AD
AD
AD

ေရခ်ိဳပုစြန္၊ ေမြးျမဴေရးပုစြန္ေတြကို ကြ်န္ေတာ္တို႔ေတြ ဟင္းခ်က္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ျပဳလုပ္စားသံုးၾကပါတယ္။ ဆီျပန္ေလးပဲ ခ်က္စားမလား။ ကင္ပဲစားမလား။ ေၾကာ္ပဲစားမလား။ ပုစြန္သား ခ်ိဳခ်ိဳေလးကေတာ့ ဘယ္လိုဟင္းခ်က္နည္းနဲ႔မဆို လိုက္ဖက္ ပနာရေနမွာပါ။ ဒီေန႔မွာေတာ့ ပုစြန္ကို အုန္းသီးဆံေလးေတြနဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ အုန္းသီးပုစြန္ တန္ပူရာေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ပုစြန္အေကာင္ၾကီးၾကီး (၁၂)ေကာင္ခန္႔၊ အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား အနည္းငယ္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆီ (၂) ဇြန္းခန္႔၊ အေၾကာ္မႈန္႔ အနည္းငယ္တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ပုစြန္ကို ေရစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး အေၾကးခြံေတြ ခြ်တ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ေရေဆးေၾကာေပးျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔ နယ္ျပီး ႏွပ္ေပးထားရပါမယ္။ ပုစြန္ကို ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔  (၁၀) မိနစ္ေလာက္ ၾကာေအာင္ ႏွပ္ေပးရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ အေၾကာ္မႈန္႔ကို ပန္းကန္လြတ္တစ္ခုထဲ ထည့္ၿပီး ပုစြန္တစ္ေကာင္ခ်င္းစီကို အေၾကာ္မႈန္႔ပန္းကန္ထဲ ထည့္နယ္ေပးလိုက္ပါ။

ျပီးရင္ ၾကက္ဥတစ္လံုးကို ပန္းကန္လံုးထဲေဖာက္ထည့္ၿပီး ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥအႏွစ္နဲ႔အကာ လံုးဝသမသြားသည္အထိ ေသေသခ်ာခ်ာ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ အရမ္းၾကီး ပ်စ္မသြားေအာင္ ေရေလးနည္းနည္း ေရာေပးလို႔လည္း ရပါတယ္။

play

 

ျပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္ေတြကို ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္ျပီး စိမ္ေပးရပါမယ္။ ၾကက္ဥစိမ္ေပးျပီးတဲ့အခါ ပုစြန္ေတြကို အုန္းသီးဖတ္နဲ႔ လူးေပးျပီး ဗန္းတစ္ခုထဲမွာ စီထားေပးရပါမယ္။ ပုစြန္ (၁၂)ေကာင္လံုး ျပဳလုပ္ျပီးတဲ့အခ်ိန္မွာ ပုစြန္စေၾကာ္လို႔ရပါျပီ။

ပုစြန္ေၾကာ္တဲ့ေနရာမွာ မီးအျပင္းအေပ်ာ့က နည္းနည္း sensitive ျဖစ္ပါတယ္။ မီးအပူခ်ိန္ကို အလယ္အလတ္ေလာက္ပဲ ထားပါ။ ပုစြန္က အက်က္ျမန္တဲ့အတြက္ အပူခ်ိန္ျပင္းရင္ တူးသြားတတ္ပါတယ္။ အက်က္ညီဖို႔အတြက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေလွာေပးျပီး ေရႊေရာင္သမ္းလာျပီဆိုရင္ ပုစြန္အုန္းသီးေၾကာ္ကို ဆယ္လို႔ရပါၿပီ။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို လွယ္ထည့္ၿပီး မိမိႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Justonecookbook

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD