AD
AD
AD

ကိုရီးယား အစားအစာ ပူပူစပ္စပ္ကိုမွ ခံတြင္းေတြ႕ပါတယ္ ဆိုသူေတြအတြက္ ဒီေန႔မွာေတာ့ ေရဘဝဲဟင္း ပူပူစပ္စပ္ ခ်က္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူသလို ျပဳလုပ္ခ်ိန္ကလည္း နာရီဝက္ မေက်ာ္ပါဘူး။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္သလို ဘီယာေအးေအးေလးနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး ျမည္းမယ္ဆိုရင္လည္း လိုက္ဖက္တင့္တယ္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ေရဘဝဲလက္ေခ်ာင္း (၄) ေအာင္စ၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) တက္၊ ေရ (၁/၄) ခြက္၊ ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ေျပာင္းဖူးသကာရည္ (၁) ဇြန္း တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲကို ဟင္းခ်က္ဆီထည့္ၿပီး Medium Heat အပူခ်ိန္နဲ႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) တက္ကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး စကၠန္႔ (၃၀) ခန္႔ ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ၿပီးရင္ ေရ (၁/၄) ခြက္၊  ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္းတို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။

play

 

ေျပာင္းဖူးသကာရည္ကုိလည္း ေရာထ့ည့္ေပးၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္ နည္းနည္းပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ ေမႊတာကို ရပ္တန္႔ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ ေရဘဝဲလက္ေခ်ာင္းေတြကို ေသခ်ာစြာ ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး တစ္ကိုက္စာအတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးတစ္ထားလိုက္ပါ။

play

 

ေရဘဝဲတံုးေလးေတြကို ဟင္းအႏွစ္ထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး အပူေပ်ာ့ေပ်ာ့မွာ (၇) မိနစ္၊ (၈) မိနစ္ခန္႔ ေမႊခ်က္ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္ခမ္းသြားသည္အထိ သစ္သားေယာက္မနဲ႔ ေမႊေပးေနလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ေရဘဝဲဟင္း ပူပူစပ္စပ္ေလး အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို လွယ္ထည့္ၿပီး စိတ္တိုင္းက်သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

ွSource: Maangchi

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD

AD