AD
AD
AD

ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြ အသိမ်ားတဲ့ တ႐ုတ္အစားအစာထဲမွာ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္တို႔၊ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္တို႔ဟာလည္း တစ္ခုအပါအဝင္ပါပဲ။ ဒီေန႔မွာေတာ့ ဝက္သားျပားကို ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပံုစံ ေၾကာ္ထားတဲ့ ဝက္သားျပားခ်ိဳခ်ဥ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဝက္ေပါင္ရင္းသား (၁) ေပါင္ခန္႔၊ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔ (၁) ခြက္၊ ေရ (၁/၄) ခြက္၊ ဆီ (၂) ဇြန္း၊ ႐ွာလကာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ သၾကား (၁/၄) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ဆီ (၁) ခြက္၊ မုန္လာဥနီ (၂) ဇြန္း၊ ဂ်င္းေထာင္း (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီး (၃) ေတာင့္၊ နံနံပင္ လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ အသားႏွပ္ရည္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ ဟင္းခ်က္ဝိုင္ (၁) ဇြန္းရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (အျဖဴ) အနည္းငယ္ရယ္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး အသားလွီးဓားရဲ႕ ဓားျပားနဲ႔ အျပားေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားတဲ့ ဝက္သားျပားေတြကို ဓားျပား႐ိုက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဟင္းခ်က္ဝိုင္ (၁) ဇြန္းရယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (အျဖဴ) အနည္းငယ္ရယ္တို႔ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာေရာၿပီး ဝက္သားျပားေတြကို (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ထည့္စိမ္ထားေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြကို လွီးျဖတ္ေပးရပါမယ္။ ဂ်င္းကို င႐ုပ္ဆံုထဲမွာ ထုေထာင္းထားတာက (၂) ဇြန္း၊ မုန္လာဥနီကို အေျမွာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားတာက (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီးထားတာက (၃) ေတာင့္စာ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ပါးပါးလွီးထားတာက (၂) ဇြန္းတို႔ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ စုထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ႐ွာလကာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ သၾကား (၁/၄) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႔ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ပန္းကန္အႀကီး ေနာက္တစ္လံုးထဲမွာေတာ့ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔ (၁) ခြက္ရယ္၊ ေရ (၁/၄) ခြက္ရယ္၊ ဆီ (၂) ဇြန္းရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီးမွ သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ဝက္သားျပားေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲကို ဆီ (၁) လက္မခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဝက္သားျပားေတြကို ၾကြပ္႐ြသည္အထိ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ေၾကာ္ၿပီးရင္ စကၠဴတစ္ရွဴးစေပၚတင္ၿပီး ဆီစစ္ေပးလိုက္ပါဦး။

အဲဒီဒယ္အိုးထဲမွာပဲ ဆီ (၁) ဇြန္းေလာက္ထပ္ထည့္ၿပီး ဂ်င္းေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ခုနက လုပ္ထားတဲ့ ေဆာ့စ္ကိုလည္း ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္ေလး အထိုင္က်လာၿပီဆိုေတာ့မွ ဝက္သားျပားေတြကို ထည့္ေပးလိုက္ပါ။ (၅) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးလိုက္ရင္ ဝက္သားျပားခ်ိဳခ်ဥ္ေလး က်က္ပါၿပီ။ ၿပီးမွ အေပၚကေန နံနံပင္ေလးနည္းနည္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးနည္းနည္း ထပ္အုပ္ေပးလိုက္ပါ။

Source: Foodparadise

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD