လံုးေလးေတြထဲမွာ ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန ေဆာ့စ္ဆမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နည္းနည္းကိုလည္း ကပ္ေၾကးနဲ႔ ကိုက္ထည့္ေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဝက္သားဖက္ထုပ္ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြကို အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: CiCiLi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD