AD
AD
AD

အီတလီစတိုင္လ္ အသားလံုးကို ႏွစ္သက္သူေတြရွိလား။ ဒီေန႔မွာေတာ့ စားလို႔အရမ္းေကာင္းၿပီး လွ်ာလည္ေစမဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ အဲဒါကေတာ့ ၾကက္သားလံုးနဲ႔ မိႈေဆာ့စ္ဟင္းလ်ာပါပဲ။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကလည္း ရႈပ္ေထြးျခင္းမရွိေတာ့ လုိက္လုပ္ၾကည့္ဖို႔ လြယ္ကူမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ေပါင္မုန္႔စ (၃/၄) ခြက္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ေတာ႐ႈံး႐ြက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃) ေတာင့္၊ အီတလီဒိန္ခဲမႈန္႔ (၁/၄) ခြက္၊ ၾကက္သား (၅၅၀) ဂရမ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္း၊ ေထာပတ္ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္နီ (၁/၂) ခြက္၊ မႈိ (၁) ခြက္၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သားစြပ္ျပဳတ္ (၁) ခြက္ခြဲခန္႔၊ ႐ို႕စ္ေမရီ ရြက္ေျခာက္ (၁) ဇြန္း၊ တ႐ုတ္နံနံ (၁/၂) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ Heavy Cream (၁/၂) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ပန္းကန္လံုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာ ေပါင္မုန္႔စ (၃/၄) ခြက္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ေတာ႐ႈံး႐ြက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃) ေတာင့္၊ အီတလီဒိန္ခဲမႈန္႔ (၁/၄) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သားကို အ႐ုိးထုတ္ၿပီးမွ ႀကိတ္စက္ထဲမွာ ႀကိတ္လို႔ရလာတဲ့ ၾကက္သားမႈန္႔ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ ေရာနယ္ၿပီး အသားလံုး (၁၈) လံုးခန္႔ကို ျပဳလုပ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

အသားလံုးေတြကို ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္းကို ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုေတာ့မွ အသားလံုးေတြကို (၂) သုတ္ခြဲၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ အသားလံုးေလးေတြ ထက္ေအာက္လွန္ေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ အသားလံုးေလးေတြအားလံုး ေရႊအိုေရာင္သမ္းသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဆီအိုးထဲကဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ တင္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

အဲဒီဒယ္အိုးျပားထဲမွာပဲ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္းနဲ႔ ေထာပတ္ (၁) ဇြန္းကိုထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကိုလည္း ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္နီဖတ္ေလးေတြ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းလာသည္အထိ ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ မႈိဖတ္ေလးေတြကို ထည့္ၿပီး (၂) မိနစ္၊ (၃) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ဂ်ံဳမႈန္႔ (၂) ဇြန္းကိုလည္း ထည့္ေပးလိုက္ၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ၾကမ္း အရသာ ေပ်ာက္သည္အထိ ေနာက္ထပ္ တစ္မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

တစ္မိနစ္ျပည့္ရင္ ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ရည္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ထည့္ေပးၿပီး ေဆာ့စ္ ထူပ်စ္လာသည္အထိ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေဆာ့စ္ပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ ႐ို႕စ္ေမရီ ရြက္ေျခာက္ (၁) ဇြန္း၊ တ႐ုတ္နံနံ (၁/၂) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္နဲ႔ အသားလံုးတို႔ကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္က ပ်စ္လြန္းေနတယ္ထင္ရင္ ေရနည္းနည္း ေရာေပးလိုက္ပါ။ အဖံုးအုပ္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

(၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ ဒယ္အုိးထဲကို Heavy Cream (၁/၂) ခြက္ခန္႔ထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ မီးပိတ္ေပးႏုိင္ပါၿပီ။ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ခပ္ထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD