AD
AD
AD

စေတာ္ဘယ္ရီသီး ေပၚခ်ိန္ဆိုေတာ့ ေပါေပါမ်ားမ်ား႐ွိတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကိုပဲ မုန္႔လုပ္စားၾကရင္ မေကာင္းဘူးလား။ ဒါဆိုရင္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ခ်ိစ္ကိတ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးပါ့မယ္။ ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္ဖို႔ မုန္႔ဖို (Oven) မ႐ွိဘူးဆိုရင္လည္း ဘာမွစိတ္မပူပါနဲ႔။ ဒီမုန္႔ဖုတ္နည္းေလးက Oven မလိုဘဲ ေရခဲေသတၱာတစ္လံုး ႐ွိ႐ံုနဲ႔ လုပ္စားလို႔ရပါတယ္။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကေတာ့....

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

စေတာ္ဘယ္ရီသီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ (၃၀၀) ဂရမ္၊ သၾကား (၁/၄) ခြက္+ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ခရင္မ္ခ်ိစ္ (၈) ေအာင္စ၊ Whipping Cream (၁/၄) ခြက္၊ ဘီစကစ္ပလိန္း (၁၀) ခ်ပ္ခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ထိပ္ဖူးက အညွာေလးေတြကို လီွးျဖတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကို ေလးျခမ္းခြဲေပးလိုက္ပါ။ ေမႊစက္ (Food Processor) ထဲမွာ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ျခမ္းကြဲေလးေတြနဲ႔ သၾကား (၂) ဇြန္းကိုထည့္ၿပီး စေတာ္ဘယ္ရီသီးအႏွစ္ ျပဳလုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္မွ ဖန္ခြက္ေပၚမွာ Topping တင္ဖို႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီး (၂) လံုး၊ (၃) လံုးကိုေတာ့ ခ်န္ထားလိုက္ပါဦး။

play

 

ဘီစကစ္ပလိန္းေတြကိုေတာ့ ပလတ္စတစ္အိတ္ တစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ လွိမ့္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ ဘီစကစ္အစအနေလးေတြ ရလာပါလိမ့္မယ္။ သူ႔ကိုလည္း ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ပန္းကန္လံုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာ ခရင္မ္ခ်ိစ္နဲ႔ သၾကားမႈန္႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ပ်စ္ပ်စ္ႏွစ္ႏွစ္ အရည္တစ္မ်ိဳးကို ရသည္အထိ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ Whipping Cream ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးၿပီး (၂) မိနစ္ (၃) မိနစ္ခန္႔ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ေကာင္းေကာင္းသမသြားၿပီဆိုေတာ့မွ စေတာ္ဘယ္ရီသီး အႏွစ္ကိုပါ ေရာထည့္လိုက္ၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သစ္သားဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ ခရင္မ္အႏွစ္ကို Piping Bag တစ္လံုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

မုန္႔ဖုတ္စရာမလိုတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီခ်ိစ္ကိတ္ကို စတင္ျပဳလုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ဘီစကစ္အစအန (၂) ဇြန္းခန္႔ကို ဖန္ခြက္တစ္ခြက္ထဲကို အရင္ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနက Piping Bag ထဲက ခရင္မ္အႏွစ္ကို ဖန္ခြက္ (၄) ပံု (၃) ပံု ျပည့္သည္အထိ ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာ အေအးခန္းထဲမွာ တစ္ညသိပ္ေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္တစ္ေန႔မနက္က်ရင္ အေပၚကေန ဘီစကစ္ အစအနေလးေတြနဲ႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး တင္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီခ်ိစ္ကိတ္ေလးကို စိတ္တိုင္းက် သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD