AD
AD
AD

ဒီထဲမွာ အစပ္ႀကိဳက္တတ္သူေတြ႐ွိလား။ စပ္ေပ့ဆိုတဲ့ အစားအစာေတြကိုမွ အပူခံ၊ အစပ္ခံၿပီး စားတတ္သူေတြ႐ွိလား။ အဲဒီလို လူေတြအတြက္ မကၠစီကန္စတိုင္လ္ အစားအစာေလး တစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ၾကက္သားလံုး ေဗ်ာက္အိုးေဆာ့စ္ပါပဲ။ ေဗ်ာက္အိုးေဆာ့စ္ဆိုတဲ့အတုိင္း ဗိုက္ထဲမွာ ေဗ်ာက္အိုးေပါက္ေနသလို စပ္မွာဆိုေတာ့ အစပ္ႀကိဳက္တတ္သူ ေတြအတြက္ေတာ့ စိန္ေခၚမႈတစ္ခုပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ၾကက္သား (၁) ကီလိုခန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၁) ဇြန္းခြဲခန္႔၊ ဆား (၁) ဇြန္းခြဲခန္႔၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုး၊ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ (၃/၄) ခြက္၊ အီတလီဒိန္ခဲမႈန္႔ (၁/၃) ခြက္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ တို႔ကိုလိုအပ္ပါတယ္။ ေဗ်ာက္အိုးေဆာ့စ္ ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ကေတာ့ Sriracha ေဆာ့စ္ (၁/၄) ခြက္၊ သၾကားညိဳ (၁/၂) ခြက္၊ ပန္းသီး႐ွာလကာရည္ (၂) ဇြန္း၊ ဆား (၁/၄) ဇြန္း၊ ပန္းင႐ုတ္ပြသီး (၁) လံုး တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး မုန္႔ဖို (Oven) ကို ၂၀၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္စ္ အပူခ်ိန္မွာ အပူေပးထားလိုက္ပါ။ လင္ပန္းတစ္ခ်ပ္ကိုေတာ့ သံလြင္ဆီနည္းနည္းသုတ္ၿပီး အသားကင္ဖို႔အတြက္ ႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ထားလိုက္ပါ။

ၾကက္သား (၁) ကီလိုခန္႔ကို ႀကိတ္စက္ထဲမွာ အမႈန္႔ႀကိတ္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း (၁) ဇြန္းခြဲရယ္၊ ဆား (၁) ဇြန္းခြဲရယ္၊ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ (၁) ဇြန္းရယ္၊ ၾကက္ဥ (၂) လံုးကို ခေလာက္ထားတာရယ္၊ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ (၃/၄) ခြက္ရယ္၊ အီတလီဒိန္ခဲမႈန္႔ (၁/၃) ခြက္ရယ္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁) ဇြန္းရယ္ကို ပန္းကန္လံုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး ေပါင္းစပ္ေရာေမႊ ေပးလိုက္ပါ။ ေရာေမႊရာမွာ လက္ (၂) ဖက္ကို အသံုးျပဳၿပီး နယ္ေပးျခင္းက အေကာင္းဆံုးနည္းလမ္းပါပဲ။ သမေအာင္နယ္ၿပီးခ်ိန္မွာ အသားလံုးေလးေတြရေအာင္ ျပန္လံုးေပးလိုက္ပါ။

play

ရလာတဲ့ အသားလံုးေလးေတြကိုေတာ့ ဆီသုတ္ထားတ့ဲ လင္ပန္းေပၚမွာ တင္ေပးလိုက္ပါ။ အသားလံုးေလးေတြေပၚကိုလည္း သံလြင္ဆီသုတ္လိမ္းေပးၿပီး မုန္႔ဖို (Oven) ထဲမွာ (၂၅) မိနစ္ၾကာ ထည့္ဖုတ္ေပးလိုက္ပါ။ အသားလံုး ျပဳလုပ္ေနခ်ိန္မွာ ေဗ်ာက္အိုးေဆာ့စ္ကို ျပဳလုပ္ရပါမယ္။

Sriracha ေဆာ့စ္ (၁/၄) ခြက္၊ သၾကားညိဳ (၁/၂) ခြက္၊ ပန္းသီး႐ွာလကာရည္ (၂) ဇြန္း၊ ဆား (၁/၄) ဇြန္းတို႔ကို ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ (၈) မိနစ္ခန္႔ၾကာရင္ေတာ့ အပူခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ေပးလိုက္ပါ။ ေဆာ့စ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ရၿပီဆိုေတာ့မွ အေပၚကေန ပန္းင႐ုပ္ပြသီးကို လွီးထည့္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

အသားလံုးက်က္ၿပီဆိုရင္ အသားလံုးေလးေတြကို ေဗ်ာက္အိုးေဆာ့စ္ထဲကုိ ပစ္ထည့္လိုက္ၿပီး သမေအာင္ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို လွယ္ထည့္ၿပီး စိတ္တိုင္းက် သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD