AD
AD
AD

မနက္စာဟာ တစ္ေန႔တာလံုးမွာ အေရးအႀကီးဆံုး အစားအစာျဖစ္ေၾကာင္း က်န္းမာေရးေဆာင္းပါး ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ဖတ္ဖူးၾကမွာပါ။ တစ္နည္းအားျဖင့္ မနက္တိုင္း မနက္တိုင္းမွာ အာဟာရျပည့္ဝတဲ့ မနက္စာေလးကို စားသံုးေနဖို႔က အလြန္အေရးႀကီးပါတယ္။

play

 

ဒီေန႔မွာေတာ့ အာဟာရလည္းျပည့္ဝ၊ လုပ္ရလည္း လြယ္ကူတဲ့ မနက္စာေလးတစ္မ်ိဳးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ေထာပတ္ေပါင္မုန္႔ ပူတင္းေလးပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ပါဝင္ပစၥည္းအျဖစ္ ေပါင္မုန္႔အျဖဴ (၈) ခ်ပ္၊ မာဂ်ရင္း (Margarine) (၅၀) ဂရမ္၊ ၾကက္ဥ (၄) လံုး၊ ဗနီလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ ဇြန္းဝက္၊ သၾကားမႈန္႔ (၁/၄) ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၂) ခြက္၊ ခရင္မ္ (၁/၄) ခြက္၊ စပ်စ္သီးေျခာက္ (၃/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play

ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥ၊ သၾကားမႈန္႔၊ ဗနီလာ၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔၊ ႏြားႏို႔နဲ႔ ခရင္မ္တို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ေပါင္မုန္႔ခ်ပ္ေလးေတြေပၚမွာ ေထာပတ္ကို မ်က္ႏွာျပင္ (၂) ဘက္လံုးမွာ သုတ္လိမ္းၿပီး ႀတိဂံပံုစံ ေထာင့္ျဖတ္လွီးေပးလိုက္ပါ။

ဆီသုတ္လိမ္းထားတဲ့ မုန္႔ဖုတ္လင္ပန္းထဲမွာ ေပါင္မုန္႔ေထာပတ္သုတ္ေလးေတြကို အစီအရီထည့္ေပးလိုက္ပါ။ အေပၚကေနမွ စပ်စ္သီးေျခာက္ေလးေတြျဖဴး၊ ၾကက္ဥအႏွစ္ရည္ေလးကို ဆမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေကာင္တာေပၚမွာ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ တင္ထားေပးလိုက္ပါ။

play

ၿပီးရင္ေတာ့ ေပါင္မုန္႔ထည့္ထားတဲ့ မုန္႔ဖုတ္လင္ပန္းကို အပူခ်ိန္ (၁၈၀) ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္စ္ခန္႔ အပူေပးထားတဲ့ မုန္႔ဖို (Oven) ထဲမွာ မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ ထည့္ဖုတ္ေပးလိုက္ပါ။ မိနစ္ (၃၀) ျပည့္ရင္ေတာ့ အျပင္ကိုယူထုတ္ၿပီး ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲ ေျပာင္းထည့္ၿပီး ေကာ္ဖီပူပူေလးတစ္ခြက္နဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Sidechef

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD