AD
AD
AD

မေလး႐ွားအစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဆာေတးကို ကမၻာတဝွမ္းလံုးမွာ ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ စားသံုးၾကပါတယ္။ ၾကက္သား၊ အမဲသား၊ ဆိတ္သား စတဲ့အသားေတြကို အထူးျပဳလုပ္ထားတဲ့ ဟင္းအႏွစ္ေတြနဲ႔လူးၿပီး ဝါးေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ တံစို႔ထိုးၿပီး ကင္ထားတဲ့ ဆာေတးကင္ေလးေတြဟာ ဘီယာေအးေအးေလးနဲ႔ တြဲဖက္ရင္ အထူးလိုက္ဖက္ညီသလို ေၾကးအိုးတို႔၊ ေဟာ့ေပါ့တို႔နဲ႔ တြဲစားရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။ အိမ္မွာ ပါတီပြဲလုပ္စရာရွိလို႔ ဘာအစားအစာနဲ႔ ဧည့္ခံရမလဲ စဥ္းစားမရတဲ့အခါ ဆာေတးကင္ေလး လုပ္ေကြ်းၾကည့္ပါလား။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ဆာေတးျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ ဝါးေခ်ာင္း (၂၄) ေခ်ာင္း၊ ၾကက္ရင္ပံုသား (၂) ခု၊ ဂ်င္းေထာင္း (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္နီေထာင္း (၂) ဇြန္း၊ မဆလာမႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ နႏြင္းမႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆား (၁/၂) ဇြန္း၊ သၾကား (၁) ဇြန္း၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (၂) ဇြန္း တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။ ေျမပဲေဆာ့စ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ေတာ့ ေျမပဲေထာပတ္ (၃) ဇြန္း၊ အုန္းႏို႔ (၁/၂) ခြက္၊ ငံျပာရည္ (၂) ဇြန္း၊ င႐ုပ္ၾကက္သြန္ျဖဴေဆာ့စ္ (၂) ဇြန္း၊ သံပုရာရည္ (၁) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး ဂ်င္းေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီေထာင္း၊ မဆလာမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ သၾကားနဲ႔ ဆီတို႔ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ သမေအာင္ ေမႊၿပီးရင္ ေဘးခန ဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ၾကက္ရင္ပံုသားကို အတံုးေလးေတြ တံုးတစ္ၿပီး ေရေဆးေၾကာ သန္႔စင္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနက ေဘးခနဖယ္ထားတဲ့ စိမ္ရည္ထဲမွာ ၾကက္သားတုံးေလးေတြကို စိမ္ေပးလိုက္ပါ။ အခ်ိန္ (၂) နာရီခန္႔ၾကာေအာင္ စိမ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ၾကက္သားစိမ္ထားခ်ိန္မွာ ေျမပဲေထာပတ္ေဆာ့စ္ကို ျပဳလုပ္ေပးရပါမယ္။ ေျမပဲေထာပတ္ရယ္၊ အုန္းႏို႔ရယ္၊ ငံျပာရည္ရယ္၊ င႐ုပ္ၾကက္သြန္ျဖဴေဆာ့စ္ရယ္၊ သံပုရာရည္ရယ္ကို ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အပူေပးၿပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ (၂) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မီးပိတ္ၿပီး ခနေလာက္ အေအးခံထားလိုက္ပါ။

ဝါးေခ်ာင္း (၂၄) ေခ်ာင္းကိုေတာ့ ေရေႏြးနဲ႔ မိနစ္ (၂၀) ခန္႔ ျပဳတ္ေပးထားလိုက္ပါ။ မိနစ္ (၂၀) ျပည့္ရင္ ဝါးေခ်ာင္းေလးေတြကိုယူၿပီး ၾကက္သားတံုးေလးေတြကို တစ္ေခ်ာင္းမွာ (၄) တံုးႏႈန္းနဲ႔ သီေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သားတံုး အားလံုးကုန္ေအာင္ သီေပးၿပီးရင္ေတာ့ ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

မီးေသြးမီးဖိုမွာ အကင္ကင္တဲ့ ဇကာေလးတစ္ခုကိုတင္ၿပီး အေပၚကေန ဟင္းခ်က္ဆီ သုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆာေတးေခ်ာင္းေလးေတြကို တစ္ေခ်ာင္းစီလိုက္တင္ၿပီး ကင္ေပးလိုက္ပါ။ (၃) မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ ထက္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါ။ အထက္ပါပံုစံအတိုင္း ၾကက္ဆာေတးေလးေတြကို မီးကင္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ စီထည့္ၿပီး ေဆာ့စ္နဲ႔တို႔ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: CiCiLi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD