AD
AD
AD

အပ္မႈိႀကိဳက္တဲ့သူ ႐ွိၾကလား။ အပ္မႈိထဲမွာ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္၊ ဗိုက္တာမင္ ဘီဝမ္း၊ ဘီစစ္၊ ဘီႏိုင္း၊ ဘီတြဲ၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္တို႔ ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ၿပီး ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ antioxidant တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

အပ္မႈိကို ခ်က္စား၊ ေၾကာ္စားလို႔ရသလို ကင္စားလို႔လည္း ရပါတယ္။ Hotpot သြားစားရင္လည္း အပ္မႈိဆိုတာ မပါမျဖစ္ပါပဲ။ ဒီေန႔မွာေတာ့ အပ္မႈိကို အမဲအသားလႊာနဲ႔လိပ္ၿပီး ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္ထားတဲ့ အမဲသားအပ္မႈိလိပ္ ေၾကာ္ခ်က္ေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ အပ္မႈိ (၆) ေအာင္စ၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ အမဲသားလႊာ (၆) ေအာင္စ၊ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) ေတာင့္၊ နံနံပင္ (၁) စည္း၊ ပဲငံျပာရည္ (၂) ဇြန္း၊ ဆန္ဝိုင္ (၂) ဇြန္း၊ ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္း တို႔ျဖစ္ပါတယ္။

ုျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ပဲငံျပာရည္ (၂) ဇြန္း၊ ဆန္ဝိုင္ (၂) ဇြန္း၊ ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းကို ေရဆတူေရာထားတဲ့ ေျပာင္းဖူးေကာ္ရည္၊ ဆားနည္းနည္း၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ နည္းနည္းတို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ေရာသမေမႊေပးလိုက္ပါ။

အပ္မႈိေလးေတြကိုေတာ့ တစ္စုကို (၁၀) ပင္ခန္႔ပါတဲ့ အစုေလးေတြ အရင္ခြဲေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အပ္မႈိတစ္စုကို ယူလိုက္ၿပီး အမဲအသားလႊာတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ တင္ၿပီး ဆူ႐ွီလိပ္သလို လိပ္ေပးလိုက္ပါ။ အမဲအသားလႊာေလးေတြ ကုန္သည္အထိ အပ္မႈိထည့္ၿပီး လိပ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၃) ဇြန္းကိုထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အမဲသားအပ္မႈိလိပ္ေလးေတြကို တစ္လိပ္ခ်င္းထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ စကၠန္႔ (၃၀) ျပည့္တိုင္း တစ္ခါထက္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၆) ေတာင့္နဲ႔ ေဆာ့စ္ကိုေလာင္းထည့္ၿပီး စကၠန္႔ (၃၀) ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲ ေျပာင္းထည့္ၿပီး အေပၚကေန နံနံပင္ အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အမဲသားအပ္မႈိလိပ္ေၾကာ္ခ်က္ေလးကို အရသာ႐ွိ႐ွိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

ွSource: CiCiLi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD