AD
AD
AD

ေႏြရာသီေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ အပူဒဏ္ကို တြန္းလွန္ႏိုင္ဖို႔ ေဖ်ာ္ရည္စပ္နည္းေလးေတြကို လိုအပ္ေနပါၿပီ။ ေႏြရဲ႕ေနပူဒဏ္ကို အံတုဖို႔အတြက္ ထိုင္းလက္ဖက္ရည္ေအးေလးေတြထက္ ပိုေကာင္းတာ ဘာ႐ွိပါဦးမလဲ။

play

 

အခုဆိုရင္ ရန္ကုန္မွာလည္း ထိုင္းစတိုင္လ္ လက္ဖက္ရည္ေအး ေရာင္းခ်တဲ့ဆိုင္ေလးေတြလည္း အမ်ားႀကီး႐ွိေနပါၿပီ။ လက္ဖက္ရည္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အစာေျခစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ ကဖင္းဓာတ္ရဲ႕ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြကိုလည္း ရ႐ွိေစႏိုင္ဦးမွာပါ။ ထုိင္းလက္ဖက္ရည္ေအးကို ကိုယ္တိုင္ေဖ်ာ္တတ္ခ်င္ရင္ေတာ့...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

play
 

ထိုင္းလက္ဖက္ရည္ေအး ေဖ်ာ္ဖို႔အတြက္ ေရ (၃) ခြက္၊ ဖာလာေစ့ (၂) ေစ့၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၁) လက္မ၊ လက္ဖက္ေျခာက္ (၄) ဇြန္း၊ သၾကား (၁/၄) ခြက္၊ ႏို႔ဆီ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

play
 

အရင္ဆံုး အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရေႏြးထည့္ၿပီး ဖာလာေစ့နဲ႔ သစ္ၾကံပိုးေခါက္တို႔ကိုပါ ထည့္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ ေရေႏြးပြက္ၿပီဆိုရင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လက္ဖက္ေျခာက္နဲ႔ သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီး (၂) မိနစ္၊ (၃) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ လက္ဖက္ရည္ကို အေအးခံၿပီး စစ္ေပးလိုက္ပါ။

play

 

ဖန္ခြက္တစ္လံုးထဲမွာ ေရခဲ (၄) (၅) တံုးကိုထည့္ၿပီး ႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေအးခံထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္ကို ဖန္ခြက္ထဲကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဖန္ခြက္ (၄) ပံု (၃) ပံု ပမာဏ ျပည့္သြားသည္အထိ လက္ဖက္ရည္ကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ လက္ဖက္ရည္ခြက္ထဲကို ႏို႔ဆီနည္းနည္းထည့္ၿပီး ေကာင္းေကာင္းေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ထိုင္းလက္ဖက္ရည္ေအးေလးကို အေမာေျပ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Whiskaffair

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD